Şimdi Ara

Brezilya’da bankalara kripto para manipülasyonu soruşturması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
57
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Büyük meblağların dönmeye başlaması ile birlikte kripto para piyasasının manipülasyona açık bir hale geldiği herkes tarafından dile getiriliyor. Kesin olarak kimlerin manipülasyon yaptığı bilinmiyor ancak bazı ülkelerde bununla ilgili soruşturmalar var.


     


    Tekel kurma iddiası


     


    Brezilya’da bazı büyük bankalara kripto para piyasasında tekel kurmak iddiasıyla soruşturma açıldı. Ekonomi Konseyi, bankaları kripto para ticareti yapan komisyoncuların hesaplarını sebep göstermeksizin kapatmakla veya kısıtlamakla suçluyor.


     


    Ayrıca Bkz.Cube Escape: Paradox indirmeye sunuldu

    Soruşturma açılan bankalar Banco Santander Brasil SA, Banco Bradesco SA, Banco do Brasil SA, Itau Unibanco Holding SA ve Banco Inter and Sicredi şeklinde sıralanıyor. Bunlar ülkenin en büyük 6 bankası.


     


    Bankalar ise kara para aklama olaylarının önüne geçmek amacıyla alınan tedbirlerin bir sonucu olarak bilgileri eksik hesapları kapattıklarını veya kısıtladıklarını belirtiyor ve tekel kurma iddialarını reddediyor.


     


    Brezilya kripto para piyasasına en fazla ilgi gösterilen Latin ülkesi. Ülkede yaklaşık 1.4 milyon kişi kripto para ticareti yapıyor ve geçen yıl 2.4 milyar dolarlık Bitcoin ticareti yapıldı. Hükümet bu nedenle kripto para ticaretini şeffaf ve adil bir hale getirmek için tedbirler almaya çalışıyor.


     







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.