Şimdi Ara

Bu kazada kim suçlu acaba ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
5.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [simage][/simage] Bu kazada kim suçlu acaba ?

    Dostlar, bu gün akşam üzeri Kayseride Kartal kavşağında başıma gelen bir kaza sonucu "kusurlu muyum değil miyim" öğrenmek istiyorum.
    4 şeritli yolda en solda mavi arabada ben varım.4 şeridin 2 şeridi sola döneceklerin ışığı beklemeleri gereken şerit.Sağ 2 şerit ise
    yeşilin daha önce yandığı düz gideceklerin şeridi.Ben önceden şerit değiştiremediğim için sol şeritte kalmak zorunda kaldım.Kırmısı araç ise
    ben düz giderken aniden sola kırdı ve bana çarptı.
    Sol iki şeritte bulunan araçlar sola dönmek zorunda mı yoksa düz gidebilir mi?Çünkü bana çarpan araç şöförü sol şeride girdiysem dönmem gerektiğini, dönmediğim için
    kusurlu olduğumu iddia ediyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...







  • Hocam uzaydan cekilen foto eklemeniz iyi olmus.



    Bence 2nize de kusur verirler.Ama sanki diger arkadas daha hatali gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en soldaysan sola doneceksin demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    en soldaysan sola doneceksin demektir.

    Bu en solda değilsen düz gideceksin anlamında mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    hayir.

    bu tip donel kavsaklarda 3 serit oldugunu varsayarsak en sol serit sola doner, en sagdaki duz ilerler, ortadaki duz gider veya sola doner.
  • Tam kuralı bilmiyorum ama bu mantıkla sol şerit sola dönenlere, sağ şerit sağa dönenlere, orta 2 şerit ise düz gidenlere ait olabilir. Ayrıca solda olunca sola dönme zorunluluğu var mı onuda bilmiyorum. Varsa orta şerit için düz gitme zorunluluğu da olması olası. Hani solda da olsa sinyal verilmediyse dönmeyeceğim anlamı da var. Tam kural ne merak ettim ben de.
  • Bazen istemeyerek düz gideceğimiz yolda en solda kalabiliyoruz kavşaklarda. Ben böyle bir durumda sağımı özellikle kontrol ediyorum çünkü yanındaki araba solda dönecek o yüzden sinyal vermiyordur diye düşünebiliyor.

    Kurallarda şöyle diyor



    c) Dönel kavşaklardaki dönüşlerde sürücüler;

    1. Dönüş işareti vermeye,

    2. Hızını azaltmaya,

    3. Orta adaya yakın şeritten kavşağa girmeye,

    4. Ada etrafında dönerken gereksiz şerit değiştirmemeye,

    5. Gireceği yola yaklaşırken sağa dönüş işareti ile birlikte sağa yaklaşarak dönel kavşaktan çıkmaya,

    6. Gireceği yolun gidiş yönündeki uygun bir şeridine girmeye,

    7. Yola girdikten sonra en kısa sürede trafiği tehlikeye düşürmeden sağa yaklaşmaya,

    Zorunludurlar.



    Ama şu da var, dönel kavşaklarda şerit değiştirilmez. Araç sağda ise düz devam etmek zorundadır sola dönemez haliyle en soldaki araç da düz devam edebilir.

    Ben olsam hatayı belirleyecek kişi 75 sağdan sola dönen araca veririm hatayı, hatta 100de yüz bile olabilir. Geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çarpan araç sizin araç olsaydı ne derdiniz ??????? hata bende dermiydiniz??? 4 şeritli kavşakta en sol şeritte olup düz gitmek ?!?!?!?!?!?!? kavşaktan bir tur atıp devam etseydiniz çok daha iyi olurdu. Uygun şeritte gitmediğinizden dolayı hatanın büyük bir kısmını sana verirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    hayir.

    bu tip donel kavsaklarda 3 serit oldugunu varsayarsak en sol serit sola doner, en sagdaki duz ilerler, ortadaki duz gider veya sola doner.

