Şimdi Ara

Bugünlerde tüm ISP lerde sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son 2 haftadır 2 internet de berbat. Bende 2 internet var turknet ve ttnet, biri gidince öbürüne takıyorum. Artık her akşam kablo tak çıkar yapıyorum diğerine. Dün 2 si de gitti. Bugün altyapı kontrolü varmış türknetin, ttnete taktım o da yavaş. Ne oluyor böyle yav?




  • Sokağa çıkma yasağı yüzünden oluyor. Yetersiz altyapı ve cihaz eksikliği sokağa çıkma yasağı ile birleşince 19-00 arası internetin en yoğun kullanıldığı aralıkta Operatörlerin bant genişlikleri talebe karşılık veremiyor ve darboğaz oluşuyor. Turknet ve millenicom bundan en çok etkilenen iki firma. Ttnette sorun olduğunu sizden duydum sadece. Zira kendi hızları düşmesin diye alt yapısını kullanmaya izin verdiği firmaların bant genişliğini kısıtlayan firma da ttnet çünkü.
  • Merhaba, son dönem yaşanılan durumun farkındayız ve konuyla ilgili network ekiplerimiz çalışma başlattı. Çalışmalar bazı bölgelerde ortak devam ediyor. Sonuçlanması için en hızlı şekilde süreci ilerletiyoruz. Gelişmeleri mutlaka sizinle paylaşacağız.
  • Hocam 2 ayrı servis sağlayıcıdan 2 ayrı internet alıyorsan multi wan yap tak çıkar uğraşma hem ikisinin toplamı kadar hız alırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hipnoa

    Hocam 2 ayrı servis sağlayıcıdan 2 ayrı internet alıyorsan multi wan yap tak çıkar uğraşma hem ikisinin toplamı kadar hız alırsın.

    nasıl yapılıyor hocam bir yol gösterebilir misin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam multi wan cihazı alman gerekiyor . Doğru ayarlamaları yaptıktan sonra 2 wan portuna 2 interneti bağlayıp lan portundan her ikisini aynı anda kullanabiliyorsun. Modları var . ağlardan biri coktugunde digerini kullanabiliyorsun veya yuksek ping yada paket kaybı olduğunda diğer aga geciyor. istenirse ağlar birlestirilip tek bir ağmış gibi kullanılabiliyor.
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt

    2 modemde de varmış. Nasıl yapılıyor?

  • TMRT kullanıcısına yanıt
    Kasıtlı bir kısıtlama yapılıyor olsaydı ilgili işletmeciler yasal yollardan haklarını ararlardı.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    bende 3 aydır turknet fiber kullanıyorum saat 8den sonda 100mbit hız 15mbite kadar düşüyor bi ara düzelmişti şimdi yine aynı. birçok destek kaydı açtım görüştüm fakat kalıcı çözüm bulunamadı. benim bulunduğum bölgede de gerekli çalışmaların yapılmasını istiyorum. 39008354
  • Valla hocam benim Türknet rezil durumda üstkatımdaki telekomda gram sıkıntı yok zaten ondan kullanıyorum akşamları da.

  • Bende speedtest gibi sitelerden sık sık ölçüyorum bir düşme yada ping olmuyor ama zaman zaman sayfalar açılışta anlık bekletebiliyor Turknet'in dns sunucusu yetişmiyor sanırım

  • 35 mbpslik paketim var aldığım hız 1mbps, netspeed
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Bende de aynı problem var. Problem modemden olabilir diye başka bir modem buldum sonuç değişmedi. Demek ki genel bir problemmiş. Şikayet kaydı oluşturduğumda "Sorun yok" yazıyorlar ama bak burda "Sorunun farkındayız yazmış" Madem baştan söylesenize sorun bizde diye. Boşu boşuna modem aradık. Bir an önce çözülse iyi olur online sınavlarda sistemden kopuyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    2 modemde de varmış. Nasıl yapılıyor?

    Multi wan destekli modemlerin sayısı oldukça azdır. Modemde wan girişinin bulunması multi wan yeteneğine sahip olduğu manasına gelmez. Cihazların ayarları her marka ve model için değişiklik gösterir. Her cihaz için web arayüzü birbirinden farklıdır. Genellikle tecrübe sahibi kişiler farklı arayüzlerle karşılaşsalar bile kolayca ihtiyaç duyulan ayarları yapabilirler. Bazı cihazlar ise web arayüzı üzerinden değil consol ile komut yazılarak ayarlanır. Bunu gerçekleştirmek için ilgili cihazla ilgili olarak detaylı bilgiye sahip olmak veya tecrübeye sahip olmak gerekir. Bahsettiğim cihazlar load balancer olarak ta geçmektedir. Alınacaksa gigabit olanının alınması ileride daha yüksek hızlarda internet kullanılmak istendiğinde ihtiyacı karşılaması için gereklidir. Ancak gigabit olanları pahalıdır. Bu cihazlara örnek olması için birininlinkini aşağıya ekliyorum . Linkini eklediğim cihazın ucuz olması için 100 mbit bir cihaz tercih ettim.


