Şimdi Ara

bu millet benzin parasını nerden buluyor hakkaten şaşırıyor insan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
4.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tutturmuşsunuz türkiyede otomobil pahalı diye.yahu kredi mredi alıyor işte millet bi şekilde.olmadı 7-8 bine bile alıyosun kör topal bişey.benim anlamadığım millet bu arabaları nasıl yürütebiliyor.inanın arabayı alabilmelerinden daha şaşırıyorum buna.şimdi diyeceksiniz alıyorda binemiyorki diye ama en ücra avm ye bile gitseniz otoparklar gırtlak dolu yollarda gidilmiyo arabadan.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

    türkiyede 2012 yılı hane başına yıllık ortalama gelir 26 bin lira olarak açıklanmış.aya vurduğun zaman 2 bin lirayı biraz geçer.hadi 2500 diyelim.araba taksidi 500 lira desen kira 500 desen kaldı 1500 lira.(bu arada 500 e büyük şehirlerde köpek kulübesi ancak tutulur ama hadi neyse.)
    bu 1500 liranın mutfak masrafı temel tüketim çoluk çocuk giyim vs vs için bile yetmesi çok zorken birde arabanın vergisi benzini sigortası trafik cezası kılı tüyü nasıl karşılanabiliyor.bu verilerle türkiyede 3-5 milyondan fazla insanın arabaya binmesi zor gözüküyor ama hergün kamyon kamyon araç trafiğe çıkıyor.yollar hergün daha keşmekeş.ya beyan edilen gelirler külliyen yalan yada millet evde çoluk çocuk aç oturuyor ama arabaya biniyor.boşver çocuk okula terliklede gitse olur biz bu ay depoyu fulleyelim diyorlar belki.hele biraz avm ye gidelimde dolaşalım bişey alamıyoruz ama olsun arabayla gitmekte yeter diyorlar büyük ihtimal.yanlış anlamayın amacım yargılamak değil parası olan çattır çatır gezer.ama veriler ortada yıllık ortalama gelir sıradan bir avrupa ülkesinin bile yarısı düzeylerde.bu halde bile parası olan olmayan herkes bütün memleket arabanın müptelası olmuş nasıl oluyor bilim bile çaresiz bu konuda


    http://www.aksam.com.tr/yasam/iste-ortalama-yillik-gelir/haber-247118



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkgs -- 23 Eylül 2013; 22:27:32 >







  • demekki yolda gördüklerin ortalama 2000 liradan fazla kazanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

    demekki yolda gördüklerin ortalama 2000 liradan fazla kazanıyor

  • kayıt dışı ekonomi..
  • evet mantık basit kişi başına 2000 tl düşmüş deee , herkese mi aynı düşmüş... o vızır vızır gezenler 2000 den yukarı kazananlar aşağıda olanlar ise bisikletle geziyor konyada

    birileri arabaya binecek, birileri otobüse birileri bisiklete, dünyanın düzeni böyle kardeş,
  • Demage kullanıcısına yanıt
    Hamd olsun teğet geçti ondan.

    fakat gidişat hoş değil kredi kartı borçları katlanarak artıyor, kredi borcundan icralar katlanarak artıyor sanırım bu bir fikir veriyordur. Millette devlette borç içinde yüzüpü gidiyor işte.
  • Ye ye bitmiyor kardeşim!
    Toplamda 12 silindir araba besliyoruz. Her düzlükte pedala sonuna kadar basıyorum. Yine bitmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2000 lira kazanıyorum gezemiyorum yine satıcam arabayı kış geliyo zaten........................
    Hafta sonları binecegim zaten arabaya ee 3 ay boyunca hafta sonları araç kiralasam daha karlıyım kışlık lastikti bakımdı vergiydi ıvırdı zıvırdı kazasıydı belasıydı derken.........
    Bize arabayı binen zihniyete kayım.....
  • Adamların karnı aç ama en lüks arabaya biniyorlar. Bizim ülkedeki insanların çoğu araba sevdasına kapılmış. Adam kirada oturuyor 50.000 liralık sıfır arabaya biniyor. Yav sen arabaya para verceğine önce ev almaya baksana. Kaldı ki araba çok lazımsa idare edecek birşey al. Hele gelecek nesiller dahada manyak yetişiyor. Telefonlara 2 bin lira vermeler , marka takıntıları vs. vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcan35 -- 23 Eylül 2013; 22:57:42 >
  • ben aracı özel işlerim için nadiren kullanırım..ailece işe gidip gelirken kullanıyoruz yakıtı vergisi bakımı vs vs hep ortak kullanım..imece usulü yani yakıtını her seferinde birimiz alırız bakıma giderken kaskoda filan herkesin pamuk elleri cebe gider..tek başıma olsam toplu taşımayı tercih ederim.. önceliğimiz araç değildi tabi evimizi aldık önce borcunu harcını bitirip bi kenara paramızıda biriktirince aracı aldık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 23 Eylül 2013; 23:04:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah'a şükür iş güç sahibiyiz. Nereden bulacaz yoksa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba artık ihtiyaç mecbur alıyorsun.Büyükşehirler hadi neyse ama küçük yerlerde toplu taşıma belirli saatlerde var,akşam belli saatten sonra da yok.O yüzden eski araçların ( Tofaş,Reno) hep alıcısı var.Tabi çoğunlukla araç kapının önünde yatıyor.
  • Sorun milletin arabası olmasımı ? arabaya binmesimi ? Yurt dışında bi evde 2 ,3 araba var.Araba dediğim de hepsi 3.500 motor dan aşağı değil.Bizim onlardan neyimiz eksik ? neden bu kadar karamsarız.

