Şimdi Ara

Boyum 1.95 Kilo 58 , Kilo alamıyorum (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
7
Favori
18.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende 1.84 boy 59 kiloydum sırf kilo almak için spora başladım. Sebebi ise yediğin şeyleri kaslara göndermek. Bende de aynı bu metabolizma yediğimi sıçıyorum. Spora git supplement al yemeğe aban kilo alırsın. 10 ayda 59 kilodan 66 kiloya geldim. Zor oldu ama sonuç olarak oldu.
  • Yürü len zargana

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyum 193. Spora başlamadan önce 78 kiloydum. Şu anda 90 kiloyum. Supplement'de kullanmadım. Beslenmeme dikkat ettim sadece. İyi besledikten sonra gerisi kolay.
  • Ben de 1.80 e 58 kiloydum 10 yıl sürdü bu. ta ki birgün psikolojik olarak rahatlamama yol açan bir olaya kadar. Allaha şükür 15 senedir de 71 kilo civarlarındayım ne çok azalıyor ne artıyor.. Yani herkeste durum farklıdır neden alamadığı ya da almaya başladığında da neden ve nasıl almaya başladığı... Örnek tıbben çare aradığım zamanlarda özel bi doktorun verdiği iğneyi (ne iğnesi bilmiyorum kilo sorunumu yalvararak söylemiştim) komşumuz bana vurmamıştı sonradan iyiki de vurmamış dedim

    Sana da Allah şifa versin kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Hocam mantığıni anlayamadım kan verince kilo almayı tetikleyen ne oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt
    Bende anliyamadim askerden önce 72 kg yi hiç gecemedim 1.88 boyum var kemik agirliyim yüksek. Askerde acemi birliğinde kan grubunu öğrenmek için Kızılay test yapıyordu doktor beni muayene etti dediğine göre kan sayım yuksekmis . Kilo alamiyorsun degilmi dedi evet dedim kan verirsen alırsın dedi . Verdim bir ünite bir süre sonra haftalık izinde tartildim 96 kg olmuşum şaşırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    bu yazının üzerine 3 hafta önce yaptırdığım tam kan raporuma baktım.ve bazı değerlerim yüksek.acaba yüksek olan hangisi?

    HGB mi RBC mi yada başka birşey mi? yoksa tüm sorunumuz bumu lütfen anlayan biri yardım etsin
    https://www.posta.com.tr/kan-bagisiyla-ilgili-dogru-bilinen-yanlislar-haber-fotograf-1239198-3

    bide araştırırken bunu gördüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozmozun delisi -- 13 Ağustos 2019; 21:19:39 >
  • Nizam-ı Cihan kullanıcısına yanıt
    Diyabet is Coming.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cacik yapma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kilo almanın da vermenin de formülü basittir. Günlük harcadığın kaloriden 700 kalori fazla tüketirsen ayda 3 kilo alırsın. Ya harcadığın kalori azalacak ya yediğin artacak. Kas yapmak için spor yaparsan kazanmak istediğin kas kütlesinin üstüne bir de harcadığın enerjiyi dengelemek için yemen lazım, yapmazsan tam tersine iyice zayıflarsın.
    Gelelim ne yiyeceğine,
    Kas için et, süt, yumurta ve bunların türevleri.
    Yağ için un, yağ, şeker içeren besinler.
    Basit şekerlerden kaçmanı öneririm yoksa günlük çok fazla tüketirsen ilerde farklı sağlık sorunları yaşarsın. Mesela günde 30 gramdan fazla fruktoz içeren besinler tüketmemelisin (yaklaşık 2 portakal veya 1 kare sütlü çikolata) yoksa karaciğer yağlanması ve devamında trigliserit artışına sebep olur. Toz şeker fruktoz kadar olmasa da az tüketilmeli.
    Yağ tüketimine gelince, margarin yine ilerisi için çok riskli. Ayrıca endüstriyel şartlarda kızartılmış patates, tavuk gibi hazır gıdalar da zararlı yağlar içerir ve ilerde kalp sorunlarına neden olabilir.

    Bu kadar şey saydıktan sonra ne yemeliyim cevabını kendin vereceksin, sevdiğin yiyeceklerin içeriklerine bak ve tahmini kalori hesapla. Yerinden hiç kımıldamasan bile günde ortalama 2000 kalori yakarsın.
    1 gram protein = 4 kalori
    1 gram karbonhidrat = 4 kalori
    1 gram yağ = 9 kalori

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer hormonal bir bozukluk yoksa yiyip yiyip kilo alamama olayı yalan bro.kilo almanın tek yolu günlük kalori ihtiyacının üstüne çıkmaktır.hızlı kilo alırsan skinny fat olursun o da baya rezalet bir şey.tavsiyem spora başlaman ve gainer kullanman.hem yavaş yavaş kaslanır hem de kilo almış olursun kesinlikle spora basla bro.eger kendi başına bu kilo alma işini de halledemeyeceksen kalori hesabı vb. Şeyleri. Diyetisyene git ve spora başladığını kilo almak istediğini söyle.3-4 sene önce 58 kiloydum şuan 75 kiloyum hiç özel cabam olmadı ben de kilo alamıyorum diyen tiplerdendim ama kalori hesabını yapınca ne kadar az yediğimi farkettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bunun tek çaresi fast food 1 ay boyunca 3 günde bir burger kingden hamburger patataes sipariş et ye ondan sonra kilo almaya başlarsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EF8F2CAF1

