Şimdi Ara

Bu sezonu da erken bitiren yanlışlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Kendimce doğru olduğunu düşündüğüm biz nerede hata yaptık konulu düşüncelerimi paylaşacağım.
    Bu sene bu takımın bu halde olmasının yegane sebebi yönetim ve transfer komitesidir. Geçen seneyi 4.bitirdiğimizde bu takımın neye ihtiyacı vardı? Talisca gittiği için 10 numara, Negredo, Love ve Gökhan Gönül yetersiz olduğu için forvet ve sağ bek, Quaresma sistemi bozduğu için sağ açık.
    Koskoca transfer sezonu gitmesi gerekenler belliydi.
    1-) Pepe ve Quaresma Dünya kupasında son futbolunu oynadı, oradaki performansları ile Çin veya Araplara satılmalıydı. Guliano, Josef gibi oyuncuların satıldığı yerde Pepe ve Quaresma direk satılırdı.
    2-) Negredo ve Love yetersizdi keza onların yüzünden şampiyon olamadık. Bunlar ne pahasına olursa olsun elden çıkarılmalıydı yerine 1 tane leblebici Gomez tarzı forvet alınmalıydı.
    3-) Gökhan Gönül sürekli sakatlanıyor, oraya 1 tane en azından sağlam yedek alınmalıydı.
    4-) 10 numara transferini kampa yetiştirmeliydik.

    Biz bunların hiçbirini yapamadık. 10 numara son gün geldi, hala takıma alışamadı, neredeyim ben, ne oynuyorum diye geziniyor.
    Forvet alınmadı, alınmadığı gibi bir de en kötüler arasındaki en iyi forvetini sattın hemde transfer sezonu kapandıktan sonra ????
    Atiba'yı göndermek istedin, yerine onun gibisini bulamadın, son gün onunla da sözleşme yaptın adam çıktı eldekilerden de daha iyi oynadı. Bu adam neden kampa götürülmedi o zaman?

    Şu anda çok garip bir şekilde yönetiliyoruz. Yapılması gerekenler aslında çok basitti. Geçen sene lig bittikten sonra 3-4 hamle ile bu takım bu sene başarılı olurdu ama bu yapılmadı, üstüne eldeki iyi oyuncular da gönderildi para için.

    Bu takım için bu sezon bitti artık. Başakşehir büyük ihtimalle yıllardır bir arada oynayan kadrosu ile ligi alacak gibi. Ama gelecek sezonun planlaması şimdiden yapılmalıdır. Şenol Hoca için çok fazla suç bulamıyorum. Evet o da baya bocaladı bu sezon. Ama şöyle de bir gerçek var, adamın satmayın dediği tüm oyuncuları sattı yönetim. Satmasını istedikleri yetersizleri de takımda tuttu. Hoca yönetime satmayın diye konuşup kötüleyince yönetim adamı tekrar basın toplantısı yaptırıyor öyle demedim de şöyle dedim siz yanlış anladınız diye. Saçma sapan işler.
    Bir takımın sürekli en iyi oyuncuları gönderilmez. Gönderilirse böyle fren patlar, hoca da kurtaramaz. Şu anda zaten hangi hocayı getirirsek getirelim takıma bir çaresi olmaz. Benim gönlümden Samet Aybaba geçiyor orası ayrı. Adam hangi takıma giderse gitsin paslı ve iyi futbol oynatıyor. Keza bizim FEDA sezonunda oynadığımız futbol şu ankinden kat kat iyidir, o mücadele gücü, istek, azim, paslaşmalar hemde o oyuncu kadrosuyla...

    Gelecek sezon için, eldeki yetersiz ve başarısız oyuncuları ne pahasına olursa olsun göndermeliyiz. FFP yok artık. Gönder gitsin bir şekilde. Yerine başarıya aç, istekli, azimli, hedefleri olan oyuncular alacaksın. Bir de yeni bir başarı hikayesi yazacaksın. 1. şampiyonlukta hedef stadı şampiyonlukla açmak idi, 2.şampiyonlukta 3.yıldız. Şimdi bize yeni oyuncularla yeni bir başarı hikayesi gerekiyor. Onu da bir zahmet yönetim bulsun.
    Ama en önemlisi başarıya aç, hedefleri olan oyuncular. Allah aşkına, Pepe, Love, Quaresma, Adriano gibi yaşı geçmiş adamların ne hedefleri kalmış da hala bel bağlıyoruz onlara, kazanacağını kazanmış ceplerini doldurmuş, hedefsiz adamlar...







