Şimdi Ara

Bu direncin değeri nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bağlı olduğumuz trafo'daki sıkıntı nedeniyle uzaktan kumandalı avizem bozuldu, içerisini açtığımda uzaktan kumanda alıcısındaki bir direncin yanmış olduğunu gördüm, direncin üzerinden renkleri okumakta başarılı değilim ne yazık ki, bunun yerine nasıl bir direnç tercih etmeliyim ? Devre kartının üzerinde direncin tam altında -[ ]- diye bir işaret var ayrıca 3M3H gibi birşey yazıyor ama anlam veremedim.

    Bu direncin değeri nedir ?
    Bu direncin değeri nedir ?

    ilgili ürün bu:

    Bu direncin değeri nedir ?




    Bu orijinal direnç, bir tanıdığım ile elektronikçiye gönderdim ve döndüğünde orijinalinden farklı renkte bir direnç taktığını gördüm, montajını yaptım ama anahtarı açar açmaz oda patladı, elektronikçinin taktığı direncin renk kodları : kırmızı - siyah - kahve - altın

    lütfen yardımcı olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 3 Ocak 2017; 3:18:1 >



  • Bu direncin değeri nedir ?
  • BlindGuardianNN kullanıcısına yanıt
    Hocam direnç hesaplamadan haberim var ama sormak istediğim bu değil, fotoğraftaki direncin renklerini çözemiyorum, baştaki kahverengi gibi sondaki gümüş ama ortadaki renklerden emin olamıyorum, direnç değiştiği için elimde sadece bu fotolar var ne yazık ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 3 Ocak 2017; 18:34:10 >
  • Reobig kullanıcısına yanıt
    anladım, bir elektonikten anlayan arkadaş var ona bir sorayım biliyorsa yazarız buradan
  • Direnç dediğiniz eleman 3M3 H bobin olmasın sakın ?

    kararması normal olabilir , ölçü aleti ile ölçün sökerek ! . açık devreyse kopmuştur , 3.3mH direnç tipi bobin alın ve takın . bobin kopacak kadar akım geçmişse diğer elemanlarıda ölçmeyi unutmayın ..
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim, sayenizde bir şey daha öğrenmiş oldum, ben üzerinde renkler olduğu ve çok bilgim olmadığı için (lehim yapabiliyorum neyseki) direnç zannettim, şimdi bahsettiğiniz bobini araştıracağım.



    Ölçme şansım yok, tamir için gönderdiğim elektronikçi başka bir bobin takmış sanırım bende dünden beri direnç bakıyorum hepsinin boyutu küçük bir türlü anlam veremedim, bobin miş meğerse :)
  • Rica ederim dostum .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.