Şimdi Ara

Bu kod istediğimi vermiyor nasıl düzenleme yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kod

    Yığını:
    #include<stdio.h> #include<math.h> int main() {        int c=0;     float b;     int a=1;     float x;     float i=0;     printf ("sayi gir:");     scanf("%d",&x);     while (c!=a){                 a++;     if((pow(i,2)<x) && (pow ((i+1),2))>x){         b=i+(x-i)/(2*i+1);     c=a;     }        i++;         }            printf ("sonuc:",b); // burda girilen sayinin karekokune en yakın değeri bulmaya çalıştım.Biliyorum daha kolay şekilde bulunabilir fakat bu yöntem neden çalışmıyor ?yardım eder misiniz?







  • Kod

    Yığını:
    #include<stdio.h> void main() {     int number;     float temp, sqrt;     printf("Provide the number: \n");     scanf("%d", &number);     /* store the half of the given number e.g from 256 => 128 */     sqrt = number / 2;     temp = 0;     /* Iterate until sqrt is different of temp, that is updated on the loop */     while(sqrt != temp){         /* initially 0, is updated with the initial value of 128         (on second iteration = 65)         and so on */         temp = sqrt;     /* Then, replace values (256 / 128 + 128 ) / 2 = 65     (on second iteration 34.46923076923077)     and so on */         sqrt = ( number/temp + temp) / 2;     }     printf("The square root of '%d' is '%f'", number, sqrt); }

    Karekökü ampirik yldan bulabilmek için neden bunun gibi basit ve net kod kullanmıyorsunuz? Sizin yukardaki kod gereksiz karışık.





  • Hocam o zaten her yerde olan ampirik kod. Ben başka bir şey düşündüm. Farklı bakış açılarıyla kod yazmak hoşuma gidiyor. Ama bu sefer olmadı sanırım. Hata nerede bulabildiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bateren kullanıcısına yanıt
    Sizin kod düzensiz karışık. Değişken isimleri a b c diye gidiyor. Naming conventions diye birşey var. Böyle bir kodda hata nerde diye bulmak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 10 Eylül 2020; 21:45:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni başladım hocam o yüzden adlandırmayı tam beceremiyorum. A, b, C diye değişkenler tanımlıyorum. Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.