Şimdi Ara

Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.560
Cevap
23
Favori
107.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Bu lambalı amfi işine tam Melody SP-3 alarak girmeye niyetlenmişken ve içimdeki o dinmek bilmez gördüğüm ve denemediğim her ürünü almalıyım en azından makul mantıklı ve değişik modeller oldukları sürece de sıkıntı olmaz zaten ikinci el sitelerinde bu ürünleri istediğimde elimden çıkartıyorum düşüncesiyle yolum sirkeciye düşmüşken hiç yorulmadan sıkılmadan İstanbul hi-fi'a gittim lambalı ampli işi ciddi iştir sabır ister,bütçe ister,deneyim ister diyerek melody'leri almadan önce kendimce küçük bir deneme yanılma yapmak istedim..

    Sırf Teknika adlı arkadaşın ve diğer bazı kişilerin Bots'un lambalılarıyla ilgili daha öncelerde diğer bazı sitelerde yazmış olduğu ve oldukları olumlu ve iddialı yorumlardan ötürü Av-711'i biraz dinleyip ve birazda şaşırıp satın aldım....Teknika bu lambalıların fiyatlarına göre çok ciddi şekilde şaşırtıcı performansları olduğunu hatta ürünü denediklerinde hiç beklenmedik bir performansla karşılaşıp üstüne üstlük merak edip ürünün içini açtıklarını vs.. yazmıştı...Ben ürünün için açmadım ama üstten baktığımda görebildiğim kadarıyla basit bir yapıda olduklarını söyleyebilirim sadece kullanılan transformer toroidal yapıda ve bu da bildiğimiz gibi olumlu bir özellik..Zaten sistem bileşenlerinin üstünde olduğu kart da ne kadar küçük olursa biliyorsunuz ki bunun sese etkisi o kadar büyük oluyor galiba bots buradan da birşeyler katmış ses karakterine..

    Neyse esas konuya geri dönelim; İstanbul hifi'da ürünü diamond 9.2 ve concept-2 ile deneme fırsatı buldum ve bende çok şaşırdım arkadaşlar...Özelliklerinde 60 watt rms (8ohm) güç çıkışı olduğu yazıyor ve ürünü görünce bu değerlere inanasınız da gelmiyor ama ürün gerçekten kuvvetli...Ben evde 10/2'sini ancak açabiliyorum DALI BLUE 3003 hoparlörlerim ile (91dB hassasiyete sahipler) Ağırlık deseniz 4-5 kilogram'ı geçmez..İşçilik çok kötü değil ama iyi demek de pek mümkün değil idare eder cinsten...

    Ses kalitesi ve bende bırakmış olduğu izlenimler de kısaca şu şekilde; Alt frekans başarımı oldukça kuvvetli ve kendisini her zaman hissettiren cinsten sert değil ama benim daliler arada sırada biraz alt frekans kontrolünü kaybettiler bu bots'lar ile...Üst frekanslar da aynen bu şekilde muhteşem diyemiyorum ama kesinlikle kötü değil, kullandığınız sisteminiz biraz kulak tırmalayan cinsten tweeterlara sahip ise bu ampli ile dengeleyebilirsiniz bile..Ben klasik textile dome tweeterlar ile gayet iyi bir sonuç aldım üst frekanslar yeterli ve ölçülü...Baskın üst frekans meraklısı değilseniz tizlerin çözünürlüğü ve varlığı size yeterli gelecektir..

