Şimdi Ara

Breadcrumb Kullanıyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayfa işaretleri yolu olarak da adlandırılan Breadcrumb, internet kullanıcılarının ve arama motoru botlarının sitelerde yer alan sınıflandırmayı anlamasına ve bu çerçeve içinde devam etmesine yardımcı olan bağlantılardır.

    Breadcrumb Kullanıyor musunuz?


    Breadcrumb Nedir? sorusunun en iyi yanıtını verebilmek için amacını anlamak yeterlidir. Bir site eğer alt kategorilerden oluşuyorsa, basit menüler sayesinde daha hızlı gezilebilmesi sağlanmaktadır.

    Bir çeşit gezinti menüsü olarak tanımlanan bu alan, ziyaretçilerin girmiş olduğu web sitesinde hangi sayfada olduğunu, bu sayfanın sitede hangi sıralamada olduğunu gösteren bir yönlendirme sistemidir.

    Breadcrumb genellikle sitenin üst kısmında ve yatay şeklinde bulunmaktadır. E-ticaret, blog gibi sayfalarda bir önceki kategoriye/sayfaya dönmek için veya ziyaretçilerin girdikleri site ile alakalı başka sayfaları görmek istemeleri ve arama motorları için istenilen bir ögedir. Dolayısıyla web sitenizin kullanılabilirliğini büyük oranda attırmaktadır. Ziyaretçilerin sayfalar arasında daha rahat bir şekilde dolaşabilmesi demek, onların dolaştıkları sitede daha fazla kalması anlamına gelir. SEO uzmanları tarafından bilinen şeyler, kullanıcı istekleri ve kullanıcıların ihtiyaçlarını gözlemlemek aynı zamanda Google tarafından da benimsenir.

    Breadcrumb Kullanmak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

    Breadcrumb ayracı olarak sayfalar genellikle hiyerarşiyi belirlemek için (>) büyüktür işaretiyle ayrım kullanmaktadır. Fakat sitenize uygun gördüğünüz şeyleri de kullanabilirsiniz (nokta, tire, eğik çizgi vb).
    Bu gezinti menüsünün büyüklüğü de uygun bir şekilde ayarlanmalıdır. Ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde boyutlandırılmalıdır. Son olarak Breadcrumb etiketlerinin sayfadaki konumu menünün tam altında sola yatık şekilde ya da ortada olmalıdır.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.