Şimdi Ara

Bulaşık makinasında deterjan kokusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Grundig bulaşık makinası aldım. Çalışmasında yıkamasında bir sorun yok. Finish quantum tablet kullanıyorum şundan: Bulaşık makinasında deterjan kokusu

    Pril parlatıcı var. Tuzu da var.

    70 derecede 1 saatte yıkayan ekonomi programından sonra bardaklarda falan deterjan kokusu alyorum. Mesela bir bardağa kahve koyayım hemen koku belli oluyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Bir şeyi yanlış mı yapıyoruz? Başka programlarda henüz denemedim. Servisi çağırmam gerekir mi?

    Ek: az önce kokuyu tespit etmek için hem deterjan tabletini hem parlatıcıyı kokladım. koku parlatıcı kokusu. ayrıca program biter bitmez kapağı açtığımda makinanın zemininde biraz köpük vardı hafif.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperzengintas -- 2 Haziran 2020; 8:56:4 >







  • Malesef yeni makinalar pek iyi durulamıyor. Başka programları deneyin, çok gerekli değilse parlatıcı kullanmayın, sıcak durulama, veya bebek, + hijyen gibi özellikler varsa onları deneyin.
  • ekonomi programları 1 saattte yıkamaz ki. mümkün olduğü sürece kısa program yıkamayın . uzun programlar en iyisi
  • ekonomi modunda 50 derece de atın sorun kalmaz.
  • Bugün otomatik programda(kiri güya kendisi algılayıp ona göre su ve sıcaklığı seçiyormuş) yıkadım. parlatıcı ayarını da 4 üzerinden 1'e getirdim. yine koku var.

    tüm programları tek tek deneyeceğim. olmazsa değiştirteceğiz makinayı.
  • makineden önce parlatıcıyı değiştirmek daha mantıklı değil mi?
  • Parlatıcı uyduruk bir şey değil. Ayrıca ne farkedecek ki hepsinde aynı maddeler var nihayetinde.
  • Dostum konu gercekten ciddi , mesele sadece koku değil o kansorojen maddeleri vücudumuza sokuyoruz kendimi gectim çocuklarında vücuduna sokuyoruz bu konuyla ilgili nasıl bir çözüm buldun gerekirse en baba makina en baba detarjani kullanırım yoksa çözümü makinayı cope atar elde yıkarım tasarruf felan umrumda değil, iki çocuk babası biriyim ve bu konuya fena halde takıldım az önce yemek isittim bildiğin limonlu deterjan Kokusu vardı yemekte ben her türlü fedakarligia hazirim bir cozum bulduysan lütfen buradan paylaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm: parlatıcı kullanmamak.


    Parlatıcı denen şeyin aslında bulaşıkların çok hızlı kurumasını sağlayan, suyu çok hızlı buharlaştıran bir kimyasal olduğunu öğrendim. Bizim parlatıcı dediğimiz şeye tüm dünya "kurutucu" diyor aslında. Bu kimyasal maddenin uygulanmasından sonra başka bir durulama yapılmadığından parlatıcı bulaşıkların üzerinde kalıyor. Biz de onu yiyoruz ya da içiyoruz.

  • alperzengintas A kullanıcısına yanıt

    Parlatıcı kullanmamak da kurutma performansı yönünden olumsuz etkileyebiliyor. Daha önce beyaz sirke kullandım ama şimdi Frosch un parlatıcısını kullanıyorum 1 ayarında, kokusuz ve daha doğal bir ürün… Tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsi bir arada tabletlerde tuz ve parlatıcı ayarı sıfıra alınmalıdır. aksi halde bardaklarınız zamanla çizilir, temiz görünen bulaşıklarda deterjan artıkları kalır.


    cihazın kılavuzuna bakarak bu iki ayarı sıfırlayın.

  • eko programlar genelde 180 dakika ve üzerinde yıkar. Sizin makine 60 dakikada yıkıyorsa ya ekonomik mod değildir ya da başka sorunu var.

    Önce bence bunu çözmek lazım.

    burada detaylı anlattım.


    Bulaşık makinasında deterjan kokusuDedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bulaşık makinesi programlarını ve işlevleri tam olarak bilinmiyor ve çoğu zaman bulaşık makinesi kullanırken yanlış program seçimi sonucunda hem bulaşıklarımız iyi yıkanmamış oluyor hem elektrik ve su olarak çok fazla tüketim yapıyoruz. Her programın özelliği ayrı. Bulaşık Makinesi Eko 50C 1:55 Yoğun 70C 3:00 Hızlı 58' 4:35 Mini 30' 6:25 Yarım Yük 7:45 Ekstra Durulama 8:07 Erteleme Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim.
    https://www.youtube.com/watch?v=W08mdD7GDWs&feature=youtu.be

    ayrıca parlatıcı ayarı da önemli

    Bulaşık makinasında deterjan kokusuDedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bulaşık makinesine parlatıcı nasıl konur? Bulaşık makinesinin tuz ve parlatıcı ayarı nasıl yapılır? Bu ve buna benzer sorularınıza cevap arıyorsanız videomuz tam size göre. Detaylı olarak ve güzel bir çekimle sizlere anlatmaya çalıştım. Videoda görmüş olduğunuz bulaşık makinesi arçelik 6344ı model bulaşık makinesidir ve kanalımda da inceleme videosunu bulabilirsiniz. Arçelik 6344i bulaşık makinesinin parlatıcı ayarını dijital gösterge üzerinden videoda göstererek yaptım Ayrıca; bulaşık makineleriyle ilgili çektiğim tüm videoların linki https://youtube.com/playlist?list=PLYBThqC_Tx5NB8v9E1C2a4RIoh-QXWiG1 Çamaşır makinesi videolarım https://youtube.com/playlist?list=PLYBThqC_Tx5PF8eDjjVHdeHeTfmry43XZ #arçelik #beyazeşyalar @Arçelik
    https://www.youtube.com/watch?v=2MeAU4vPhEU&feature=youtu.be




  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    bulaşık makinesinin iç zemini plastik materyal ise koku yapıyor. metal parça ile değiştirmek sorunu çözüyor.

  • Pril tablet kullanırken deterjan kokusu kalmıyordu. Fairy tablet aldım, ambaljı bile çok keskin kokuyor. Yıkama bittikten sonra ilave durulma yaptırıyoruz. Parlatıcı kullanmam. Ayrıca sular kireçli değilse tuza da gerek yok. Toz deterjan kalması piyasada, onlar daha masum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.