Şimdi Ara

Bu Sonuçlar Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 120 gb agility 3 kullanıyorum. Test yaptım ama ben çıkan rakamlardan anlamıyorum sizce nasıl?

     Bu Sonuçlar Nasıl?


     Bu Sonuçlar Nasıl?



  • ben kendi ssd me göre cevap vereyim. bende team x3 var onla karşılaştırıyorum. as ssd düşük atto normal gözüküyor.
  • Normal bir sonuç. BIOS aşamasında eğer C1e - C3 - C6 - C7 state kapatılırsa (İşlemcinin güç tüketimini arttırır ve boşta - yükte kulandığı hızını sabitler) 4K sonuçları artar. Artmasına değer mi diye sorarsanız bence değmez. Benim Agility3 servise gitmeden önce 4K 23MB yazma - 100MB okuma civarında hızlara bu ayarlar kapalıyken ulaşıyordu ve sistem sırf bu yüzden 4 - 5 derece daha sıcak çalışıyor ve daha fazla güç tüketiyordu. Buna karşın sanırım testi YÜKSEK PERFORMANS GÜÇ MODU aktif değilken, DENGELİ MOD aktifken aldınız. DENETİM MASASI>GÜÇ SEÇENEKLERİ bölümünden eğer güç tüketimi dengeli ise yüksek performans olarak ayarlayın 4K değerleri ve yazma erişim biraz daha hızlanacaktır. Buna karşın ben son 6 ay PC'yi normal şartlarda güç tüketimi modunda kullanmış biri olarak değeceğini düşünmüyorum. Hız demek, Güç demek, güç de ısınma demek. Bence sonuçlar yerinde ve daha fazlasını istediğiniz zaman astarı yüzünden pahalı... Tabii bu kişise bir görüş. Kimisi bench'teki maksimum sonuçları görmeden rahat etmiyor.

    EK: AMD ve Intel sistemlerimde kullandım bu SSD'yi ve aldığım maksimum sonuç AS SSD total'de 430 idi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 26 Mart 2013; 13:05:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    Normal bir sonuç. BIOS aşamasında eğer C1e - C3 - C6 - C7 state kapatılırsa (İşlemcinin güç tüketimini arttırır ve boşta - yükte kulandığı hızını sabitler) 4K sonuçları artar. Artmasına değer mi diye sorarsanız bence değmez. Benim Agility3 servise gitmeden önce 4K 23MB yazma - 100MB okuma civarında hızlara bu ayarlar kapalıyken ulaşıyordu ve sistem sırf bu yüzden 4 - 5 derece daha sıcak çalışıyor ve daha fazla güç tüketiyordu. Buna karşın sanırım testi YÜKSEK PERFORMANS GÜÇ MODU aktif değilken, DENGELİ MOD aktifken aldınız. DENETİM MASASI>GÜÇ SEÇENEKLERİ bölümünden eğer güç tüketimi dengeli ise yüksek performans olarak ayarlayın 4K değerleri ve yazma erişim biraz daha hızlanacaktır. Buna karşın ben son 6 ay PC'yi normal şartlarda güç tüketimi modunda kullanmış biri olarak değeceğini düşünmüyorum. Hız demek, Güç demek, güç de ısınma demek. Bence sonuçlar yerinde ve daha fazlasını istediğiniz zaman astarı yüzünden pahalı... Tabii bu kişise bir görüş. Kimisi bench'teki maksimum sonuçları görmeden rahat etmiyor.

    EK: AMD ve Intel sistemlerimde kullandım bu SSD'yi ve aldığım maksimum sonuç AS SSD total'de 430 idi...

    Hocam ssd masaüstü sistemde takılı (imzamdaki sistem). Fakat biosta 3 seçenek var sanırım dizüstü bilgisayarlardaki güç yönetimine benzer seçenekler. Ben en düşüğü seçtim. Performans sıkıntısı yok bios ekranından sonra 10 saniyede falan (tahmini, belki de daha az) masaüstü hazır oluyor. Kapanış da 4-5 saniye kadar sürüyor. Sanırım bu durumda fazla kurcalamama gerek yok. Fakat aygıt yöneticisinde marvell 9xx gibi bişey var sürücüsü yüklenmemiş olarak görünüyor bulamadım da ne olduğunu. Sıkıntı yaratır mı?




  • Marvell'ın sata3 sürücülerini yüklememiş görünüyorsun. Marvell sata3 portlarını kullanmıyorsan sorun yok ama ihtiyacın olursa şu sürücü işini görecektir.

    Sata başlığı altındaki "Marvell SATA 6G Driver V1.2.0.1006"
    http://www.asus.com/Motherboards/P8Z68_DELUXEGEN3/#support_Download_30

    Asus sitesi değil ama daha güncel ve Win8 destekli sürücüsü ise aşağıda;
    http://www.station-drivers.com/page/asus/asus_p8z68_deluxe_gen3.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 26 Mart 2013; 14:24:21 >




  • MArvel kontrolcü kullanan portlar için üretilmiş son versiyon sürücünün eksik olması SSD'miz ile bağlantılı değil ve zaten SSD'yi marvell portta üstüne o portun Marvell sürücüsü ile kullanmak performans sıkıntısı yaratır. Bana anakart değiştirten bir durumdur Marvell port... Üstüne anakartında doğal sata III portu olmayan bunu ancak Marvell port ile elde edebilenlerde daha önce deneme yanılma ile şunu keşfettik:

    1- Marvell SATA III port %40 civarında performans daralması yaşatıyor çünkü veriyolunu ekran kartı ile paylaşıyor ki bu yol da teorik olarak SATA 3 yerine SATA 2.5 üst sınırında...
    2- Marvell SATA III portu Marvell'ın sürücüsü olmadan kullandığınızda ilginç bir şekilde sürücülü halinden daha yüksek performans sunuyor ama kullanıma bağlı olarak 3 - 6 ay sonra sürücüsüz portta stabilite sorunları yaşanıyor. Bu durum 30 turnikeli bir sınır kapısından geçip 20 turnikeli bir sınır kapısına geçmenin yarattığı sıkışma olarak da tarif edilebilir.
    3- Doğal SATA III portu adam SSD'yi Marvell'da zaten kullanmaz.
    4- Marvell SATA III portların güzelliği ise buraya takılacak ikiz HDD'lere, doğal SATA III portlardan bağımsız olarak RAID yapma imkanı tanımasıdır ki bu gerçekten benim çok sevdiğim bir olaydır.




  • Bu durumda hiç dokunmamam lazım anladığım kadarıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albaywolf

    Bu durumda hiç dokunmamam lazım anladığım kadarıyla.

    Şöyle toparlamaya çalışayım, Marvell portlar anakartın harici SATA kontrolcüsü veya turnikesi olduğu için SSD'ler adına uygun değildir. Bu portta SSD kullanacak birisinin bu portların sürücülerini güncellemesinde sorun yoktur hatta HDD'ler için daha faydalı olabileceğini de ummak gerekir. Sorun, teorik üst performans limitinin SSD'ye darboğaz yaratmasıdır. Yoksa HDD'ler SATA IIIIII bile olsa SATA III üst limitine zaten ulaşamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.