Şimdi Ara

Box mu Kickbox mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
29.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ?



  • Kikboks belli zaten..
  • Bende 2 spordan birine başlıyacam ama karar veremiyorm beyler... Profesyonel anlamda bu işi yapan arkadaşlar avantaj ve dezavantajlarını yazabilirlermi her iki sporun.. Şimdiden eyw.
  • Boks'da tekmeler yok, Kickboks'ta yumruk var. Elbette kickboks. İkisinide öğrenmiş olursun kickboks'la.

    boksa başlarsan, kickboksa geçisin zor olur. k-1 'de böyle sığırlar var ama mesela klitchko kickboks yapıyordu ve boksa geçti. Şuan bir numara.
  • @Aikidocu.

    Peki muay thai hakkında ne söyleyebilirsin? KickBox'dan 2 kat sert olduğunu duydum sertlik problem değil ama kalıcı hasarları falan oluyormu? Bide bu sporların fiyat aralıkları hakkında bilgi verirsen çok makbule geçer. Şimdiden eyw.
  • Impala_vs_Tiger kardeş,

    Muay Thai yapmadım ama araştırdım,yanlış bilgilendirmek istemem. Fiyatları bilmiyorum ama bir ara internetten Muay Thai hocası buldum, bana 5 kişi bulmamı söyledi. Saatler uymuyordu vs. ama birde mesafe uzaktı. Fiyatlar semtlere göre değişebilir ancak en pahalısı 150 tl'dir. Semte duruma göre 60 tl kadar düşebilir gibi geliyor bana.

    Muay Thai'nin Kickboks'tan birkaç fazla hareketi var. Kaval kemik ve diz kapaığı ön plana çıkıyor zaten. Birde dirsek öğretiliyor ancak bunları öğrenmek çok mu zor? Kickboks bilen birisinin Muay Thai öğrenmesi birkaç hafta alır. Ancak Kickboks olsun Muay Thai olsun bunların kıymeti hareketlerinde değil bizzat uygulayıcılarındadır. Kickboksta diyelim 4 tane tekme atma şekli var. Bunları öğrenirsin ama tekmeleri hızlandırma ve kombinasyonda bunları sanki bir bütünmüş gibi vurmak önemlidir. Yani herşey antremandadır. Sürekli tekrar önemlidir.

    Sakatlık riskine gelince, öyle saçma sakatlıklar varki. Adama tekme atayım derken koluna tekme atıpta ayağını sakatlayan öğrencide var. Yani boksta'da kickboks'tada muay thai'de sakatlık riski var, telaşa mahal yok düzelir inşallah.

    Muay Thai mi Kickboks mu dersen? Hani dedik ya Kickboks'un içinde boks var ama boksun için kickboks yok. Aynı şekilde Muay Thai'nin içinde Kickboks var ama Kickboks'un içinde Muay Thai yok. Muay Thai'nin özellikle savunması çok iyi. Onların aldıkları duruş ve bunlara göre çalışmaları kickbokstanda iyidir. Mesela videolarda izleyebilirsin (masato, badr hari) onların savunma pozisyonu ve ayaklar bileklerine dikkat et derim. Çok daha iyi bir disiplin olan iştir ve daha iyidir üstad.




  • @Aikidocu,

    Allah razı olsun, çok güzel anlatmışsın. Şimdi benim muay thai salonu bulup kayıt olmam gerekli o zaman. Dayak yiye yiye atmayı da öğreniriz. Ben tekniği bi öğreniyim de sonra karşıdaki arkadaşların vay haline.. Tekrar saol aga, bol sportif günler dilerim.
  • Senin yerinde olsam derse başlamadan önceki Muah Thai hakkında ne düşünüyorum bir yere yazardım. Günlük fena fikir değil :)

    ve her dersten sonra görüşlerini yazıp ilk baştaki yaratıcılık ve hevesin var mı bakman önemli. Birde artık bu işler zor değil, 2 ya da 3 derste bir kendini videoya çek, gelişime bak.

    Dayak yeme konusuna gelince kesinlikle bugün karşına MASATO çıksa bile abartma. İlk başladığım zamanlarda Şampiyonluklar yaşamış birisiyle dövüştüğümde, tamam kabul ediyorum biraz hırpalandık ama çokta ben üstün olduğunu görmedim. Sadece hocanı iyi seçmeni tavsiye ederim. Mutlaka iyi olduğun ve kötü olduğun taraflar olacaktır ve bunları bilmek önemli ve üstüne gitmek önemlidir.

    Özellikle teknik öğrendikten sonra karşında şampiyon bile çıksa, karşındaki senin tekmenin aynısını atıyor ama daha sert ve hızlı. Yumruk aynı ama daha sağlam. Neden çünkü maçı antremanda kazanmış birisidir.

    Yaşını bilmiyorum aslında çokta önemi yok ama umarım 18 yaşından küçüksündür. Yoksa bacaklarını germe falan biraz dert olabilir ama atlatılır. Birde herşeyi salondan bekleme, sabah koşularına şimdiden başla.

    Selametle.




