Şimdi Ara

Brodway rölanti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.98 model brodway RN karbüratörlü aracım var benim arabada şöyle bir sorun var. benim arabanın rölanti 5 ile 5.5 arasındaydı bende çoğu zaman jikle çekili gidiyordum rölanti dengede dursun diye ilk çalıştırmada sonuna kadar çekiyordum jikleyi motor ısınınca normal 10,da kalacak şekilde jikleyi ittiiyordum bugün ayarlayım rölantiyi dedim açıyorum rölanti düşüyor jikle çekili halde hiç ayarlanmıyor jikle açıkken rölantiyi yükselttikçe tuhaflaşmaya başladı bende jikleyi kapattım ayarladım rölantiyi ayarladım ama rölanti açtıkça rölanti düştü tam tersini yaptım bayağı açtım sarı vidayı açtıkça düştü rölantiyi kısarken dengeyi buldum 10,da ayarladım şimdi jikleyi çekince rölanti biraz düşüyor sonra en fazla 12 oluyor önceden 15 olurdu sizce ne gibi bir sorun var karbüratölemi alakalı yoksa başka birşeymi çekişte biraz düştü sanki önceden uçardı.acaba yarım jikle gidiyordum ondanmı acaba.biraz uzun oldu kusura bakmayın umarım sonuna kadar okuma sabrını gösterirsiniz teşekkürler.







  • ???
  • Bugünde yazdığım,konuya cevap gelmezse,konuyu silicem.
  • Tüptemi ayar yapıyorsun benzinde mi
  • Tüpte ayar yapıyorum benzin rölantisi 5.ile 5.5 arasında kasım ayında karbüratör elden geçti benzin ve lpg rölantisi aynıydı sorun ne olabilir
  • Rölanti ayarı, karbüratör üzerinden yapılır.

    Sen yakıt ayarı ile oynayıp ayar yaptığını sanıyorsun. R9 ların filtre tası yüzünden uzun, düz tornavidaya ihtiyacın var önce onu bul.

    Ondan sonra ayar yap.

    Kafa üstündeki mavi vida orta ayarda, sarı vida da kısığa yakın olsun.

    Aracı ısıt, fanı açılsın. birini oturt koltuğa gaza bassın 3000 devirde sabit tut. Hortum üzerindeki ayar vidası ile. oynayarak sabit devir de iken devirin değişmediği yeri bul. Yani motor 3000 devir çevirirken ana vanayı açtığında devir yükseliyorsa araç fakirdedir, düşmeye başlayıncaya kadar yavaş yavaş aç düşerse iki tık kapat.

    Veya vanayı kısarken devir düşmeye başlarsa ozaman iki tık aç

    Bu iyi kötü yürüyen ayarıdır. sonra arabayı rölantide bırak. tornavida ile karbüratör üzerinden rölantiyi 1000 dd olarak ayarla.

    Rölanti ayarı LPG REGÜLATÖRÜ ÜSTÜNDEN YAPILMAZ.

    Yapılıyorsa, arabanda sorun vardır.




  • havayla ilgili bir sorundur muhakkak hava alıyordur bi yerlerden.varsa üzerinde miksere baksınlar.yoksa zaten mikser takılması lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.