Şimdi Ara

Bose bu işi yapıyor mu? 'Bose NC-700 incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bose NC-700'ün güncel fiyatı için; Bose NC-700 - Amazon.tr



    Tüm Bose ürünlerini güvenilir bir şekilde satın almak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. 



    Kutu oldukça şık ve kaliteli, daha ilk adımda Bose olduğunu söylüyor size. Kenarlarındaki koruyucu bantları söküyorsunuz ve çantasıyla beraber karşınıza çıkıyor. Çanta nispeten sert yapılı, kulaklığı sağa sola götürürken güvenebileceğiniz kadar sağlam, iç yüzeyi kadifemsi. İçinden bir tane kablolu kullanabilmeniz için 2.5mm’den 3.5mm’ye jacklı kablo çıkıyor, bir tane de şarj için Tip C kablosu, ister telefonunuzun adaptörü, ister dizüstü bilgisayarınız, şarj konusunda korkmaya gerek yok.





    Tasarım. Beyaz, gümüş ve siyah renk seçenekleri var, siyah biraz daha genel geçer bir renk, gümüş daha hoş görünüyor, beyazda da rose gold renkte hatlar var, zevk renk meselesi en nihayetinde. Kafa bandından haznelere kadar metal malzeme, o yüzden kulaklığı korkmadan istediğiniz gibi esnetebiliyorsunuz, böyle kritik yerlerde metal her zaman bir güvence. Üstünde silikon bir şerit var, altında da dolgusu iyi bir yastık. Kulaklık 254 gram ağırlığında, kafa bandı evet biraz ince, saçı seyrelmeye başlamış dinleyicileri uzun kullanımda rahatsız edebilir ama yumuşaklığı ve yastık-kafabandı ağırlık dengesi durumu bir miktar kurtarıyor.



    Kafa bandı ayarı kademeli değil, akıcı halde, yani sağını solunu istediğiniz hizaya getirebiliyorsunuz. Açıkçası ben rehber çizgili, kademeli yapıdan yanayım, bu yapı hiza ayarının kaçmasına müsait, ayar hemen kaçmıyor ama buna müsait.





    Haznelerin üstü için hemen hemen mat diyebilirim, çok hafif, daha şık durmasını sağlayacak kadar bir parlaklığı var, az da olsa parmak izi gösterebiliyor, rahatsız edici değil ama. Güç/Bluetooth kombo buton sağda, kulaklığı açtığınızda spiker İngilizce olarak kalan kullanım süresini söylüyor, telefondan da kalan bataryaya bakabilirim sonuçta ama misal veriyorum yola çıkmadan önce bunun hatırlatılması güzel bir detay.





    Sağ haznedeki dokunmatik yüzeye dokununca müziği durdurup devam ettirebiliyorsunuz, bu şekilde arama da cevaplayabiliyorsunuz, aşağı yukarı çekerek ses seviyesini ayarlıyorsunuz, ileri geri çekerek parça atlayabilir, geri gelebilirsiniz, basılı tutunca da batarya durumunu söylüyor spiker. Biraz alışmak gerekiyor ama alıştıktan sonra arada bir ıskalasam da dokunmatikleri kullanabildim. İki haznede de favori butonları var, soldakine Bose music uygulamasından istediğiniz aktif gürültü engelleme seviyesini giriyorsunuz, hızlı geçiş yapıyor, sağdakinden de akıllı asistanı, mesela Siri’yi Google Asistan’ı ve Alexa’yı devreye sokabiliyorsunuz.



    Yastıklar yeterince büyükler, şu anda ölçülerini görüyorsunuz zaten, kendi kulak ölçülerinizle karşılaştırın, konforuyla alakalı sinyal vermiş olur. Benim kulaklarıma uçlarından değiyorlar ama kulağımın şeklini bozacak, bir süre kullandıktan sonra ağrı yapacak kadar değil. Yoğun ama şekil alan yastıklar, genel olarak rahatlar. 





    Suni deri olmalarına rağmen dışarıdan içeriye ve içeriden dışarıya %100 ses ayarında ses geliyor, öyle çok fazla olmasa da bunun sebebi şu, haznelerde hava girişi için ızgaralar var, kapalı diyaframlı bir kulaklık ama bu yapı içerideki akustik ortamı arttırmayı hedefliyor ve ses testinde detaylandıracağım lakin şimdiden söyleyeyim, sahne başarımını belirgin bir şekilde güçlendiriyor, Bose bu sisteme TriPort diyor. Suni deri yastık tabii ki terletebiliyor, gülü seven dikenine katlanır diyebiliriz bunun için.