    Gelelim esas konuya; vokallerin ve çoğu enstrümanın can bulduğu orta frekanslar yani mid'ler....Bu lambalı havası verilmiş ampli'nin lambalarının bir rivayete göre sese herhangi bir etkisinin olmadığı söyleniyor bende tam olarak öylemi bilemiyorum ama yine de buna rağmen ürünün orta frekans başarımı benim gerçekten çok hoşuma gitti...Çok organik bir sesi var bu amplinin diğer sıradan integrated ampliler gibi değil tamamen doğal, organik ve sıcacık çalıyorlar...Çıkan sesin sıradan değil aksine değişik bir ses olduğunu hissediyorsunuz...Sahnesi çok geniş değil belki ama oldukça yeterli...Zaten sahnesi de geniş olsa bu ampli 260 tl yerine 2600 civarlarında satılırdı (hoş o fiyatlara da doğru düzgün lambalı yok ya neyse)

    Bilgilenmek isteyenler az da olsa fikir sahibi olduysa ne mutlu bana...Vokal,akustik,jazz,down tempo,chill,lounge vb..tarz müzikler dinliyorsanız bu ampli sizin kulağınıza daha çok hitap edebilir ve bu fiyat aralığında da rakipsiz gibi gözüküyor...Fiyatı Yaklaşık 259 TL....Ve artık bu çinlilerden de yavaş yavaş korkmaya başlıyorum adamlar sağdan soldan buldukları her şeyi klonlaya klonlaya kopya ettikleri ürünlerin performanslarına her geçen gün biraz daha yaklaşıyorlar yakında kopya çektikleri ürünleri aslından daha iyi yapar hale gelirlerse şaşırmam ;)


    Sistem bileşenleri;

    * Bots AV-711 amplifier
    * Dali Blue 3003 Floorstanders
    * Acoustic Research AR-320 Master series 10awg speaker cables
    * Monster I-cable for I-pod interconnect
    * Music source: I-phone, Notebook (Realtek HD Audio)


    saygılar,
    atalayalper


    Bots Vacuum Tube Amp Kullanan arkadaşlarımız;

    * atalayalper
    * musemre
    * The_Cantan
    * halog
    * duncan21
    * arti
    * srhombeus
    * static progress
    * djkubi
    * ksahinler
    * hilhan
    * mecanica
    * ozerstore
    * emphire
    * feelulive
    * eraycelik80
    * theraptorx
    * keyman2
    * 1967mustang
    * guveny
    * s.togay
    * devilsadvocate
    * barıspeh
    * baraka77
    * darkbeer
    * semdear


     Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 19 Mart 2013; 15:33:50 >







  • Güle güle kullanın.siz de epos yokmuydu hoparlör olarak.
  • Evet bende epos epic-2 var onlari stereo olarak onkyo ampli ile kullaniyorum bu dali blue serisi istanbuldaki evimizde sinema sistemimin rear'ları bots ampli gelince de bots ampli ile birlestirdim sistemde front olarak kullandigim diger devasa dali axs-8000 leri cok müzikal bulmuyorum bir sure buralarda olacagim icin de dali blue 3003 ile kullanacagim botslari..Bunlarin yaninda Pazartesi de yeni bir cift acoustic energy neo-1 bookshelf geliyor bana botslar ile birlestirip dalileri tekrar arkalara çekicem bakalim nasil olacaklar...
  • Hocam netlik nasıl sizce sinyali öldürmeden çalabiliyormu :)
    Bots'un Türk malı olduğunu sanıyorum.
    Mavi led hariç lambaların görünümü çok hoş. lambalı olayına girmek için bende aynı modeli düşünüyorum.
  • Fason uretim yani Türk malı degil çinde üretiliyor...netlik ise gayet iyi..Blind test yapilsa bir cok kisi cuvallar..
  • fiyatı çok komik çinliler olmasa aç kalıcaz bende primaluna prologue 1 kullanıyorum harika bi çihaz
  • Prima Luna prologue-1 kesinlikle bulursam benim de düşüneceğim cihazlardan bir tanesi yoksa bu bots'u tabiri caizse sırf yeşillik olsun diye aldım ama kesinlikle alınır ve kullanılır tabii eğer bazı komplekslere sahip değilseniz (marka takıntısı, şekilcilik) Mesela bots markası benim için sıfıra eşdeğerdir yani hiçbir şey ifade etmez ama önemli olan zaten o markanın hiçbir üretiminin olmadığını bilmek ve bu çin üretimi cihazı denemekti..Bazı arkadaşlar nette bu cihazı alıp kullanmaya başladıkatan sonra Pioneer A-757 amplilerini bile değiştirebileceklerini vs..yazmışlar..Biraz iddialı olmuş ama neyse ;)