  • her cümlede haklısın harika tespitler. Biz zaten Negredo ve Vagner Love yüzünden kaçırdık şampiyonluğu bide bunların üstüne takım 1 sene daha yaşlandı gidenlerin yerine daha kötüleri geldi. Atibanın yerine bile adam almadılar adamla sözleşmeyi bile zar zor imzaladılar kulüp bu kadar mı kötü

    Cenk ve diğer satılan oyunculardan 35 milyon euro civarı para geldi yerine sadece 4 milyona Vagner Love alındı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vict0ry

    her cümlede haklısın harika tespitler. Biz zaten Negredo ve Vagner Love yüzünden kaçırdık şampiyonluğu bide bunların üstüne takım 1 sene daha yaşlandı gidenlerin yerine daha kötüleri geldi. Atibanın yerine bile adam almadılar adamla sözleşmeyi bile zar zor imzaladılar kulüp bu kadar mı kötü

    Cenk ve diğer satılan oyunculardan 35 milyon euro civarı para geldi yerine sadece 4 milyona Vagner Love alındı.
    Maalesef gerçekten çok kötü yönetilmeye başlandık. Transfer komitesi özellikle rezalet. Cenk, Tosic, Fabri vs satıldı ama ne düzgün defans alındı ne de forvet. Love gibi yaşlı adama 4 milyon verildi. Hadi verdin, sene sonunda satmalıydın bir şekilde. Onu da yapmadın.
    Yönetimi hep övdüm ama geçen senenin devre arasından bu yana bir boşvermişlik hakim kulüp üzerinde. Nedense stadı yapıp 2 şampiyonluğu alınca her şey bitmiş gibi bir hava var. Halbuki daha kazanacağımız çok başarı vardı. GS ve FB'nin FFP yüzünden şu halde olduğu senelerde bizim ligi domine etmemiz gerekiyordu....




  • "Bir de yeni bir başarı hikayesi yazacaksın. 1. şampiyonlukta hedef stadı şampiyonlukla açmak idi, 2.şampiyonlukta 3.yıldız"

    Şu kısım çok önemli. Başarıyı getiren en büyük faktör bu. Bu teknik/taktik tespitlerin hepsinden daha önemli. O yüzden bu sene Beşiktaş'ın olası şampiyonluğu beni çok şaşırtır, hiç şampiyonluk havası olmadığı gibi teknik ekip de yönetim de oyuncular da doymuş gibi görünüyor.
  • Lig bitmedi, asıl şimdi başlıyor. Başakşehir çok maç kaybeder. Bu ligde herşey olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bjk19003 -- 18 Ocak 2019; 17:6:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü2024

    "Bir de yeni bir başarı hikayesi yazacaksın. 1. şampiyonlukta hedef stadı şampiyonlukla açmak idi, 2.şampiyonlukta 3.yıldız"

    Şu kısım çok önemli. Başarıyı getiren en büyük faktör bu. Bu teknik/taktik tespitlerin hepsinden daha önemli. O yüzden bu sene Beşiktaş'ın olası şampiyonluğu beni çok şaşırtır, hiç şampiyonluk havası olmadığı gibi teknik ekip de yönetim de oyuncular da doymuş gibi görünüyor.
    Cezalı olduğum için yanıt verememiştim.
    Bu saatten sonra yeni bir hikaye yazılsa bile bu takım başarılı olamaz. Bu sene bitti artık. Büyük ihtimalle Başakşehir şampiyon olur, GS 2. olup CL'ye gider, Beşiktaş ise ilk 10 da belki olur.
    Yönetim otursun düşünsün biz transfer işini neden önemsemedik, takımı neden yaşlı doymuş oyuncularla doldurduk diye. Niye başarı hikayesi yazmadık diye.
    Kendi evinde, kendi seyircin önünde hocasız, ligin son sırasındaki takıma bile yeniliyorsan iş bitmiştir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrBlackEagle

