Şimdi Ara

Bu Alamancı Türklerin Almanyayı kötüleme muhabbeti nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yurt dışında suriyeli mülteci muamelesi görüyorlar çoğu . Türkiye ye geldiklerinde ; ahırda yıllardır güneş yüzü görmeyen, ahırın kapısı açılıp dışarı çıktığında çıldıran çifte atan dana gibi burada caka satıyorlar. Tam bir zavallılar.

  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    Mesajı alıntı yapacaktım beceremedim ,böyle bir şey yapmak durumunda kaldım ,


    Bu yazılan haricinde başka bir analiz ,yorum ,değerlendirme,anket araştırması,akademik çalışma ,kanaat vs.r okumanıza gerek yok .

    @hulkibey olgunun ruhunu yazmış .


    Ben de buraya bu tespiti destekleyen sayısız örnek yazabilirim ,bir tanesinde bile buradaki tanımın dışına çıkan profil yok.


    Konunun en başına bu yorum monte edilsin bence.


    aşağıdaki hulkibey rumuzlu arkadaşımızdan alıntıdır, yapıştırmak durumunda kaldım...Helal olsun 12 den çekirdeğini vurmuş


    "" Yasadaigi yeri kotuleyen "Alamanci'larin pek cogu ya ayak islerinde calisan vasifsizlardan ya da niteliksiz, beceriksiz, sosyal yardimlarla gecinen parazit gibi yasayanlardan olustugundan orada hak ettikleri muameleye tabi oluyorlar. Avrupa standartlarinda paraya ulasabilenler dahi "ruhsal fakirlik" denilebilecek dar kalipli dusunce yapisi dolayisiyla "Almanlar gibi" yasamayi beceremiyor, hayattan onlar gibi zevk alamadiklarindan soz konusu sosyal eziklikten kurtulamiyorlar. Bu da kirilgan egolari uzerinde buyuk baski, ezilmeye yol aciyor. Orada goremedikleri saygiyi ve sosyal statuyu Turkiye'de misliyle degerelenen paralariyla satin alabildikleri icin de yasadiklari ezikligin acisini burada oralari kotuleyerek ortmeye calisiyorlar.""





  • Sen bu botta olsan bir kişinin daha bu bota binmesini ister miydin?


    Bu Alamancı Türklerin Almanyayı kötüleme muhabbeti nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ki bu ülkede yaşamayan oy kullanamayacak derse oyum onundur.

    Ayrıca yeni vatandaşlığa alınan suri vb kişilerden oy kullanmış olanlar varsa tespit edilip vatandaşlıktan çıkarılması gerekir. Yeni vatandaşlık alan birinin en az 6 yada 7 yıl oy kullanamaması gerer. Çünkü bu durum manipülasyon a açıktır. Yarın başkası gelse o da bu durumu kendi lehine kullanabilir. Haksız rekabete yol açar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelleme yapmamak lazım şimdi sizde Almanya'ya gidince Alamancı olacaksınız.Cahil heryerde cahil medya bunların elinde olduğu için bu cahil yobazları sıksık görmek zorunda kalıyorsunuz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyada yasiyorum türkiyeden geldim. Burada yasayan türkler tamamen 2. hatta 3. sinif vatandas ve ezikler. Cogu kendilerini onemli gostermek icin gösterisli araba vs stillere basvuruyor ama yine de o ezikliklerini hissedebiliyorsun tamane bir assagilik kompleksindeler. 1000 euro kazanip 500 ünü aylik leasing le allah gibi arabaya veren türk tanidim böyle tipler dolu.


    Geri gelelim Almanlar da türklere ne kadar esit davraniyoruz deseler de bal gibi irkcilar. Direk söylemeseler de hal ve haraketlerinden ya da bakislarindan anlayabiliyorsunuz. Afedersiniz benim aldigim egitimin 10 da birini almayan yabancilar polisindeki kadin benim kimlik kartimi masanun üzerine koymak yerine atti ve ben orada agzina sictim Sefini cagirttim resmi özür yazisi yazdirttim gerektiginde hadlerini bildirmeniz gerekiyor ama ezikseniz peki efendim diyip elköpek gidersiniz


    bir diger konu da burada devlet maasi diye birsey yok. Alinan maaslat türkiyedeki gibi net hesaplanmiyor Brüt olarak hesaplaniyor. Alinan maaslarin icerisinden %50 si cok rahatlikla sigorta ve kazanc vergisine gidiyor. Vasifsiz eleman maasi burada saati 10€ yani saatte net olarak 70 80 lira arasi kazaniyoruz Geri gelelim avantaj olarak söyleyecegim Eger issiz kalir isek issizlik maasi aliyoruz ( Bunun icin ama normal calismamiz gerekiyor bir süre ve bunun icin sigorta benzeri birsey odeniyor isiniz varken yani devletten ziyade sigorta avantaji diyebiliriz zorunlu ).