    NETTEN AV-711 İLE İLGİLİ BİRKAÇ YORUM;


    * 08-02-2010, 14:08

    Merhaba, Lambalı anfi kullanan birisi olarak ben de görüşlerimi aktarmak istedim. Noymark patantli Single ended el yapımı anfi ve Tamnnoy Saturn S 10 kullanıyorum. Bots'u İnternette görünce çalışma masama laptop çıkışına bağlarım diye satın aldım. Arkadaşlar gerçekten akıl alır, inalılr gibi değil...
    Lambaları fonksiyonel, çıkışlar trafosuz. Tüm ezberlerimizi bir yana bırakalım, hatta rahatlamak istersek bunu lambalı bile kabul etmeyelim. Önemli olan performans. Kör testi yapılsa birçok yorumcu çuvallar inanın.
    "Fiyatına göre iyi" kriterinin çok üstünde. Bu arada 2X10 dan bıkan S 10 lar da bayram ettiler.
    Lambalısı olana günlük bir yedek, olmayana da bir başlangıç olarak tavsiye ediyorum
    Saygılar:banana:


    * 23-10-2010, 18:17

    İnanamıyorum ya :hong: 125 dolarlık cihaz onca zamandır kullandığım Pioneer 1015'in stereo performansından açık ara önde ve bir o kadar da güçlü, daha cihazı çalıştıralı 10 dk oldu halen inanmaya çalışıyorum :puah:


    * Teknika 02-11-2009, 01:58

    Konuyu ben de görünce yazmak istedim.

    Geçen sene bu anfinin iki modelinden de ben de alıp sattım.

    Bayağı da bir ilgi gördü ve satıldı. İşin tuhaf tarafı gerçekten şaşırtıcı bir performansı olması. Hatta bu durum ben ve Hi-Fi'cı diğer pek çok arkadaşımla aramızda ilgi konusu oldu. Üstelik, cihazın içini açtığınızda son derece düşük kaliteli bir mini ana kart ve işçilik hakim olmasına rağmen, gerçekten sesi ve performansı şaşırtıcı derece de iyiydi. En azından diğer arkadaşlarında dediği gibi fiyatına göre çok şaşırtıcı bir performansı vardı.

    Önemli bir dezavantajı, uzun süre çalınca, seste hafif kusmalar dikkat çekiyordu. Ama yine söylüyorum ki, tüm kötü işçilik ve kalitesizliğine rağmen, hem görüntü hem de ses olarak inanılması zor bir performans sunuyordu. O dönem alan pek çok arkadaş da bayağı bir memnun kaldılar.


    * 26-10-2009, 17:29

    Hala hayret!:eek: Ama gerçekten de aynen yazdığım gibi.

    Tekrar üstüne basa basa söylüyorum ki 3000-5000$ lık cihazlarla tabiiki boy ölçüşemez ama fırsatı olan varsa bi dinlesin 200TL den daha fazla edecek bir sesi var bence. Dinlemeden kimse yorum yapmasın, ön yargılı davranmasın.

    hocam kabahat sizde.
    milletin binlerce doları sadece kabloya gömdüğü yerde kalkıpta 200 liralık alete iyi derseniz olacağı budur.
    tepkide görürsün, anında çarmıhada gerilirsin.
    hemde koskoca imzanıza ve içeriğine dikkat edilmeden.


    * 09-09-2009, 03:11
    Üstadlar bu av 713 modelini aldım ben. 200TL :) Preamfi ve beslemesi lambalı ama power kısmı galiba SS. Dinleme imkanı olan varmı forumda. Tabiiki 3000-5000$ lık cihazlarla boy ölçüşemezdir. Fakat sesi benim hoşuma gitti. Gücüde öyle. Benim 4425 JBLleri hiç zorlanmadan sürdü. Hatta bu amfi yeter banaa diyip pioneer a-757 amfimi bile satmayı düşünebilirim. O derece yani. Bu Çinlilerden korkulur.