    Hocam bunun tek çaresi fast food 1 ay boyunca 3 günde bir burger kingden hamburger patataes sipariş et ye ondan sonra kilo almaya başlarsın
    Oyle yaparsa benim gibi olur
    Ben de lise sonda 185 boy 53 kilo falandim otururken kemiklerim batardi. Aradan 6 sene gecti simdi 200 a 92 kiloyum, yine toparladim baya ama 15 cm uzamaya 40 kg aldim, gobek olustu sagliksiz kilo alimindan dolayi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qiqi -- 14 Ağustos 2019; 11:56:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Qiqi

    Oyle yaparsa benim gibi olur
    Ben de lise sonda 185 boy 53 kilo falandim otururken kemiklerim batardi. Aradan 6 sene gecti simdi 200 a 92 kiloyum, yine toparladim baya ama 15 cm uzamaya 40 kg aldim, gobek olustu sagliksiz kilo alimindan dolayi

    Alıntıları Göster
    azcık göbeği çıksın bir şey olmaz bende de var adamın durumu zaten kötü
  • Yemiyorsundur, emin ol. Senin gibi yiyorum diyeni çok gördüm. Ya ben sofrayı silip süpürüyordum aynı anda kalkıyorduk ya da ben yemeğin yarısına geldiğimde masadan kalkıp gidiyordu böyle arkadaşlar.
    Benim de metabolizmam hızlı, eskiden ben de yemek yediğimi sanıyordum, kilo alamıyordum. Ta ki aileden ayrılıp üniversiteye gelene kadar. Kendi başıma adam gibi spor yapıp yemeğime, aldığım karbohidrat, yağ ve proteine dikkat edince vücudum yapılandı.
    Kısacası beslenmeyi bilmiyor, karın doymasını yemek yeme sanıyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EF8F2CAF1

    azcık göbeği çıksın bir şey olmaz bende de var adamın durumu zaten kötü

    Alıntıları Göster
    Kendime vakit ayiramiyorum ki bir de göbekle ugrasacam hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba kardeşim, seni burada en iyi anlayan insanlardan biriyim. Çünkü ilkokuldan üniversiteye kadar daima sınıfın en zayıfı bendim son yıllarımda olayı çözüp kilo almaya başladım. İlkokulda o kadar zayıftım ki sınıftaki kızlar bile benden kiloluydu.

    Yazdıklarından anladığım bir defa sende iştah hiç yok. Belliki mide hacmin boyuna göre çok çok küçük. Kalori hesabı yap çok ye diyorlar ama nasıl yiyeceksin? Mesela duble iskender yanında bol zeytinyağlı salata üstüne künefe üstüne 1 kutu kola tüketebilir misin? Sanmıyorum miden bulanacak çabucak doyacaksın muhtemelen. Et yemiyorsan birer porsiyon kuru fasulye, pilav yanında cacık son olarak tatlı tüketebiliyor musun? Yoksa 1 tabak yemekle hemen doyuyor musun?

    Bir defada yediğin yemek ve içeceklerin maksimum miktarı nedir? Bu güne kadar bir oturuşta en çok ne yedin? Mesela sen 1-2 porsiyon yemek yeyip doyarken inan bana bazı insanlar var mesela bir oturuşta 2-3 kilo köfte yiyor. Tabii onlar gibi ol demiyorum ama önce ne kadar az yediğini farketmelisin.

    Diğer arkadaşlarında dediği gibi kalori hesabını öğreneceksin. Bir mekana gittin tabaklara tek bakışta kaç kalori olduklarını tespit etmeyi öğrenmen gerekli. Sabahtan gece yatana kadar telefonuna bir not uygulaması yükle tahmini aldığın kaloriyi sürekli yaz. Asla ve asla 2500 kalori altına inme. Bana sorarsan 3000 altına inmek senin için felaket demek. Diyelim iştahın yok 1 tabak yemekle doydun o zaman çözüm şu: Yemekten bir süre sonra çerez tüketeceksin 100 gram fıstık arada fındık antep falan tüket. Arada bir porsiyon dondurma (ama gerçek sütlü dondurma buz değil) tüket bulamıyorsan sıkça arada yoğurt tüket.

    Şu alışkanlıkları kazanmalısın:

    Öğün atlama günce 3-4 defa yemek ye.

    Her yemekten sonra ilave şeyler tüket çerez, meyve, dondurma, yoğurt gibi.

    Diyelim yemekte sadece makarna var. Bunu besleyici hale getir. Üzerine beyaz peynir at yanına bir tabağa domates doğra bolca zeytinyağı dök.