    Özet olarak : Kismen haklilar. Devlet para yagdirmiyor Türk olduklari icin 3. sinif insan muamelesi görüyor. Ne kadar egitimli ve üst düzey bir insan olsaniz bile markette calisan bir halta sap olamayan alman bile yukaridan bakiyor gerektiginde had bildirmeniz gerekiyor





  • Zaten nerde yaşlı moruk var onlar kötülüyor ben daha birtane gencin ağzından duymadım Almanya çok kötü Avrupa çok kötü dien Yaşlı morukların sözüne kim itibar ederki cahilliklerinden konuşuyorlar anca cahil kalmışlar birtanesi şey die şikayet ediyordu Ahlaksız milletmiş uyuşturucu içerlermiş erkekli kadınlı yatarlarmışmış ulan bütün dünya senin ortdaoğu kodlamanamı sahip adamlar içki içmeyi birisyle sex yapmayı normal sıradan birşeymiş gibi görüyor senin gibi beyinlerini kodlamamışlar dedim böyle şeylere bakarak kötü orası diyorlar.Birde ordaki insanlar köle değil burdaki gibi öküz gibi davranamıyorlar insanlara oda var onlar özgürler.Boş gençler neyin ne olduğunu görüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 17 Ocak 2022; 12:11:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başkaları gelmesin diye.
    Daha okumuş daha yetkin bilgili kişiler gelirse hasbelkader iş bulmuş kendini zerre geliştirmemis kişiler işten çıkarılır.

    Burası kötü öldük bittik deyip göz korkutma yapıyorlar.
    Ama sosyal medya diye bir şey var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • loses kullanıcısına yanıt
    10 Euro brüt mü net mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu kadar işe yaramaz başka bir göçmen grubu görmedim ha Suriyeliler ayrı onlar da malumunuz mülteci olarak geçiyor. Konumuza gelirsek Almanya gibi bir ülkede ömürleri kadar vasıfsız kalmış, gram kendini geliştirmemiş bir topluluktur. Diaspora bile sıfır yok, ilin teröristi orada mv oluyor haberleri etkiliyorlar, medya kuruluşlarına fon sağlayarak azınlıkların Türkiye'de eziyet gördüğünü falan yazıyorlar. Terör örgütünün AB'de terör listesinden çıkarılması için çabalıyor bizimkiler İsrail protestosunda gidip Sinagoga saldırıyorlar sonra Almanya haberleri Türkler ırkçı diyor şaka gibi demi ?

  • Türkiye'yi öven = Almanya'ya söven

  • Almanya'da yaşayıp milliyetçilik yapan zavallılara acıyorum. Aynı şekilde Türkiye de yaşayan başka milletten insanların milliyetçilik yapması da çok zavallıca. Kardeşim senin orda ülken var. Madem çok seviyorsun git orda yaşa. Yok orda yaşamayı tercih ettiysen o ülkenin kurallarına göre yaşayacaksın. Adamın ülkesinde kendi ülkenin milliyetçiliğini yapmak nasıl bir zavallılık aklım gerçekten almıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence insanlar kendi yaşamlarını sadece hissettikleri için başka birisi adına empati yapamiyorlar.


    bunu diyenlerin %90'ı alman kültürünü benimsemedikleri için ve asimile olmadıklarından zorlanıyor. özellikle bunların çocukları daha çok alman kültürünü benimseyip içine girdikleri için almanyaya kötü demiyorlar.


    örnek verelim:

    bir akraba veya tanıdık eş dostunuzun evine bir süreliğine misafirliğe gidiyorsunuz? kalma süresi belli olmasada size izin vermiş ama bir şartı var! ev sahibinin belirli kurallarına uymanız gerekiyor. buna maruz kalan birisini düşünün işe gidip geliyor ama evde huzursuz, evde huzursuz olunca işte, yaşamda mutlu değil...

    siz bu adama köyünü veya aile evini sorarsanız gözleri dolar, özlemini anlatır. köy gibisi var mı der... misafirlikte yaşadığı zorlukları anlatır durur...


    ama bu adam/kadının o evde çocuğu olsa veya ufak olup o evde büyüse baba veya annesine göre daha rahat olur. kuralları daha çok benimser. neyin ne yasak olduğunu bilir.





  • Oldukça uzun ve karışık bir konu.

