Şimdi Ara

Bu yılan tür nedir ? Yılanlar hakkında bilgili ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısınız ben de olsam korkardım ne olduğunu bilsem bile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • soulstriper kullanıcısına yanıt

    öyle demeyin hocam duyar kasanlar gelir şimdi sizi de kasar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz ona satasmazsaniz yılan da size bir şey yapmaz klişesini bir geçin. Hayvan bu, insan gibi düşünemiyor. Çocuklarınızın vs. yakınında varsa kurtulun ondan bir şekilde.

    Arılar için de aynı şeyi derler dururlar. Kaç kere durduk yere arı soktu. Birinde kasiyere para çıkarken isirmisti, market yani doğal alanı falan da değildi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çiz

    Kedi ler bunları kacirabilir ? Bunu deneyin bence
    Apartmanın yeşillik bahçe var, ne bir yılan, ne bir fare yaşamıyor, nedeni de her yerde kedi var, sadece bi babayiğit kirpi var bahçede belli aralıklarla o geziyor! Yani bunların çaresi kedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılan öldürmeyi etik bulmayan insanlar var. Susuyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi günler ben de bu hobinin(sürüngenler ve eklembacaklılar) içinde olduğum için size şöyle yardım edeyim türüne göre yılanlar 8-50 arası yumurta bırakabilirler, Engerekler ise 3-12 arası yavru dünyaya getirirler. Kuluçka devri 2-3 ay sürer bu yılanın türüne ve ortamın sıcaklığına göre değişmektedir.En yakın zamanda bir orman genel müdürlüğünü aramanızı ve hiç bir yılanı öldürmemenizi öneririm karşınızdaki afrika kaya pitonu değil sizi yemez korkabilirsiniz ama öldürmeyin lütfen

  • Resim daha net olsaydı kafa yapısına göre yorum yapabilirdim osmanlı engereği ya da diğer adıyla anadolu engereğine benziyor, tehlikeli ve karizmatik bir türdür dikkat etmekte fayda var, youtube a yazarak görseldeki yılanın anadolu engereği olup olmadığını az çok anlayabilirsiniz, özellikle kafa yapısına dikkat edin, diğer belirliyici özelliklerinden biride diğer yılanlar gibi kaçmaya çok hevesli değildirler toplanıp savunma pozisyonuna geçerler.İnsanlara çok yakın değilse öldürmemek daha akıllıca bir davranıştır, anadoluda bir deyiş vardır ''yılan berekettir''.


    edit:imla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grozny -- 18 Eylül 2020; 20:6:32 >
  • Bu yılan tür nedir ? Yılanlar hakkında bilgili ?

    Üstadım engerek bu sanırım koca engerek zehirlidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 19 Eylül 2020; 10:9:28 >
  • therc T kullanıcısına yanıt

    Sen öyle san.Öldürmesi taraftarı değilim lakin öldürdü diye duyar kasmam.Evin bahçesinde bulmuş.Engerekler pusucu türdür.Sote yerlere siner ve av beklerler. Tamda çocukların sevdiği veya düşünmeden yaptığı şey.Odun kümesine kaçan topu almak için hemen dalabilirler gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 19 Eylül 2020; 10:12:40 >
  • Discovery channel da yılan yakalayan adamlar vardı.Evin içine kara mamba girmişti.Yakalayıp götürdüler.Düşün yani kara mamba evin içinde.Şerefsizim evi yakarım.Neyseki Türkiyede çok yılan yok.Avustralya gibi bir yerde yaşasam kafayı yerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • comanchee kullanıcısına yanıt

    Arkadaşlar destekleriniz için teşekkürler. Son gelen koca engerek fotoğraflarindan sonra artik bu yilanin kesinlikle engerek olduguna eminim.

    Damali su yilani degil. Çünkü çok saldirgandi. Hiç kaçmaya yeltenmedi. S gibi yuvarlak oldu ve surekli tirsladi. Yanina 1 metre bile yaklastirmiyordu.

    Nesli tükenmekte olan bir yavruyu öldürmek zorunda kaldigim için mi üzüleyim yoksa çok zehirli bir yılan evimin içerisine girdi diye mi üzeleyim ne yapayim bilmiyorum.

    Bu arada evin duvarlarina komple kükürt döktüm + geldikleri yolada kükürt döktüm yataylamasina. kaç gündür görmüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Büyük ihtimal bahçede hamam böceği, çekirge ve fare gibi yılanların besin kaynağı olan haşereler var bu yüzden gelip yuva yapmış olabilir.


    Duvarları veya ağaçları kireçleyip geçmesini istemediğiniz bölgelere sınır çizer gibi kükürt döküp belirli yerlere sarımsak koyun. Bahçeli evlerde kedi olmazsa olmaz mutlaka kedi besleyin.

  • Nasıl öldürdün hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.