Şimdi Ara

BTCTurk skandalında ikinci perde: Veriler içeriden satılmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BTCTurk skandalında ikinci perde: Veriler içeriden satılmış



    Geçtiğimiz hafta en güçlü Türk kripto borsası olarak tanımlanan BTCTurk sunucularından çalınmış kullanıcı verileri gündeme bomba gibi düşmüştü. Büyük tedirginlik yaratan veri sızıntısının arkasında ilginç olaylar yaşanmış. 



    İçeriden satış var



    Bir süredir BTCTurk sızıntısı ile ilgili ipuçlarını takip eden geliştirici Tayfun Poyraz ve Burak Özer bunları adım adım Twitter üzerinde paylaşıyor. Araştırmalara göre saldırganlar bu verileri satmak istiyor ve gün gün olmak üzere ellerindeki tüm verileri internette paylaşmakla tehdit ediyor. 



    Ayrıca Bkz.MG ZS EV elektrikli SUV Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri



    İşin garip tarafı veriler saldırı ile elde edilmemiş. 2018 yılında bir BTCTurk çalışanı tarafından verilerin satıldığı ifade ediliyor. Firma olayı büyümeden kapatmış. Hacker ekibindeki birinin bu vurdumduymazlık yüzünden yüzde 85 kayıp yaşadığı belirtilmiş. Muhtemelen bunun intikamı alınıyor. 



    Bununla birlikte kısa süre önce forumlarda bu satışın kapandığı gözlemlenmiş. Yani muhtemelen BTCTurk bu verileri satın aldı. Zaten firma açıklamasında da herhangi bir tehlikenin yaşanmayacağını belirtmiş. 



    Şimdilik olay kapanmış gibi görünüyor zira KVKK tarafından da bir açıklama gelmedi ancak zamanında bu sızıntıların üzerine gidilmemesi bugünleri doğurdu. Bundan sonra BTCTurk nasıl bir yol izleyecek merak konusu.






     









  • ben geçen ay içinde tr olan bir coin borsasına nasıl güveniyorsunuz diye yazmıştım bazı arkadaşlar baya tepki göstermişti :D yani arkadaşlar ben hala söylüyorum içinde TR olan bir coin borsası kullanmam!!
    Gider binancedan yaparım işlemimi. TR borsasını ancak ve ancak binancedan para çekeceğim zaman oraya aktarırım ve hemen ardından da paramı çekerim.
  • ben geçen ay içinde tr olan bir coin borsasına nasıl güveniyorsunuz diye yazmıştım bazı arkadaşlar baya tepki göstermişti :D yani arkadaşlar ben hala söylüyorum içinde TR olan bir coin borsası kullanmam!!
    Gider binancedan yaparım işlemimi. TR borsasını ancak ve ancak binancedan para çekeceğim zaman oraya aktarırım ve hemen ardından da paramı çekerim.

  • okayynn kullanıcısına yanıt
    Hiç bir borsa %100 güvenli değildir. O yüzden en iyi soğuk cüzdandır.

  • Çektim 15 gün önce yeter binance filan hiçbir bağım kalmado

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • okayynn kullanıcısına yanıt
    yaw kardeşim tr borsasını para çekmek için kullanıyorsan bilgilerini vermişsin işte farkında değil misin asdad

  • Yabanci binance varken Türk'e güvenen net net yani ! Bu ülkede kimseye güvenilmez

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ben şahsi bilgisayarım ile işte olduğum zamanlarda evde mining yapıyorum. Binance da kullandığım para ise 4 ayda miningden kazandığım para. bana her hangi bir giren çıkan yok kısacası. Havadan gelen parayı yatırım amaçlı deniyorum.Olursa olur , olmaz olmaz ama gidip de cebimden para atmadım hiç.


    ve de güzel kardeşim ben tr yi sadece para çekmek için kullanıyorum. onun dışında tr hesabımda hiç para tutmuyorum. miningden kazandığımı binance aktarıyorum. eğer çekeceksem de herhangi bir tr borsasına transferini yapar paramı direk çekerim.