    Cezalı olduğum için yanıt verememiştim.
    Bu saatten sonra yeni bir hikaye yazılsa bile bu takım başarılı olamaz. Bu sene bitti artık. Büyük ihtimalle Başakşehir şampiyon olur, GS 2. olup CL'ye gider, Beşiktaş ise ilk 10 da belki olur.
    Yönetim otursun düşünsün biz transfer işini neden önemsemedik, takımı neden yaşlı doymuş oyuncularla doldurduk diye. Niye başarı hikayesi yazmadık diye.
    Kendi evinde, kendi seyircin önünde hocasız, ligin son sırasındaki takıma bile yeniliyorsan iş bitmiştir.

    Alıntıları Göster
    Muhtemelen bitti görünen o ki. Deplasmanda kazanamayıp evinde de Anadolu takımlarına 6 maçta 2 kez yeniliyorsan daha 12. haftada, işin zor demektir. Dahası, Beşiktaş bence Avrupa Ligi'nde de gruplardan çıkamaz gibi. Sarpsborg çok küçümseniyor da, bence asla küçümsenecek bir takım değil, hele ki bir İskandinav takımıysa. Evinde Bjk'yi yener turu garantiler gibi.

    İlk 2 bence de belli, Başakşehir-Galatasaray. Hangisi 1 hangisi 2 olacak onu zaman gösterecek. Başakşehir bizi evinde yenmeye falan kalkarsa 16. haftada, onlar şampiyon olur gibi.

    Aynen öyle, Fikret Orman yönetimi gerçekten fiyat/performans olarak üç büyükler standartlarının ötesinde işler yapıyordu 2017 yaz transfer sezonuna kadar. Hep uygun maliyetlerle iyi katkı verecek adamlar almışlardı. Negredo transferinden sonra ipler koptu sanırsam, ilk kez bu denli yanlışlar yaptılar bir transferde. Devamı ondan sonra geldi.

    Başarı hikayesi yazma olayı da öyle, elbet rakipler bir yerde toparlanacaktı da, Bjk özellikle bu sene erkenden düştü o doygunluğa. Geçen sene de böyle seri puan kayıpları geldi ama onlar Şampiyonlar Ligi'nden dolayıydı ve oynadığı futbol net daha iyiydi bu seneye göre. Bir Talisca faktörü de var tabi. Bjk geçen sene ilk yarıda kaybettiği o saçma puanları kaybetmese yine şampiyon olurdu. İlk yarı 30 puan toplamış ikinci yarı 41. İkinci yarı kaybettiği maçlar da derbiler zaten. Gidip derbileri alsa Anadolu takımlarına puan kaybetse yine şampiyon olacaktı hatta.




  • Yaşla başla alakası yok. Ahmet bulut , mendez tarzı menajerlerin ülke sınırına sokulmaması mümkünse futboldan uzaklaştırılması gerekiyor.





    Nerede sorunlu oyuncu kaprisli yatan oyuncu var. Menajerleri bu tipler



    Fikret orman hala bunlarla dans etmekte. Tehlike büyük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sezonu erken bitiren bir yanlış yapılmadı. bu sezon doğru hiçbir şey yapılmadı. hatta geçen sezondan beri
  • 3 büyükler asla bir oyuncuyu anadolu kulüplerinin aldığı paraya alamaz. Menajerler 2 kat fiyat çeker.
    Ayrıca hepsi piyasadaki 3-5 adamın elinde oyuncak olmuş. Bu kafayla bir belçika takımından 3-4 kat fazla para harcayıp zayıf bir kadro kurarsın.
    Beşiktaşta şenol güneşin gitmesi lazım. Adamın şampiyonluğu yoktu yaşadı, avrupada birşey yapamayacağını gördü. Sonra tek derdi fenerbahçe bunun. Beşiktaş üzerinden kavgasını sürdürüyor. Onun sorunu bizim sorunumuz değil. Ucunda birşey olmayan gereksiz bir kavgaya niye girelim? Hevesi kalmamış biriyle bu takım bir yere varamaz. Sene başında 2 genç oyuncu alındı kaçıncı hafta oldu anca şans buldular. 3 büyük takım batık. Genç oyuncu çıkaramazsan bu durum asla düzelmez. Bir de anadolu takımlarının aldığı yabancı oyuncuların kalitesinde adam bile bulamıyorsun.
  • Bu durumun böyle olacağı geçen sezondan belliydi.Kadro inanılmaz yaşlı ve oyuncular hocadan kopuk.Hocanın ağırlığı yok.

