Şimdi Ara

Bu durumu bilim nasıl açıklıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendisi negatif eşi pozitif olan çok vaka var. Birisi de benim. Eşim pozitif ben negatif. Eşim grip sandık hastalığın çoğunu normal hayat akışı içinde geçirdik. Tat koku gidince test yaptırdık. Karantina süresince de çok dikkat etmedik. Ben negatif çıktım. Sonraki süreçte de bende hiç bir semptom olmadı. Bana bulaşmadı yani.


    Bu olayı bilim nasıl açıklıyor? Araştıran bir arkadaşımız varsa beni aydınlatırsa sevinirim. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 18 Kasım 2020; 12:25:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Benimde pozitifim, eşimin negatif çıktı. Bende bunu çözemedim.

    Aynı semptomlar bendede vardı mevsimsel grip sandım yattım terledim düzeldim, bi kaç gün sonra tat ve koku gidince test yaptırdım pozitif çıktı eşimede yapıldı negatif. Annemle babamlada görüşmüştük onlarında negatif çıktı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prof. Dr. Mehmet Ceyhan der ki, pozitiflerin %40'ı hiç bulaştırmıyor, %40'ı az bulaştırıyor ve %20'si ise çok fazla bulaştırıyor(süper bulaştırıcı/super spreader).


    Ayrıca, eşiniz iyileşip negatif çıktıktan sonra 14 gün içinde hala pozitif olabilirsiniz. Pozitifsiniz ve sizde hiç semptom göstermiyor da olabilir(asemptomatik).

  • Janti kullanıcısına yanıt

    Prof a göre %40 hiç bulaştırmıyor. Virüs bu kişide var ve bulaştırmıyor. Nasıl bulaştırmıyor? Bunu merak ediyorum. Virüs aynı virüs değil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • For people < 70 years old, the infection fatality rate of COVId-19 across 40 locations with available data ranged from 0.00% to 0.31% (median 0.05%); the corrected values were similar.  



    John Ioannidis in WHO bulletin board da 14 ekimde yayınlanan çalışması. Peer Review olmuş tabiki de. Yani kabul edilmiş. Tüm makaleyi okumak isteyenler için


    Tamamı burda https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf


    Şimdi bu ne anlama geliyor dersek şu anlama geliyor. 70 yaş altı için ölüm oranı 0.05. Yani üzerinize aynı gün 2 kere yıldırım çarpması gibi bir şey.


    70 yaş üzeri için 0.5 ki bu yüksek bir oran gerçekten.( Kesinlikle hastalığı küçümsemiyorum yani )


    Şimdi benim kafama takılan şu ? Öldürücülüğü 10.000 de 5 olan bir hastalık için aşıların işe yarayıp yaramadığı nasıl anlaşılacak ? Bu kadar düşük bir orandan istatistiksel değer bulmak imkansız.


    Sadece durun ve biraz düşünün dicem ama...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.