Şimdi Ara

Boşta yüksek işlemci sıcaklığı! NOLUR YARDIM EDİN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, yardımlarınıza o kadar açım ki ne yapacağımı bilemiyorum..

    Corsair h110i gtx soğutucum
    intel i7 7700k işlemcim
    asus maximus ix code anakartım ve
    evga 750w bronze psu m var.

    ancak işlemci fanları boşta 2000rpm ile çalışıyor ve yüksek sıcaklıklara sahibim. sorunun nerede olduğunu kestiremiyorum.. bilgisayarcıya bile götürdüm kadıköye termal macun yenilendi, bende yeniledim. söküldü takıldı vs ancak sonuç aynı. bazen saçma sapan problemler yaşıyorum pc de görüntü gelemdiği oluyor kapatıyorum bekliyrum söküyorum takıyorum falan düzeliyor, hepsinin tek bir yerden çıkan sorunlar olduğunu düşünüyorum. mesela bugün birden hoparlörün sesi çınnn diye takılarak hata vermeden dondu.

    Sorunun nerede olduğunu saptayamıyorum, bilgisayarcı psu nun yavaş yavaş gitmeye başlıyor olabileceğini söylemişti, bu olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim. OC falanda yok

    not: ya bu bilgisayarı bu konulardan iyi anlayan testini yapabilecek sorunu çözebilecek tabii ki ücreti karşılığı birine götürmeyede razıyım istanbul içinde oturalım bakalım nedir ne değildir. kadıköyde bir yere götürdüm uygun parça yok diyip psu bile takamadı. başkada yer bulamadım, iş güç yapıyorum pc de sıkıntılı bir durumdayım..
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler


    Isı değerlerimide paylaşıyorum

    Boşta yüksek işlemci sıcaklığı! NOLUR YARDIM EDİN...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corticera -- 11 Eylül 2019; 16:19:13 >







  • Başka soğutucu ile deneme şansınız var mı? BIOS güncellemesi yaptınız mı? Eski işlemcimde BIOS güncellemeden önce ısınma sorunu vardı. BIOS güncellemesi ile sorunu çözmüştüm. Belki sorununuz çözülebilir fakat büyük ihtimal soğutucunuz ile ilgili bir problem var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lyrical34

    Başka soğutucu ile deneme şansınız var mı? BIOS güncellemesi yaptınız mı? Eski işlemcimde BIOS güncellemeden önce ısınma sorunu vardı. BIOS güncellemesi ile sorunu çözmüştüm. Belki sorununuz çözülebilir fakat büyük ihtimal soğutucunuz ile ilgili bir problem var.
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Son BIOS update'ini yaptım yaptım bugün, bir değişiklik yok. Başka soğutucu ile deneme şansım maalesef yok, yeni soğutucu almam gerekiyor onun için. Bütçemde yeniden alıp parçaları deneyecek kadar yok maalesef, test edebilme şansım olsa en azından ona göre bir işlem sağlardım...
  • Corticera kullanıcısına yanıt
    Soğutucunun ayakları tam oturduğundan emin misiniz? Eğer eminseniz soğutucunuzun garantisi varsa garantiye göndermelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrical34 -- 11 Eylül 2019; 17:15:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lyrical34

    Soğutucunun ayakları tam oturduğundan emin misiniz? Eğer eminseniz soğutucunuzun garantisi varsa garantiye göndermelisiniz.
    Eminim hocam, soğutucudada sorun olabilir dediğiniz gibi ancak başka birşeyde sorun olma ihtimali yok mudur?
  • Hocam sıvı soğutmanın pompasında sorun olabilir boşta bu derece sıcak olmasının başka açıklaması yok stok fan bulup bir tane onunla bile deneseniz sorun ortaya çıkar termal macun değişmiş defalarca montajda sorun olabilir youtube videolarını izlemenizi tavsiye ederim voltaj değerleride normal.
  • Büyük olasılık ile soğutucuda sorun var gibi...Bence internetten stok fan soğutucu alıp deneyiniz. En azından soğutucu sorunu var mı yok mu anlarsınız. Bu arada bilgisayarı götürdüğünüz yer nasıl bir yer, yani bir psu bile yoksa, en azından stok fan bile olmayan bir bilgisayarcı nasıl bilgisayarcı oluyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lautreamont

    Büyük olasılık ile soğutucuda sorun var gibi...Bence internetten stok fan soğutucu alıp deneyiniz. En azından soğutucu sorunu var mı yok mu anlarsınız. Bu arada bilgisayarı götürdüğünüz yer nasıl bir yer, yani bir psu bile yoksa, en azından stok fan bile olmayan bir bilgisayarcı nasıl bilgisayarcı oluyor :)
    başka bir sebepten götürmüştüm görüntü gelmiyordu, psu dedi ramleri söktük taktık falan görüntü geldi birşeyler oldu. bu bilgisayar bana kafayı yedirtecek yakında :D
  • Corticera kullanıcısına yanıt
    Kardesim ama senin sorunun ısı degil miydi? Yani bu sorunun ramler ile bir alakasu olamaz. Peki son durum neydi sıcaklık konusu? Stok fanlar cok ucuz internette 15 liraya bile bulabilirsin. Olmadı fanı olan bir bilgisayarcıya götürüp dene.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim radyator ustteydi, fanlarda kasanin icinde radyatorun altina takili. Videolarin bir cogundaki gibi fanlari soktum radyatoru iyice temizleyip fanlari kasanin ust kismina taktim sonuc yine ayni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartınız sıcaklık değerlerini yanlış okuyor olabilir. Yoksa bu sıcaklık değerleri ile o işlemcinin çoktan bozulması lazımdı. Bence anakartınızda sorun var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ferrari

    Anakartınız sıcaklık değerlerini yanlış okuyor olabilir. Yoksa bu sıcaklık değerleri ile o işlemcinin çoktan bozulması lazımdı. Bence anakartınızda sorun var.
    Ancak fanlarımda 1900-2200 RPM arası çalışıyor sürekli.. herkes fanları farklı bir konuma takmış, ben nasıl takmalıyım acaba?

    Anakartımda sorun olup olmadığını yine sadece başka bir fan takıp mı anlayabilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.