    amerikada herkes arabasıyla gider gelir çağdaşlık modernizm olur bizde way anam niye böle .Sorun burda benzinin ve verginin yüksek olması varsın herkesin arabası olsun hemşerim.Ne güzel .Senin devletin yol yapmıyorsa yol yetersiz kalıyorsa araba alanların suçu ne ?
  • Uzaktan bir arkadaş 200 beygirlik araç almış.
    Netten baktım aracın yakıt tüketimi 17 litre.
    İyi para var millette.
    Bizlerde burada konu açalım 1 litre az yaktım diye sevinelim yol bilgisayarının fotosunu paylaşalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZULA_BABA

    Sorun milletin arabası olmasımı ? arabaya binmesimi ? Yurt dışında bi evde 2 ,3 araba var.Araba dediğim de hepsi 3.500 motor dan aşağı değil.Bizim onlardan neyimiz eksik ? neden bu kadar karamsarız.

    amerikada herkes arabasıyla gider gelir çağdaşlık modernizm olur bizde way anam niye böle .Sorun burda benzinin ve verginin yüksek olması varsın herkesin arabası olsun hemşerim.Ne güzel .Senin devletin yol yapmıyorsa yol yetersiz kalıyorsa araba alanların suçu ne ?

    bizim onlardan neyimiz eksik


    bizim üretimimiz yok tüketimimiz çok
    bizim sömürgemiz yok
    bizim vergi kaçağımız çok

    vs vs diye uzar gider
  • avensis42 kullanıcısına yanıt
    +1 haklısın. biz gene 1.3 dizele devam bizim neyimizee 3.500 motorlu araba.
  • Benim en çok şaşırdığım şey hep sol şeritten giden insanlardır. Hayır ben de yeri gelince sola geçip mecburen az bir şey basıyorum ama bazen bakıyorum da sol şeritteki insanlar bazen ayaklarını gazdan hiç çekmiyorlar bile. Özellikle yokuş yerlerde basa basa çıkanlara çok şaşırıyorum. Benzini kaçak mı alıyor bu insanlar? Yokuş aşşağı yollarda basanlara ise aklım ermiyor gerçekten.

    Benim kafada olanlar ise orta şeritte oluyor genelde. Sakin sakin gidiyorlar hep. En fazla önündekini geçmek için sola geçiyor 15-20 saniyeliğine. Seviyorum orta şerit insanını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 23 Eylül 2013; 23:22:42 >




  • avensis42 kullanıcısına yanıt
    iyide dostum yollar ağzına kadar dolu diyorum 6 şerit e-5 günün her saati tıklım tıklım.herkese aynı düşmüyor tabiki zaten işi acayipleştirende bu çünkü kimileri var ayda 1 trilyon kazanıyo o 2000 bin lira ortalamasını yükseltiyor kısacası öyle düşün.belkide ultra zenginleri çıkarırsan halkın geliri 1500 liralara denk gelecek.yani her halükarda bu kadar fazla araç varken otomobile binebilen herkesin zengin olması mümkün değil.acayip işler dönüyor
  • Bizde gelir dağılımı dengesiz. Toplumun %80i açlık sınırının altında, %13ü yoksulluk sınırının. Kalan %7 ise ultra zengin. O nedenle Dünya üzerinde zengin sayısı en fazla olan ülkelerden biriyiz. %7lik kesime bakıp geri kalanı yargılamayın.

    O 10 bin dolar işi de bu gelir dağılımı nedeniyle hikaye. Toplumun %93ü 5 bin dolar altında gelire sahip.
  • ZULA_BABA Z kullanıcısına yanıt
    sorun ikiside değil dostum bu arabaları nasıl yürütebiliyolar güçleri nasıl yetiyo
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.