Şimdi Ara

BOYLER Mİ DAHA İYİ SULU KAZAN MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Evime kalorifer tesisatı döşetmeyi düşünüyorum. Bulunduğum bölgede doğal gaz tesisatı olmadığı için kombi taktıramıyorum. iki katlı evimin bodrumuna katı yakıtlı normal kalorifer kazanı koyduracağım. Fakat sıcak su için iki farklı seçenek varmış bir boyler birde sulu kalorifer kazanı. Sizce hangisini kullanmalıyım. Ve de bu tür ürünlerde marka çok fark ediyor mu?


    Kalorifer işi için 3 firma işle görüştüm. Eve gelip keşif yaptıktan sonra söyledikleri fiyat herşey dahil 17 bin 800 ile 19 bin arasında. Ve kullandıkları kazan markaları ünmak, daiwa, tepa ve akfer. Kullandıkları petek markaları ise eca, termodinamik, vaillant. Boru olaraksa hepsi kompozit dışarıya ısı vermeyen boru kullanıyorlar. Ve de hepsi uzunluğu 1 metre yüksekliği 60 cm olan petek koyuyorlar her odaya. O şekilde fiyat hesapladılar.


    Özelikle eca marka petek bana çok övüldü. Tamam her yerde herkes demirdöküm plus en iyisi falan diyor ama sanırım diğer peteklerden fiyatı daha yüksek. Acaba fiyatına değer mi fiyat performans açısından iyi bir marka mı? Ayrıca yıllardır bir numara olarak gösteriliyorlar. Acaba buna bağlı olarak en çıkan ürünlerinde ticari açıdan biraz daha ucuz olsun daha çok para kazanıyım diye kalitesiz üretim yapıyor olabilirler mi sizce?




  • Yaa arkadaşlar hadi ama konu hakkında bilgisi olan veya sorduğum sorulara cevap verebilecek bir kişi de mi yok.
  • Gerçekten forumda eskisi gibi yardımlaşma dayanışma falan kalmamış
  • korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt
    merhaba biz evimizde baymak serpantinli hızlı boyler diye tanımlanan boyler aldık 6 yıldır kullanıyoruz hiç bir sıkıntısı yoktur. ve diğer boylerlere göre çok daha hızlı ısıtıyor artı izolasyonlu olduğu için suyu hemen soğutmuyor. kalorifer olarak da kozlusan otomatik kazan kullanıyoruz her türlü kabuk meyve çekirdeği yakıyor mükemmel bir ürün .yılda bir kere yakıyorsun daha uğraşmıyorsun kendi alıyor kendi yakıyor bu yıl şeftali çekirdeği yakıyoruz tavsiye ederiz
  • özer yılmaz Ö kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam verdiğiniz cevso için. Kaloriferi aldık daiwanın dy 40 modeilin aldık kazan olarak. Bu otomatik değil manuel. Içine biz koyuyoruz yskıtı. Otomatiklerde mekanik arıza olma ihtimali yüksekmiş ve manuele göre daha fazla yer kaplıyor deniyordu. Yaklaşık 1 ay oldu memnunuz.


    Boyler almadık ama keşke alsamıydık diye düşünmüyor değiliz. Sulu kazanin kendi su deposu olmadigi icin kazan yandikca su kazaninin sicakligiyla baglantili olarak sicak oluyor. Kazan sonunce su da kisa surede soguyor. Boyler olsaydi gece kazan sondigunde dahi sabah sicak su kullanabiliyor olucaktik. Boylerin kendi su deposunda su çok daha uzun sure dayaniyor.


    Ozetle cetik kazan (susuz kazan) + boyler normal sulu kazandan daha mantikli gibi duruyor ama bilemiyorum insanlarin kendi kisisel yercihleri biraz da. Haa şu an istesek yine boyler taktirabiliriz kazanin sulu olmasi buna herhangi bir engel teskil etmiyor ama gereksiz yere ekstradan masraf olusturacak. Simdilik bu sekilde idare ediyoruz.


    Benzer bir konuda arada kalanlar icin umarim yazim biraz olsun yardimci olmustur. Sulu kazanda sebeke suyundan gelen soguk su anlik olarak isitiliyor. Sicak su herhangi bir yerde depolanmiyor. Bu tip bir konuda secim yapacaklar bu tur seyleri goz onunde bulundurarak ilgili secenegi tercih etsinler.

  • Manuel kazan çok zor olmalı hocam.
  • Yok valla manuel daha iyi hemaz her kapliyor hem de otomatike gore bozulma ihitmali cok daha dusuk. Manuel de kafana gore yakitini, yakacagini koyup belli bir saatten sonra sonucek sekilde ayarlayabiliyorsun. Bu sekilde hem yakittan hme de enerjiden tasarruf ediyorsun. Otomatikte yakiti kendi otomatik koydugu icin kazan hicbir zaman zonmuyor. Ayrica otomatikteki yakit haznesinin ileride ariza verme olasiligi cok yuksek. Kazan konusunda manuelin cok daha avantajli oldugunu soyleyebilirim. Icine de yakit ysni komur veya odun koymak da gayet kolay ve basit birsey.

  • korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, hayırlı olsun kardeşim. Mümkünse kazanın detaylı bir videosuna rastlamadım çekip atabilirseniz daha faydalı olabilir, ben de çetik kullanırken iki gün önce sattım. Ve ben de merak ettim şimdi daiwa yı.
  • korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt
    biz 7 yıldır kozlusan otomatik kazan kullanıyoruz başka kazanları bilmem ama bizimki sizin söylediğiniz gibi arıza vermiyor.birde otomatik kazan özelliklerini bilmediğiniz için şöyle size özelliklerini anlatayım;otomatik tutuşturma ve sönme özelliği yani hangi saat yanıp hangi saat söneceğine siz karar veriyorsunuz.hangi saatte kaç derece yanmasını istiyorsanız öyle programlıyorsunuz.oda termostatı ile kendi derecesini kendi ayarlıyor.kül çıkarma ve alev borularını kendi otomatik olarak temizliyor. alternatif bütün yakıtları yaktığı için kömüre bağlı kalmıyorsunuz ve daha ekonomik ısınıyorsunuz( şeftali zeytin kayısı çekirdekleri fındık fıstık badem kabukları odun peleti v.b) bütün yakıtları yaktığı için hem daha çevreci doğayı kirletmiyor hemde bunları yakıyorken kömürdeki gibi kül cüruf ve is çıkarmıyor. günde bir kaç kez kazanın yanına gidip uğraşmıyorsunuz.biz bu arada kazan deposunu büyüttüğümüz için iki haftaya yakın kazanla uğraşmıyoruz kendi alıyor kendi yakıyor.kullandığımız yakıt şuanda şeftali çekirdeği. tabiki herkesin kendi tercihi ben insanları bilgilendirmek için yazıyorum
  • özer yılmaz Ö kullanıcısına yanıt
    BOYLER Mİ DAHA İYİ SULU KAZAN MI?


    Hocam mesajinizi simdi gordum. Dizin bahsettiginiz sanirim peletli kazan. Benim bahsettigim sadece odun ve komuru yakit olarak kullanan kazanlar. Tabi findik kabugu falan da yakilabiliyor ve isi verimliligi acisindan en yuksek olan yakit da o. Neyse bizim kullandigimiz kazan DAIWA DY 40. Bunun otomatik olani ile manuel olani arasinda sanirim 2-3 bin tl fark var. Biz manuel olanini kullaniyoruz. Yakut olarak cogunlukla odun kullaniyoruz. Benim bahsettigim konu yakit olarak odunu kullandigin zaman otomatik kazanlarda otomatik yaki haznesine yani odunlarin yanmasi icin siraya dizildigi yerde belli bir siraya dizmeniz gerekiyor. Yoksa ilgili agirligi disliler kaldirmayabiliyor ve de aralara odun falan da sıkışabiliyor.


    Sizin bahsettiginiz ise normal peletli kazan bizim kazanin normal fiyati 7 - 8 bin tl civarinda iken sizin bahsettiginiz kazanlarin fiyati 20 - 30 bin tl den basliyor. Arada bazi avantajlarin olmasi normal ama peletli kazan ile normal odun komur kazanini ayni kategoride degerlendirmek yanlis. Bizim kazanda otomatik atesleme sistemi yok ki zaten o odunlari otomatik olarak yakabilecegini zannetmiyorum. Kendimiz kazanin icinde odunlari tutusturup yakiyoruz. Ondan sonra kazanin yanina saatlerce ugramiyoruz. Burada havalar cok soguk olmadigi icin aksama dogru yakkiyoruz. Tabi evde mantoloma isi yalitimi da var. Bunun da etkisi oluyor kazani az yakmamizda. Neyse kazani sabah erken yakilsa bile gunde bir kez yanina yakit eklemesi icin ugranir. Hadi en fazla 2 olsun. Kazanin ne zaman soneceginibiz de ayarlayabiliyoruz. Kazanin belli bir derecenin altina dusunce calisan fanini durdurdugumuzda veya otomatikten cikarip devre disi biraktigimizda kazan kisa surede sonuyor. Kul temizligi oldukca basit bir is. Kuller zaten sobanin altindaki tepsiye dusuyor. Tek yapilmasi gerken tepsiyi o alttaki bolmeden cikarip bir yere bosaltmak ve tekrar yerine koymak. Sobanin temizligi de ayda bir kez yapilsa yetiyor ki o da bana gore cok zor birsey degil. Sadece kazanla beraber verilen firca ile ates yanan yeri soba sonukken temizlemek. Baca temizligini ise anlamadim onun icin evin catisina cikilip iple agir birseyin bacadan asagiya sarkitilarak temizlenmesi lazim ki bu da senede bir veya iki senede bir yapilmasi gereken bir islem.


    Yani kisacasi ben normal odun ve komurlu kazanlar icin konusmustum. Fiyatlari cok ucuk olan peletli kazanlari cok az kisi tercih eder diye onlari degerlendirmeye almadan yorum yaptim. Tabi tercih milletin. Dedigim gibi peletli kazanlar en iyisi ama bildigin 60 70 yas ustu kendi hizmetini yapmakta zorlanan yasli insanlar icin tasarlanmis bir urun gibi. Fiyatlari cok ucuk. Yine de herkes kendi bilir. Ben burada sadece ilgili konuda herhangi bir yerde bilgilendirme yazisi goremeyince bilgi verme ihtiyaci hissettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 7 Şubat 2021; 17:41:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.