Şimdi Ara

Bu sisteme sıvı soğutma ne kadar gerekli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, aşağıda yazdığım sistemi almayı düşünüyorum.

    i5-6600K
    Msi Z170I gaming Pro AC Mİni atx
    Msi GTX1070 8G GamingX
    Corsair 8x2 16GB CL15 3000Mhz
    Corsair Force LE 240GB SSD
    Seagate 2TB 7200rpm HDD
    Corsair Graphite 380T Mini ATX Kasa
    Corsair CS850M 850W 80+Gold

    Soğutucu olarak H100I sıvı soğutma mı yoksa Noctua NH-D9L mi alsam karar veremedim. Açıkçası, sadece
    oyun bilgisayarı olacak. Gitardan ses kaydı alıyorum ve mix yapıyorum ama profesyonel bir şeklide değil.
    O.C işlemini de 4-5 sene sonra ekran kartı değişikliği yaparken yapmayı düşünüyorum. Sizce sıvı soğutmayı şimdi mi almalıyım
    yoksa yeni ekran kartı alırken mi yapmalıyım? Bütçe açısından normal fan soğutma almam yararıma olur ve bilgisayarın yanında
    oyun falan alabilirim. Yardımcı olursanız memnun olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizhan18 -- 24 Aralık 2016; 23:11:26 >







  • mini atx kasa dar alan sıkıntısı yapacaktır. oc yapmayacaksan ve bütçeni zorlamak istemiyorsan hava soğutma yeterli gelecektir. ama oc yaparım dersen hava soğutucunun yüksekliği 10 mm sınırın altında kurulumda, temizleme de sıkıntılı olabilir. diğer parçaların da hava sirkülasyonuna engel olması ihtimali var. tabi ekran kartı, ram çakışması olayları da cabası. kendiniz kuracaksanız bayağı uğraştırıcı olacaktır. ekran kartı da 10 mm ile kasanın sınırına yakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxmania

    mini atx kasa dar alan sıkıntısı yapacaktır. oc yapmayacaksan ve bütçeni zorlamak istemiyorsan hava soğutma yeterli gelecektir. ama oc yaparım dersen hava soğutucunun yüksekliği 10 mm sınırın altında kurulumda, temizleme de sıkıntılı olabilir. diğer parçaların da hava sirkülasyonuna engel olması ihtimali var. tabi ekran kartı, ram çakışması olayları da cabası. kendiniz kuracaksanız bayağı uğraştırıcı olacaktır. ekran kartı da 10 mm ile kasanın sınırına yakın.

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. İnventustan toplatacağım. Bana H100İ tavsiye ettiler. Ama O.C'u ileride düşünüyorum. yO.c yapacağım zaman da sıvı soğutma ve yeni bir ekran kartı alacağım zaten. Bu durum için yine de sıvı soğutma mı yoksa hava soğutma mı önerirsiniz. Bana hava soğutma mantıklı geldi ama emin değilim. Destek aldığım adam O.c yapmayacaksan fanlı soğutma yeterli olur dedi.




  • kasa büyük olsa hava soğutma için için rahat seçebilirsin derdim ama kasayı mini atx almak istediğinizden kasa içinde hava dolaşımı iyice zorlaşıp soğutmada performans düşüklüğüne neden olacaktır. donanımı toplayan kişi ince işçilik yapmazsa uyumuydu, hava boşluklarını ayarlama ve fan yönleri gibi, ısının atılamaması yüzünden performans düşüklüğü yaşaman olası.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.