  • Yaşım tam 18 ama önceden de yüzücü olduğum için açma germe de sıkıntı olacağını sanmam. Tabi dövüş sporu mutlaka daha farklıdır ama belli olmaz tabiki. Bi kaç tane salon araştırmaya başladım hocalara dikkat ediyorum. Göbekli olanları eliyorum :) Daha fit olan ve genç olan hocaları listeye ekliyorum tabiki evime yakınlığı da var. Günlük not alma olayını da deneyeceğim çok güzel fikir, mutlaka her sporda ilk heyecanla belirli bir süre sonraki heyecan aynı olmuyor. Tavsiyeler ve yardımlar için tekrar teşekkürler.. Salona başladıktan sonra inşallah gene konuşuruz.

    İyi günler dilerim.
  • Ben 6 aydır muay thai yapıyorum,daha önce boks ve kick boks yaptım.
    Bana sorarsanız iyiden kötüye sıralarsak; muay thai - kick boks - boks derim.

    Boksu açıklamama gerek yok,herkesin az çok bilgisi vardır.

    Kick boks,1970 yıllarında ortaya çıkmıştır.Tapınaklara dayanan tarihi yoktur Muay thai sporundan etkilenmiştir.Aslında düpedüz muay thai'nin dirsek,diz ve clinch tekniklerinin kısıtlanmış halidir.Low kick,Semi contact,Full contact gibi branşlara ayrılmıştır.

    Muay Thai,tarihi çok eski yıllara dayanır.Askeri amaçla ortaya çıkmıştır.Diz,dirsek,tekme,yumruk ve diğer özgün teknikler vardır.


    Bu arada fox tv'de kick boks maçlarında en başarılı sporcular muay thai kökenlidir. ,

    Muay thai tekniklerini anlatan bir video :http://video.google.com/videoplay?docid=-4563063564110286212&hl=tr#




  • microbela , dediği gibi Muay Thai'deki bazı hareketleri kısıtlama bir yana, içine bazı artistlik hareketler koymuşlardır. Klasik Batı dövüş tutumu diyelim.
  • Videoyu izledim gerçekten bayağı sevmeye başladım muay thai ama salon sıkıntı olucak gibi istediğim kriterlerde salon bulamadım. (bi kaç tane buldum da mesafe çok uzak.) Çünkü yakınımdaki muay thai salonları uyduruk.. Ama çok iyi kick-box salonları var.. Bu yüzden kickBox'u seçmek zorunda kaldım. Kafam çok karıştı bilmiyorum ne olucak bi idmanlara başlarsam görücem.
  • Ayrıca şunu da belirtmek isterim;
    Bir boksörün,muay thai veya kick boks karşısında şansı yoktur.
    Bir çok dünya şampiyonu boksör,milyon dolarlık ödül için kick boks maçlarına girmiştir.Sonuç hüsran...Yediği low kickler yüzünden maça devam edememişlerdir.Bir boksörün bacakları kick boks veya thai boks'un low kicklerine dayanamaz.Videolarını bulursam link veririm.
  • @İmpala...

    Nerede oturuyorsunuz? İstanbul'da oturuyorsanız salon konusunda yardımcı olabilirim.
  • Avrupa yakası. Okmeydanı.
  • Yakınmışız. Ben çağlayanda oturuyorum.Gittiğim salon Altunizade'de.
    Oraya en yakın harbiye / taksim'de muay thai salonu var. Aylık 70 Lira.
    Benim gittiğim yer,aylık 20 Lira.
  • Ben arabayla gidilmiyecek yer tercih ediyorum özellikle.. Daha çok yürüyüp gidebileceğim yerleri seçiyorum salondan sonra da yürüyerek geri gelmek için.. Ben şöyle bi kanıya vardım her ikisinde de tekmeyle yumruk olduğu için tam bana göree.. Yani hangisi nasip olursa artık onu en iyi şekilde yapmaya çalışıcam..
  • bence en iyisi boks ! zaten boskla ilgili daha çok film var rocky olsun muhammed ali nin filmi olsun dah ok oyunları var fight night serisi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramboba60

    bence en iyisi boks ! zaten boskla ilgili daha çok film var rocky olsun muhammed ali nin filmi olsun dah ok oyunları var fight night serisi...


    ne alakası var.ayrıca eğer rocky filmi muay thaiyle ilgili olsaydı bu sefer ne derdin merak ediyorum.
    hem wba,wbc k-1in yanından geçemezler k-1e katılan boksörleri görüyoruz.fazla bişiy değil azıcık 4-5 tekmeyle hemen ayakları inciniyor ayrıca dersin ki bu adamlar hayatları boyunca sadece yumruk çalışmış yumrukta iyidir ama hiçte öyle değil yumrukta bile kick boksçu muay thaicileri geçemiyorlar geçse bile fazla bi artısı yok.

    Muhammad Ali,Joe Frazier,George Foreman,Mike Tyson,Lennox Lewis,Larry Holmes,Henry Cooper,George Chuvalo,Ernie Terrell,Sony Liston,Rocky Marciano............say say bitmez bir sürü çok iyi boksör var bu adamlara harbiden bravo şampiyon bir boksörden öte dövüşüyorlar çok iyiler fakat bunları k-1e çıkar hiç biri çeyrek finale kadar çıkamaz yaklaşamaz bile görüyoruz k1deki boksörlerin halini ilk raund değil ilk dakkada ayaklarını tutup acıdan inliyorlar.




  • burada bilgisiz çok fazla insan var ve boş konuşuyorlar. Boxta uzunlamasına bacak adelesı herşeydir
    Saçma sapan konusmayın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.