    Bu kadronun çoğu 2 şampiyonluğu da gördü.Doymuşluk olabilir ama sen kadro mühendisliği yapmazsan böyle olur.Ne zamandır diyordum arkadaşa bu takım iyi yönetilmiyor.Son dakika transferleriyle nereye kadar tutunacaksın.



    Beşiktaş taraftarı GS taraftarı gibi değil.Tepkiyi iyi giderken bile koyuyor bazen GS taraftarı ama Beşiktaşta saçma bir minnet duygusu var.Şenol Hocayı eleştirmeye daha yeni başlıyorlar.Geçen yıl çok mu farklıydı?Sen kadronu gençleştirmezseb yaşlılar da otorite boşluğundan faydalanıp mafyacılık oynar takımda.



    Vakti zamanında aynı çete milli takımda vardı.Abdullah Avcıyı göndermek için.Selçuk,Hamit ve Burak tarafından kurulan.Ne oldu sonrasında bu adamlar bir daha milli formayı giyemedi.Beşiktaş yönetim ve hoca zafiyetindedir.Geçici bir sorun değildir.Bu seneyi tamamen yakıp elebaşları direk kadro dışı bırakılıp az sayıdaki gençlerin önü açılmalıdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu sene ciddi bi değişim lazımdı, mantıklı bi değişim lazımdı.
    Avrupa'da patlayan transfer fiyatları transfer yapmamızı engelledi.
    Forvet almamak yapılan en büyük yanlıştı. bi de eldeki kötünün iyisini sattık...

    Ama Ligin bittiğine katılmıyorum. GS de Çok kötü, FB zaten yok, Başakşehir bi tek gidiyor, onlar da zaten tarihlerinde şampiyon olacaklarsa bu sene olurlar. olmazlarsa hiç olamazlar, onların da kadrosu şu anda en iyi şeklinde ve yaşlandı oyuncuları. seneye bu oyunu oynayamazlar.

    Olur da onlar da sallanmaya başlarsa, bir iki maçta yine Liderlik veya liderin ensesinde oluruz.
  • Bu yazıyı yazdığımda hatanın büyük çoğunlunun yönetimde olduğunu yazmıştım. Hala yazdığımın arkasındayım.
    Fakat ligin ilk yarısı itibarıyla, takımın bu halde olmasının yönetimin yanında Şenol Güneş'in de suçu olduğunu düşünüyorum.
    FEDA dönemindeki kadro şu anki kadronun çok çok daha altındaydı, oynayan isimler vs. Ama şu anki kadro FEDA döneminin kadrosunun oynadığı futbolun yarısını oynayamıyor. Ortada futbol yok. Herkeste bir koyvermişlik. Hoca da dahil buna. Yüzünden ne heyecan okunuyor ne başka bir şey. Lig bitse de gitsek havasında herkes sanki bedavaya çalışıyorlarmış gibi.
    Yahu Antalya, Malatya, Trabzon, Kasımpaşa hadi onları geçtim Başakşehir'in kadrosu bile bizden çok mu iyi Allah aşkına ya? Bu takımların kadroları veya oynayan isimleri çok mu iyi de bizden iyi durumda oluyorlar. Beşiktaş'ın taraftarı, takımın ismi Beşiktaş'ı ilk 3 e sokar. Eğer giremiyorsa orada yönetimin ve teknik direktörün bir sıkıntısı vardır.




  • Bu sezonu bitiren yanlışlar 2 sene önceden başladı. Bu yanlışlar sadece bu günü değil Beşiktaş'ı da bitirecek.
  • Bu sezon daha bitmedi. 2 yarıya 3-4 galibiyet üst üste alarak başlarsak işler düzelebilir. Ama yine 2 ileri bir geri gidersek bu iş olmaz.
  • 2.yarı Fikstür biraz yumuşak başlıyor. Seri yakalarsak ilk 2 den aşağı düşmeyiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.