    he gidip benim tam parayı çekeceğim anda adamlar pusuya yatıp. Okan her an para yatırabilir tetikte olun hemen o çekmeden parasını almalıyız demezlerse sıkıntı yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okayynn -- 17 Mayıs 2021; 18:16:47 >
  • Binance.tr de tutmanın bir sakıncası olamaz. Sonuçta binance kendi ofisi yani bişey olursa binance global de sorunludur. Ama yerli borsalar hiçbir zaman güven vermedi. Parayı çok seven bir millet olduğumuz için insan ister istemez güvenemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 17 Mayıs 2021; 18:34:47 >
  • okayynn kullanıcısına yanıt

    binance de aynı şekil çinlinin biri nerden biliyorsun veri satmadığını ?

  • burda olay veri satışı ile beraber paranın buharlaşması , bu tr de daha çok duyarız, ben çinli yapmaz demiyorum ki , ama bizimkilerin performansı ortada yani , he ay bir borsamız patlak veriyor.

  • okayynn kullanıcısına yanıt
    Hiç türk borsasına kimlik bilgilerinizi, adresinizi, telefon numaranızı verdiniz mi ? Cevap evet ise geçmiş olsun. A

    Konunun sizin ne kadar paranızın türk borsasında kaldığı ile bir alakası yok, konuyu bilmediğiniz alnınızdan okunuyor. Çalınan şey veriler. Bu dikkat ve öne çıkma isteği ile dolandırılmazsanız iyi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Souls_dd S kullanıcısına yanıt
    Binance Api'si hacklendi zamanında, onlar kendi fonlarından karşılaştırdı. %100 güvenli diye bir şey yoktur.https://www.wired.com/story/hack-binance-cryptocurrency-exchange/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 17 Mayıs 2021; 20:47:25 >
  • okayynn kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şeye güvenme bak binance'ın apsinde oluşan açık sonucu hacklenmesi.https://www.wired.com/story/hack-binance-cryptocurrency-exchange/ Piyasa yeni gelenler bilmiyor galiba. Piyasada hacklenmeyen borsanın sayısı beşi geçmez öyle ya da böyle hepsi bir şekilde hacklendi :) Ama hacklenip yoluna devam eden borsalar daha güçlendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 17 Mayıs 2021; 20:50:02 >
  • Blockchain orijinal hesabından şaşmayın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geleceği öngörmüşüm. Kimlik bilgilerimde bazı değişiklikler oldu ve telefonum değişti. Yeni bilgilerimi btctürk'e vermedim. Hatta hesabımı kapattım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye merkezli kripto para borsalarında hesap oluşturmadan önce 3 kez düşünmek gerekliBTCTurk skandalında ikinci perde: Veriler içeriden satılmış 


    Not: Yatırım Tavsiyesi Değildir.

  • Bizim zeka engelli arkadaşlar anlamak istemiyor ama
    Kvkk a göre
    veriyi sen satarsan 5 bin ceza var diyelim
    Ama yok ben satmadım açığını bulmuşlar çalmışlar dersen 2 bin ceza alırsın
    5ve2 burada sembolik ama fark ı anlayın diye diyorum
    Aynısı Yemeksepeti içinde dedik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeamCikaykur kullanıcısına yanıt

    reis ülkenin yarısı aç millet verisinin çalınmasından korkmuyor ki millet parasının çalınmasından korkuyor. Kim ne yapsın senin benim telefon adresimizi ve numaramızı. Bill Gates'in çip takacak hepimize muhabbeti gibi.

  • madonos kullanıcısına yanıt

    ben zaten güveniyorum demiyorum ki. Benim demek istediğim şey TR borsaları dolandırılmak için daha müsait. Yoksa hepimizin dahil olduğu uygulama vs tarzı şeylerde bilgilerinin çalınma riski var.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.