Şimdi Ara

Bulgaristan'dan sıfır araç ithalatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar.

    Öncelikle aracı yakın olduğu için Bulgaristan'dan almayı düşünüyorum. İkinci sebebi ise aradığım aracın ülkemizde olmaması.

    Niyetim vergisini ÖTV bedelini KDV tutarını yatırarak yasal olarak satın almak.

    Araç hardtop land Rover 110... Tercih sebebim ise ticari olması, şirket üzerine tamamını gider gösterebilmek, hardtop arka koltuksuz olduğu için fiyatının normal modellere göre uygun olması.

    Mevcut durumda ticari ve yolcu taşıma için kullanılmadığı arka koltuksuz ve yük bölümü ayrılmış olduğu için gümrük vergisi minibüs tipi %8-9 ÖTV ile ithal edilebilir diye biliyorum yanlissam düzeltin lütfen.

    Sizce böyle bir maceraya kalkışıyor olmak üzer mi, gümrükte sürprizlerle karşılaşılabilir miyiz, araç ithalatı için taşıma yapan firmalar var mıdır yoksa diğer ülkeden çekici ile getirilip gümrüğe konup plaka işlemleri sonrası yürüterek mi götürmek gerekiyor.

    Bilgilerinize ve tavsiyelerinize müteşekkir olurum.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • ikinci el klasik otomobil ithalatı mümkün. Eğer beğendiğiniz otomobil 35 yaşından daha eskiyse bizim gibi yetkili kuruluşlar vasıtasıyla Türkiye yollarında tadını çıkarabilirsiniz. Bu durumda araç bedeli (minimum araç bedeli 35.000 USD’dir) ve motor hacmi üzerinden güncel mevzuata göre ÖTV’si hesaplanır ve ithalatı gerçekleştirilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi sitede böyle yazmışlar 35 bin çok değilmi kısa kasa için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Albayrac ithalat yapıyor. Bilgi alınabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler araştırmaya devam, 9 Ekim group sitesine denk geldim hafta içi görüşlerini soracağım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • her ay yüklü miktarda kdv iadesi alıyorum. uzun süredir merak ettiğim konu. bazen gelecek olan kdv den muafiyet isteyerek araç alablirmiyim diye bakıyorum. ama ara ara uzak durun diye yorumlar gördüm okudum. bu işi yapan bilen aracı olan birileri ile yapmak gerek. tek başınıza zor sanırım.

  • favorilere aldım takip edeceğim bu arada  

  • bir arkadaşım premium araçlarını yurtdışından ithal ediyor. çalışanların kullandığı araçları filo olarak yurtiçinden alıyor. hangi gümrük firmasını aracı olarak yetkilendirdiğini bilmiyorum ama herhangi bir sorunla karşılaştığını hiç görmedim. en son iki mercedes, iki bmw getirdi. hatta hepsini aynı aynı anda almanyadan getirdi.

  • hatırladığım kadarıyla aracın yurt dışı fiyatı ne olursa olsun min bir rakam var hazinenin belirlediği. ya o rakam ya da fatura bedeli o rakamın üzerinde ise fatura bedelinden işlem yapılıyor ve motor hacmi üzerinden vergileri (ötv, kdv vs) ödeniyor. min rakam da 25 bin dolar diye aklımda kalmış, yanılıyor olabilirim ama.

    kısacası aracı amerikada 5 bin dolara aldın, burada 25 bin dolar üzerinden işlem görüyor. aracı 50 bin dolara aldın, 50 bin dolar üzerinden işlem görüyor...


    edit: arkadaş yukarıda min bedel için 35 bin demiş, olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 27 Mart 2022; 12:0:23 >
  • İşin püf noktası 87.04 klasmanında yük taşımak üzere sadece ön koltuğu olan 110 hardtop land Rover gibi araç ithalatı ile bu vergiyi bertaraf etmek. Ticari klasmanında olduğu için %8-9 gibi bir ÖTV si var diye biliyorum ama gümrük memuru insafına mi kalıyor onu çözemedim. Yoksa pasaportu alıp gideceğim de gümrükte duvara toslamadan emin olmak istiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • layneth kullanıcısına yanıt

    Sıfır alıp tüm teferruatlarla uğraşmaktansa ikinci el uygun fiyatlısını alıp gümrüğe terk edip daha sonra ihaleden almak daha mantıklı olabilir.


    Benzer bir senaryo R33 için yapıldı kısa süre önce

  • GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt

    Kdv iadesi ile gümrük vergileri ödeme niyetindeyseniz gerçekten uzak durmanız gereken bi yöntem. Çünkü süreç çok sürümcemeli ve yeri geldiğinde vergi dairesinden iadenizin gümrüğe gelme süreci 1,5-2 ayı bulabiliyor. Çok iyi araştırın derim.

  • mesela oradan 20.000 euro ya alınacak olan bir araç için ne kadar vergi veriliyor. benim için kdv den mahsup etmek yada nakit vermek çok değişmeyecek. alacağım parayı oraya vereceğim sonuçta.

  • CaglarAkcam kullanıcısına yanıt
    Sadece matrah işlemek için aracın ticari olması gerekiyor, tamamını işlemek için. Alış peşin olacak muhasebe ye yurtdışı fatura gösterimi matrahtan tutar kadar düşümü sağlanacak. Yani zaten ortalama masraflar düşünce yıllık 150 vergi vermiyorum, aracı masraf gösterirsen 150x5 gider gösterip 750 vergiden düşeceğim, zaten araç alıp kullanılacağı için satışta kazanç değilde odedigim vergiyi kullanıyor olacağım... diye hayal ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zor iş, ucuza gelseydi galericiler boş durmazdı.

  • layneth kullanıcısına yanıt
    İthalat yapabildiniz mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Malik the Mafia kullanıcısına yanıt

    İhaledeki mafyalardan alabilirsen al

  • ihaleden o kadar çok araba aldım ki, sen hangisini soruyorsun ? :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar şu içi çözebilen yokmu ya. şirketlerden kdv iadesi de alıyorum. direk mahsup edip araç getirebilirim ama alan eden yol çizen kimse yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.