  • Şu öndeki fener olmasaymış çok şıkmış alet. Zaten bunların akşamki görüntülerine hasta oluyorum
    Güle güle kullanın @atalayalper

    edit / imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 2 Nisan 2012; 17:20:32 >
  • Çok teşekkürler mecanica; aynen bende senin düşündüğün gibi düşündüm öndeki ışık olmasa daha iyiymiş ama işte 260 tl'lik ürün bir yerde illa ki falsosu oluyor...Bu arada dediğin gibi karanlıktaki görüntüsü gayet güzel bu lambalar küçük lambalar bir de bunların en az iki kat büyük olanları var onlar ışıl ışıl çok daha güzel gözüyorlar..Şimdi lambalı amfi üstadları bu yazıyı ve benzetmelerimi okup gülmesinler şu anda belki de en geriden geldiğim konu "lambalı amfi" konusu...Çok geniş ve derin bir konu olduğu için sindire sindire gideceğim gibi gözüküyor..
  • Dinliyormusunuz veya test edebildinizmi bilmiyorum ama bu amfinin rock, rnb türünde performansı nasıl?
  • Simdi nasil soylesem de sizi yaniltmasam bilemiyorum ama rock performansini rnb performansina tercih ederim ki rnb performansini açikcasi cok da önemsemiyorum çok fazla dinlemem çunku yine de yogun bass unsurlarinin oldugu parcalarda bu cihaz gayet iyi..sirkeci tarafina yolunuz duserse istanbul hifi da dinleyebilirsiniz veya ulus-besiktas tarafina duserse benim misafirim de olabilirsiniz eger ilginizi cekiyorsa ürün..
  • Acoustic Energy Aegis Neo-1 geldi...Ring radiator tipi tweeter hemen kendini belli ediyor textile ve metal dome tweeter arasi bir ses karakteri var, textile dome tweeterlardan cok daha baskin ama rahatsizlik vermiyor ayni zamanda detayi da tahmin ettigimden cok daha iyi..Eposlardan biraz daha yuvarlak ve rahat çalan kulak okşayan hoş bir tınısı var ben çok begendim...epolar daha fazla mikro ve makro ayrinti ve alt frekans performansi veriyorlar ama o konuda zaten eposlara cogu marka yaklasamiyor bu sınıfta..Bu fiyat etiketine sahip olupta bu denli hakkiyla jazz dinlenebilen baska bir hoparlor de bilmiyorum ben (bu fiyat araliginda) Vokaller epos tarzi kadar onde ve baskin caliyorlar ama nedense ben ozellikle jazz dinlerken ekstra keyif aldim Neo-1 lerden..Özellikle de bay vokallerde epos'dan bir tık daha önde gibi geldi bana enteresandir neolari dinleyince sanki eposlarda alt-orta frekanslari yeterince iyi alamiyormusum gibi geldi yine ayni sekilde neo'larda da ust orta frekans biraz eksik gibi.....Karsilikli olarak tabii ki avantaj ve dezavantaj durumlari mevcut..

    Şu bir gerçek ki acoustic energy de epos gibi tam anlamiyla bir ingiliz markasi tam olarak ingiliz sesini aliyorsunuz, bence yeni sistem kurmak isteyenler seceneklerine bu seriyi de ekleyebilirler ozellikle cok basarili jazz performansi ile bir anda benim favorilerim arasina giriverdiler uzun sure degistirecegimi zannetmiyorum yine de belli olmaz surekli seytan aklimizi bir sekilde çeliyor...