    Ben kendi tecrübelerime dayanarak birşeyler açıklayayım ve oncelikle Almanya'nın, Türkiye'ye kıyasla cennet kere cennet olduğunu söyleyeyim.

    Türkiye'nin daha iyi olduğuna cidden inanan gurbetçiler var. Hani dediğiniz cahil, vasıfsız, kalifiye olmayan tipler var ya, evet cidden var ve sayıları hiç de az değil.

    Ben 81 doğumluyum, beni devlet türk sınıfına yerleştirdi ve beş sene boyunca haftada sadece ikişer saat, yabancı dil kıvamında almanca öğretti. Öğretmen Türkiye'den, dersler türk müfredatı vs.
    Beşinci sınıftan sonra bize, başarılı olmak kaydıyla, alman sınıfına geçiş imkanı sundular, nitekim kabul ettik.
    Şimdi gelelim bu işteki bit yeniğine. Alman çocukları dördüncü sınıftan sonra daha iyi okullara ayrılıyorlar ve geriye başarısız çocuklar kalıyor, bizi bunların arasına sokuyorlar ve besinci sınıfı tekrarlatiyorlar.
    Burada bir Türk çocuğunun kaderi büyük ölçüde belirlenmiş oluyor zaten.
    Düz okuldan, diğer okullara gecmek için, yedinci sınıfa kadar üstün başarı göstermek kaydıyla, geçiş imkanı var.
    Ben bu üstün başarıyı gösterdim ama yinede inisiyatif kullanarak, almanca yetersiz deyip, kabul etmediler.
    Okulu birincilikle bitirdim ama başka okula gitmeye hak kazanamadim.

    Uzun lafın kısası, evet cahiller, tahsilleri yok ama bu sistematik şekilde yapıldı bu çocuklara. almanca bilmeyen ebeveynler, çocuklarının hakkını arayamadı ve sonuç olarak bugün gördüğümüz manzara ile karşı karşıyayız.

    Bunu 90 sonrası doğanlar yaşamadı ve kalifiye eleman oldu bir çoğu.

    Ben ise 30 yaşıma kadar vasıfsız eleman olarak çalıştım ve her zaman içimde olan okuma sevgisini, o yaştan sonra gerçekleştirmeye karar verdim. Neden bu kadar bekledin demeyin, sistem içinizdeki tüm özgüveni alıyor ve çaresizsin hissi bırakıyor.

    Ben önce mesleki yazılım eğitimini tamamladım, daha sonra uniyi hallettim ve şu an almanlarin, bilindik spor otomobil markasinda, projenin oldukça üst kategorisinde bir işe sahibim.

    Sistemin bu insanlara iyi davranmadığını anlatmak istedim, neden vasıfsızlar biraz açıklamak istedim.

    Bugün bakıldığında size itici gelen her şeye katıldığımı bilin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 17 Ocak 2022; 22:50:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rüzgar81 R kullanıcısına yanıt
    Eline kalemine sağlık az çok durum dediğin gibi bazı kesimlerde olay örgüleri farklılık gösterebilir lakin yukarıda bazı yazıları farklı konularda okudum bu ise etiketleme oluyor ve ezbere konuşulduğunun göstergesidir Almanya'daki gurbetçi eşittir cahil gibi algılanıyor aslında nedeni medyaya çizilen profil (röportaj adı altında belkide cımbızla seçilen kayıtlar) ile siyasetin harmanı (gurbetçilerin oyları vesaire) ile bu sonuca varılıyor bir nevi beyin yıkama var ve tabii ki önceden görgüsüzlük adı altında yapılan Almanya'dan alınan araba ile Türkiye'de hava atan kişiler bu olaya kanıt niteliğinde (ki bu arada uzağa gitmeye gerek yok son çıkan fahiş fiyatlı telefonu alabilmek için etmek için gurbetçi olmaya gerek yokmuş umarım burada bir ışık yanar ve sakın kızmayın empati yapın sadece) ve tabii ki üst kadrolarda yer alan Türkler mevcut ama gündem sırası onlarda değil demek ki umarım sıra gelir onlarada uzun bir yazı oldu ve bunun altına yazılacak çok fazla konu var Rus işçiler Polanya'lı işçiler gibi gibi ama zaten bunu burada konuşmak absürt olur nitekim olayın özünü anlamak değil gibi eleştiri yapılsın bende onaylamıyorum bazı hareketleri ama Almanya'dan gelen tayfayıda hesap kitlemeyi çalışanlarda mevcut sonra arkasından laf eden demem o ki eksi yönleri konuşacaksak gurbetçide sıralar yapıcı eleştiri her zaman daha sağlıklı kazanımlara zemin hazırlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alışkanlık sanırım..

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.