Şimdi Ara

Brezilya da USB-C’yi zorunlu yapmak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Brezilya da USB-C’yi zorunlu yapmak istiyor



    Yeni nesil teknolojileri desteklemeyen ve birçok tüketicinin canını sıkan Lightning girişi için sona yaklaşıldı. Yıllardır USB-C girişini kullanması için baskı alan Apple, Lightning girişinin fişini çekmek zorunda kalacak. Geçtiğimiz haftalarda Avrupa Birliği; akıllı telefon, tabletler, kulaklıklar, taşınabilir konsollar ve dizüstü bilgisayarları için USB-C girişini zorunlu yapmaya karar vermişti. AB’nin ardından birçok ABD senatörü de USB-C’nin zorunlu olması için çalışmalara başladı. Şimdi de Brezilya, USB Type-C için çalışmalara başlıyor.



    USB-C girişli iPhone görmemize çok az kaldı



    Tecnoblog’un haberine göre Brezilya Düzenleyici Kurumu (Anatel), USB Type-C’nin zorunlu olması için çalışmalara başladı. Ancak Anatel’in önerdiği yasaya göre yalnızca akıllı telefonlar USB-C girişini kullanmak zorunda kalacak. Ayrıca Anatel, yalnızca kablosuz şarj edilebilen akıllı telefonların USB-C’ye sahip olmak zorunda olmadığını da belirtti.



    Ayrıca Bkz.ABD de USB-C’yi zorunlu yapmak istiyor



    Neredeyse bütün Android telefonlar zaten USB-C girişine sahip olduğu için Brezilya’nın yasa teklifi en çok Apple’ı etkileyecektir. Anatel’in yasa teklifi şimdilik halktan geri bildirim bekliyor. Herhangi bir vatandaşın ve teknoloji firmasının 26 Ağustos 2022’ye karar USB-C yasa tasarısı hakkında fikirlerini Anatel’e belirtmesi bekleniyor. Ağustos’tan sonra karar verilecek yasa, kabul edilirse 1 Temmuz 2024’ten sonra USB-C girişi olmayan akıllı telefonların satışını engelleyecek.




    Kaynak:https://9to5mac.com/2022/06/28/brazil-making-usb-c-iphone-mandatory/



  • apple'i taniyorsam ya kablosuz sarja gecis yapar yada usc kablosuna chip koyar kendi uretimi olmayan kablolarin performansini dusurur, stabil calismasini engeller.

  • Apple istemeye istemeye geçiş yapacak. Göreceğiz samimiyetlerini.

  • Apple kendi çıkarı olmayan hiç birşeyi yapmıyor ve herşeyi kendine göre üretiyor kendini özel parçalar çıkarıp kendi bahimsiz kılıyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.