    hayır.
    bu tip dönel kavşaklarda 3 serit oldugunu varsayarsak tüm şeritler düz gidebilir... sağa dönecekler sağ şeritte sola dönecekler sol şeritte gider... ortadan sağa sola dönemezsin... aksi bir işaret yoksa...
  • ErkekAdamınNickiUzunOlur kullanıcısına yanıt
    eger firsatin olursa yeni yapilmis kavsaklari uzerindeki yol isaretleri silinmeden incele. orada goreceksin ki en sol ve orta seritler kesikli cizgilerle donel kavsagin soluna dogru kivrilir.
  • Linkte gerekli bigiler var. 4 seritli bir dönel kavşakta sol seritte olup düz giderken kaza yapan araca haklısın diyenler okusun.

    http://www.etkinsurucukurslari.com/index.asp?PageID=74
  • Öncelikle geçmiş olsun. Karşı taraf hatalı bulunacaktır. Dönel kavşak olan noktalarda yol önceliği iç tarafta kalan araçtadır. Saygılarımla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz gideceğinizi-veya sola dönemeyeceğinizi anlamaları için, sağa sinyal verseydiniz?
  • Kayseride yaşıyorum o yolu sürekli kullanırım. 4 şeritli yolun senin arabanın ve sana çarpan arabanın olduğu yer sola dönmek içindir diğer 2 şerit önce yanar ve düz gider senin ve sana çarpan aracın bulunduğu şerit daha geç yanar ve sola dönmek içindir. Eğer 4 şeridin ışıkları aynı anda yansa suç karşı tarafta diyeceğim ama düz gidenler için ışık daha önce yanmaktadır. Sen sola döneceklerin bulunduğu yerde durmussun sola döneceklerin ışığını beklemissin bence hatalı olan sensin. Yanlış yerde durduğunu biliyorsun bu durumda daha hızlı kalkıp gitmen gerekir. Suç oranı ikiye bölünür ve sana daha çok yazılır.
  • Bence yarı yarıya madem o dönecekmiş neden en sola geçmemiş size dediği suçlama ile aynı mantık. Sizin seride dönenler geçmeli ancak Samsun da peşpeşe kavşaklar var birinden dönecek işimiz oluyor en sola geçiyorum birkaç kavşak geçmek zorunda olabiliyoruz çünkü mesafe yakın trafik çok ortaya geç ilerle sonra sola geç dön zor oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sol şeritte durmak sola döneceksiniz anlamına gelmez.
    aynı mantıkla sağınızdaki araç da sola dönemez diyemeyiz.
    sizin aracınızla çarpışma açısı incelenerek karar verilir.
    dönüş yapacak olan aracın solundaki araca dikkat etmesi gerekir.
  • Dostlar, araştırdığım kadarı ile sol şeritte olduğum için sola dönmek zorunda değilmişim.Düz gitme hakkım var yani.Bir de dönecek olan aracın her zaman kontrollü gidip düz gidecek araca yol vermesi gerekiyormuş.Düz gidenin yol üstünlüğü varmış.Bu gün bir çok kavşakta solda olamama rağmen dönmediğim durumlar oldu.Kaza yapınca insan bu konuda daha seçici oluyor.3 trafik polisi ve 2 kasko temsilcisine doğrulattım.Ama tabiyiki sonucu beklemek lazım.Karşı tarafın ben sola dönecek olsam bile hızla önüme kırması ve beni sollaması işin cabası.Yan yana gitme olayı yok.Direkt önüme hızla kırdı.
  • Kırmızı hatalı büyük ihtimal ikinizede hata payı verilebilir. Bir ihtimal %100 kırmızıya verilrbilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jozef38 J kullanıcısına yanıt
    Hocam, solda olmak sola dönmek zorunda olduğum anlamına gelmez diye bir bilgi aldım.Başka yerlerde de sola dönüşlerin geç yandığı yerler var ve solda olup düz gitme ya da sola dönme her ikisi de sürekli yapılıyor.O zaman orada sürekli ceza kesilmesi lazım.Sol şerittekiler için sola mecburi dönüş tabelası felaan da yok.Ama yine de bilmiyorum..
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Yani hocam, bu benim hatalı olduğum anlamına mı gelir?Dikkat etmedim ama aynı yolu bir daha kullanırsam dediğinizi yapmaya çalışacağım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.