    Sürücüler hakkında ne boyut ne de frekans aralığı, herhangi bir bilgi verilmemiş, fiziksel olarak gördüğüm şey şu, sürücüler kulaklara göre yönlendirilmiş. Sitesinde sık sorulanlar kısmında çok güzel, çok açık bir tanım var bu kulaklık için “Müzik tarafında hem NC700 hem de QuietComfort 35 II Bose’a has bir aktif ses dengeleme sistemiyle geliştirildi, bu sayede dinleyiciyi uzun kullanımlarda yorabilecek türden baskın baslar, vokaller veyahut tizlerin önüne geçerek sanatçının icra ettiği asıl sesi temiz, doğal ve dengeli bir biçimde sunmayı amaçladık” Bu tanımdan sonra müzik başarımı tarafını çok detaylandırmama gerek kalmadı zira tanımı birebir deneyimledim.





    Ekleyebileceğim şeyler şunlar, ses yüksekliği iyi ama %80’den sonra sesin profili tizlere doğru açılıyor, distorsiyon değil arkadaşlar, ben %80’de istediğimi buldum. Rap ve Trap dinleyen biri için uygun değil, eğlenceli değil, ton olarak derin, orta ve mid seslere giden baslar var ama vuruculuk yok. Klasik parçalar dinlerken, akustik gitarlı enstrümantal parçalar dinlerken, uzun uzun podcast’ler dinlerken, sesli kitap dinlerken mesela, bu tür şeylerde keyif alabildim bu kulaklıkta. Uygulaması üzerinden kademeler halinde ekolayzır ayarı yapabiliyorsunuz ama dengeli ses profilden pek şaşmıyor. Bu arada, bir şeyler dinlediniz, kulaklığı açık unuttunuz diyelim, 1 saat hareket algılamazsa kendisi kapanıyor veya otomatik kapanma süresini kendiniz belirliyorsunuz.



    Ses çözünürlüğü iyi lakin rakiplerindeki gibi uzun bir kodek listesi yok. Bluetooth 5.0 ile bağlanıyor, hatta iki cihaza birden bağlanabiliyor. 10 metreye kadar da menzili var, teyit ettim, doğru. Gecikme süresi hayli düşük dizi film izlerken sorunsuz, oyunlar da son zamanlarda gördüğüm en hızlı kulaklıklardan biri olmayı başardı.





    Samsung Galaxy S10e ve iPhone 11 ile test ettim, ikisinde de detay ayrımını yeterince iyi buldum. Hani tekrar tekrar dinlediğiniz müziklerde yeni bir şeyler duyarsınız ya, onları duyurur. Sahnesi kapalı diyaframlı bir kulaklığa göre TriPort ile evet gerçekten iyi, açık diyaframlılar kadar iyi mi, hayır ama sağ sol ayrımı, müziğin icra edildiği ortamda bulunuyormuş hissi kesinlikle var, etkileyici bir şekilde var.





    ANC yani aktif gürültü engelleme performansına gelirsek üzerinde toplam 8 mikrofon var, bunlardan 6 tanesi aktif gürültü engelleme için kullanılıyor, mikrofon kullanılacağı zaman 2 tanesi ödünç alınıyor, 4 mikrofon sesli görüşmeler için kullanılıyor. ANC deneyimi iyi, gürültüyü yok ederken sizi boşluğa düşürmekten çok “sessizlik tahminen şudur” diyebileceğiniz bir noktaya götürüyor, yani kafa dinlemek istediğiniz zamanlarda, sadece dinlediğiniz şeyle başbaşa kalmak istediğiniz zamanlarda iyi bir başarımı var. Gürültü engellemenin seviyesini de 10 kademe halinde ayarlayabiliyorsunuz, ben sürekli 10’da kullandım. Ellerinizi yıkarken suyu musluğu, klavyede bir şeyler bir şeyler yazarken klavyeyi üzerine müzik açılıyken duymuyorsunuz mesela.





    Bose’un söylediğine 20 saate kadar kullanım süresi sunuyor NC700, ben %100 sesle beraber testlerimi yaptım, aktif gürültü engelleme açıktı, 15 saat civarı bir süre elde edebildim, rakipleri karşısında daha iyi olabilirdi ama bu süre benim günlük seyahatlerimde ve kullanımımda 4-5 gün idare edebiliyor. 2.5 saatte şarj oluyor, 15 dakikalık şarjla da 3.5 saat kullanım süresi verebiliyor ve evet Tip C kullanıyor, bazen bu segmentte bile hala Micro USB görebiliyoruz.