    https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-r480t-load-balance-broadband-router-p-BD300708


    Yine aynı markanın bu sefer gigabit bir başka cihazını da ekliyorum


    https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-er5120-gigabit-load-balance-broadband-router-1wan-port-1lan-dmz-port-3wan-lan-portlari-1-konsol-port-pppoe-server-p-BD300221


    Bu cihazlar daha çok küçük işletmeler için kullanılmak üzere idealdır. Bu 2 cihazı kendim kullanmadım örnek olması açısın buraya ekliyorum. Ben alacaksam daha çok kurumsal alanda yaygın kullanılan markaların cihazlarını tercih ederdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 3 Aralık 2020; 4:32:26 >




  • xhallens kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız performans sorununu teknik uzmanlarımızın inceleyebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan hız testi sonuçlarını iletebilir misiniz?
  • Nuroxy kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bölgenizde yaşanan sorunu tespit ettik. Şu an network ekiplerimiz çalışma yapmaktadır. En kısa süre içerisinde sorunu çözümleyeceğiz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    destek kaydı oluşturuyoruz günlerce sorun çözülemiyor. sorunun altyapı kaynaklı olduğunu belirtiyorum akşam saatleri hız düşüyor diyorum. hala hız testi istiyorsunuz benden sıradaki msj da muhtemelen dns ayarlarını kontrol edin tarzında olacak!
  • Yapışkan Tuş Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba, network ekiplerimiz bölge tespiti yaparak çalışmalara başlamıştır. En kısa süre içerisinde sorunu çözümleyeceğiz.
  • Connectify Dispatch isminde yayından kalkmış bir program mevcut. Yayından kalktığı için satın alamazsınız ancak crackli olarak bulabilirsiniz ve hala çalışıyor. Modemlerden ikisini de aynı anda PC'ye bağlamanız gerekmekte. Ben bir Wi-Fi alıcısı alıp biri kablolu biri kablosuz şeklinde bağlamıştım. Bu program ile ikisini birleştirebilirsiniz. Ek modem vs. hiçbir şeye gerek kalmıyor.


    Millenicom 100MBps + Türksat 100Mbps bağlamıştım. Bende böyle sonuç veriyordu:


    Bugünlerde tüm ISP lerde sorun var
    Bugünlerde tüm ISP lerde sorun var


    Ayrıca programda, her uygulamaya ayrı bağlantı atayabiliyorsunuz. Örneğin oyunları Millenicom üzerinden oynarken, indirme işlemini Türksat üzerinden yaptırabiliyordum. Son hız indirse bile oyunda ping stabil kalıyordu. Ve Oyuna tek router atadığım için kopma vs. sorun da olmuyordu.

    Multi-WAN destekli bir cihazdan daha az performans gösteriyor olsa da çok daha kullanışlı.


    @CSB yazmayan adam @hipnoa




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 3 Aralık 2020; 23:23:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: k8s

    Connectify Dispatch isminde yayından kalkmış bir program mevcut. Yayından kalktığı için satın alamazsınız ancak crackli olarak bulabilirsiniz ve hala çalışıyor. Modemlerden ikisini de aynı anda PC'ye bağlamanız gerekmekte. Ben bir Wi-Fi alıcısı alıp biri kablolu biri kablosuz şeklinde bağlamıştım. Bu program ile ikisini birleştirebilirsiniz. Ek modem vs. hiçbir şeye gerek kalmıyor.


    Millenicom 100MBps + Türksat 100Mbps bağlamıştım. Bende böyle sonuç veriyordu:



    Ayrıca programda, her uygulamaya ayrı bağlantı atayabiliyorsunuz. Örneğin oyunları Millenicom üzerinden oynarken, indirme işlemini Türksat üzerinden yaptırabiliyordum. Son hız indirse bile oyunda ping stabil kalıyordu. Ve Oyuna tek router atadığım için kopma vs. sorun da olmuyordu.

    Multi-WAN destekli bir cihazdan daha az performans gösteriyor olsa da çok daha kullanışlı.


    @CSB yazmayan adam @hipnoa

    Bunu linuxta yapmak çok kolaydı ya. Network virtualisation deniyordu galiba buna. Bundan başka programlar da vardır mutlaka hatta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.