  • Sevgili Atalay öncelikle hoparlörleri beğenmen konusunda vesile olduğum için çok mutluyum. Bu denli beğeneceğini düşünmedim. Aslında düşündüm ama bu kadar kallafi tat alabileceğin aklıma gelmedi. Zevk işte, farklı bünyelerde farklı tatlılıklar yaratıyor. Şimdi lambalı sevdalısı ama kullanamayan biri olarak Bots incelemen çok dikkatimi çekti. Bunca zaman nasıl duymadım nasıl görmedim gerçekten bir fikrim yok ama şuan kendi kendime dövünüyorum resmen. Mini inceleme için ayrıca teşekkürler. Hoparlörler ve amfi ile ilgili daha derinsel yorumlarını zevkle bekliyor haldeyim.
  • Vakit buldukça en yeni urunlerim olan :p :p bots + acoustic energy neo-1v2 lerle ilgili dusuncelerimi paylasacagim....Dediginiz dogru farkli setuplar ve kombinasyonlar hatta mekanlar direk sese etki ediyor sizin tam performans alamadiginizi dusunuyorum marantz'in 7001 modeliyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 3 Nisan 2012; 20:30:27 >
  • İşin kötü tarafı ilk sistemim olduğu için farklı kombinasyonlar yapma şansım hiç olamadı. Belki çok farklı şeyler deneyebilseydim daha farklı ve kendinden kopartmayan bir durum söz konusu olabilirdi. Maddiyat maalesef. Bir NAD, Roksan, Creek, Naim denemek isterdim ama, ama işte =D
  • Neo'lar ilk hoparlorleriniz miydi hi-fi anlaminda? Yoksa kullandiginiz baska urunler de oldumu bu onemli bir detay eger ilk urunleriniz ise ister istemez beklentileriniz cok fazla oluyor ve ilk etapta tatmin olmuyorsunuz elde ettiginiz sesten..Tabii ikinci bir secenekte kurmus oldugunuz setup'in birbiriyle uyumsuz olmus olmasi durumu ama dinlemeden yorum yapmak istemesemde marantz markasinin ince ayarinin zor tuttugunu bildigim icin tahmin etmek zor olmuyor..bahsettiginiz amplilerin cogu marantz 7001 + acoustic energy neo-1 birlikteliginden daha basarili olur kanimca..
  • cihazın içini açıp mavi led lambayı iptal edebilirsiniz tek bacağını kesmeniz yeterli
  • Fikir için teşekkür ederim ama yazık etmeyelim şimdi yepyeni cihaza benim de aklıma gelmişti aslında..

    Acoustic Energy Neo1 v2

     Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 4 Nisan 2012; 1:04:38 >
  • bide lambalı cd çalar yapsaydı harika olurdu
  • Gecenin bu saatinde ertesi gun isin gucun bekledigini bile bile, dinlemeye devam edilebilecek bir sistem...

    Dinleyeni hayrete ugratabilecek kadar soft, organik, dengeli ve yormayan bir ses...

    Kaynak: Netbook+Foobar!!!
    Ampli: Bots Av-711!!!
    Hoparlor: Tangband Sarah Fullrange Diy

    Birtek ben dinleyip yorumlasam, kendi kendime "oglum amma da abarttin kendine gel" diyebilirdim...
    Ancak arkadaslarim (bu islere zamaninda ciddi paralar yatirmis ve ne yazik ki karsiligini alamadigini dusunen arkadaslarim) bile inanmakta gucluk cektiler...
    269 tl ye satilan, Cin mali 3 kusur kiloluk, pre kati lambali ampli ruh esini buldu...Sarah...

    Bu yazimi okuyacak arkadaslar soyle dusunebilir "bu adam, onceden ne dinlemis ne kullanmista atip tutuyor" ...eyvallah...

    Bu hoparlor projesini (Sarah) hayata geciren Burak abime ne kadar tesekkur etsem azdir...Sahip oldugum icin cok sansliyim...

    İnanilmaz kisitli bir butce ile boyle bir sistem olusturulabilmek en cok mutluluk veren sey benim icin...hifi denen dipsiz kuyu, prestijli markalar ve modelleri, astronomik rakamlar... hepsini tek tek sorgulamaya yetecek kadar caliyor iste...Bir de cd calar veya dac ile neler olur tahmin bile edemiyorm...

    @atalayalper bekliyorum kardesim...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.