    Yukarıda zeytinyağı demişken bu harika bir yöntemdir. Unutma her yemeğin yanına salata yapmaya çalış salata yapamazsan domates doğra o olmazsa çöz patlıcan biber falan al üzerine bol zeytinyağı dök yemeğin yanında tüket yağını ekmek banarak bitir.

    Ekmek banmak deyince bak bunu hatırladığım iyi oldu :) Sürekli yemeklere ekmek ban suyunu bitir. Tabağını sıyırmadan bırakma. Saçma gelebilir ama yemeğin yağında suyunda bol kalori var bunları tüket.

    Her yemekten sonra bol bol su iç. Bu en önemli konu. Su şişmanlatmaz tabii ama mide hacmini zorlar ve büyütür ben böyle kilo aldım. Sen şimdi 1-2 tabak yemekle doyarken miden büyüsün doymak bilmeyecek ve kilo alacaksın. Tabii mideni çuvala çevir demiyorum bunu kendin farkedecek ve kontrol edeceksin artık.

    Geceleri yatmadan önce acıkma alışkanlığın varsa büyük bir kase yoğurt ye. Cips kola türü şeylerden uzak dur evet kilo aldırır ama hımbıllaşırsın dikkat et.

    Yürüyüş yap sonra acıkırsın eve gel tekrar yemek ye üstüne tekrar bol su iç. Bol su önemli miden muhtemelen çok ufak hacmi büyütmen gerekli yoksa sen acıkmazsın acıksanda hemen doyarsın.

    Spora gidicem diyorsunda o boy ve muhtemel psikolojik durumunla o ortamda barınabileceğini sanmıyorum. O ortamda olman için önce normal bir zayıflıkta olmalısın şu an aşırı zayıfsın. Spor yapacak dermanın olacağını da sanmıyorum yetersiz beslenmeden muhtemelen hemen yorulup tükeneceksin. Önce bir miktar evde spor yapmanı biraz dinçleşip güçlenip sonra spor salonuna gitmeni tavsiye ederim. Yoksa oraya pat diye gidersen sende psikolojik olarak olumsuz etki eder inanmıyorsan dene ve dediklerimi gör. Zayıflıktan dışarı çıkmaya utandığını yazmışsın sana spor salonuna git diyorlar tabii bunu diyen arkadaşlar iyi niyetli ama senin orada nasıl utanacağını bilmiyorlar. Beni dinle önce biraz kilo al gülünç durumdan kurtul öyle spor salonuna git. Durumun bana göre gülünç değil kimseyi ilgilendirmez ama o salondaki bazı barzoları emin ol ilgilendirir. Orada kendini ispat etmeye çalışırken kendini iyice bitirebilirsin.

    Son olarak özet geçiyorum: Önce mide hacmin büyümeli. Yemeklerini çeşitlendir azar azar çok çeşit tüket bir tabak pilavla kalkma. Paran yok alamıyorsan peynir, domates zeytinyağı gibi şeylerle besin değerini arttır. Zeytinyağını salatalarda bolca tüket salatanın yağına suyuna ekmek ban inan bana bu sana güç verecek ama ilk etapta çok tüketme bulantı yapar miktarını yavaşça arttır. Her yemeğin sonunda ya bir kase tatlı tüket veya bir avuç çerez tüket çerez önemli. Bunların yanında hafifçe spor yap çok zorlama zaten aşırı zayıfsın. Biraz toparlanıp normal kiloya yaklaştığında 65 kg üstünü kastettim o zaman salona başlayabilirsin derim.

    Ben 171 boyla 45 kilolardan 78 kiloya kadar çıkıp şu an 72 kilodayım senin bedenen ve ruhen ne durumda olduğunu gayet iyi anlayabiliyorum. Yukarıda yazdığım birkaç basit alışkanlığı kazanırsan kısa sürede kilo almaya başlarsın. Şunu yapamıyorum bu konuda zorlanıyorum gibi bir derdin varsa bana yaz çözüm yollarını sana yazayım. Emin ol gençlik yıllarımda kilo almanın binbir yolunu demedim. İmkansız değil gerekli alışkanlıkları kazandığında kilo aldığını göreceksin. Ben üniversite yıllarımda kilo almaya başladım ev arkadaşlarım aferdersiniz hayvan gibi yemek yiyordu onları gördükçe iştahım açıldı. Adam bir oturuşta yarım kilo çikolatayı kahvaltıda tüketiyordu! Yediği patates ve sosisler hariç! Sana böyle olmanı elbet söylemiyorum ama ne kadar az yediğini farketmeli ve kabullenmeli bir an önce bir strateji belirlemelisin.




  • Günlük 4000-5000 kalorilik diyetlere başla bak nasıl kilo alıyorsun. Haftada 2 defa da body buildinge gidersin. Yaşın ilerledikçe bu şekilde aldığın kilolar kalıcı hale gelir zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 14 Ağustos 2019; 15:54:25 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.