    Bose NC 700. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla güncel fiyatını görüyorsunuz, Amazon üzerinden temin ettik, güncel fiyatını takip edebilmeniz, satın alabilmeniz için de linkini aşağıya bırakıyoruz. Ürünün fiyatını, fiyatlandırmasındaki en büyük rolü gördüğüm kadarıyla rakipleri değil daha çok Bose marka olması belirliyor. QuietComfort 35 II’ye kıyasla NC700’ün sahne başarımını ve mikrofonunu belirgin bir şekilde daha çok beğendim, müzik başarımı anlamında da QuiteComfort 35 II belirgin bir şekilde daha iyi. Artık Bose NC700 hakkındaki tüm detaylara haizsiniz diye düşünüyorum, tercih karar sizin. 



    Tüm Bose ürünlerini güvenilir bir şekilde satın almak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. 





  • Burak çok seri çekilde bir sürü kulaklık inceliyor. Güzelde inceliyor. Ama herkesin tamamını takip edebilecek vakti veya kıyaslamayı yapabilecek bilgisi olmayabilir.

    Burak bence TOP 20 gibi liste veya A-B-C-D-E gibi seviye kategorisi yapsın.

    Örnek, Amazon'da, HB'da, GG'da, N11'de indirimde olan (2000liradan 1000liraya düşmüş) bi kulaklık görünce Burak'ın cihaz inceleme videosunu bulup seyretsek bile, diğer tüm kulaklıkları da seyretmemiz lazımki almaya değer mi değmez mi kanaat getirelim.
  • Burak çok seri çekilde bir sürü kulaklık inceliyor. Güzelde inceliyor. Ama herkesin tamamını takip edebilecek vakti veya kıyaslamayı yapabilecek bilgisi olmayabilir.

    Burak bence TOP 20 gibi liste veya A-B-C-D-E gibi seviye kategorisi yapsın.

    Örnek, Amazon'da, HB'da, GG'da, N11'de indirimde olan (2000liradan 1000liraya düşmüş) bi kulaklık görünce Burak'ın cihaz inceleme videosunu bulup seyretsek bile, diğer tüm kulaklıkları da seyretmemiz lazımki almaya değer mi değmez mi kanaat getirelim.

  • Sony xm3-xm4 ile kıyasla nasıl? Ciddi bir fiyat farkı var ve Sony'nin gürültü engelleyicisi daha iyi diyenler gördüm. Bir de Apple airpods studio çıkartacak diye bir söylenti de var, beklenebilir.

  • İnceleme için teşekkürler Burak. Yine harika inceleme yapmışsın. Eline sağlık.


    Sony wh-1000xm4 incelemesini de bekliyoruz senden.

  • Aklımda bass'a dair soru işaretimi giderdiğin için teşekkür ederim. Burak Şolt.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • errrkese kısmını dinledim yeter.

  • Fiyatı 3000 var mı?

    Edit: yanlış bakmadıysam Hepsiburadada 4900₺ iyimser tahmin etmişim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 23 Kasım 2020; 18:46:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sessiz ortamda mikrofon kalitesi çok iyi değil ama gürültülü ortamda mükemmel..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xagdas

    Burak çok seri çekilde bir sürü kulaklık inceliyor. Güzelde inceliyor. Ama herkesin tamamını takip edebilecek vakti veya kıyaslamayı yapabilecek bilgisi olmayabilir.

    Burak bence TOP 20 gibi liste veya A-B-C-D-E gibi seviye kategorisi yapsın.

    Örnek, Amazon'da, HB'da, GG'da, N11'de indirimde olan (2000liradan 1000liraya düşmüş) bi kulaklık görünce Burak'ın cihaz inceleme videosunu bulup seyretsek bile, diğer tüm kulaklıkları da seyretmemiz lazımki almaya değer mi değmez mi kanaat getirelim.

    Aynen öyle ya. Birisi el atsın artık bu işe.. Kulaklık alacağım ama karar veremiyorum. O kadar çok model var ki.. Bütçe 1.500₺ civarı. İlk defa adam akıllı bi kulaklık alacağım. Böyle bi inceleme gelirse harika olur..  

  • Burak bu sefer enerjin cok dusuk gordum seni bu da demek oluyor ki seni bu urun tatmin etmemis gibi gorunuyor. Tatmin olsaydi vurgulardi o kismini ama urun o kadar basarili degil kesin. Simdi sirada SONY var diyebiliriz :)

  • Senden ANC konusunda zirve noktası olan Sony WH-1000XM4 incelemesi bekliyorum Burak.

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Amazon sağolsun bir inceleme ürünü sağlayacaklar, incelemesi gelecek.

  • burakesan kullanıcısına yanıt

    Çok güzel gelişme. Kulaklığı şu anda kullanıyor olsam da senin bakış açınla yapılacak incelemeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Türkiye'de olsaydım kendiminkini gönderirdim. O zaman bize bu imkânı sağlayacak olan Amazon'a teşekkürler.

  • 1 yıldır kullanıyorum. Açıkçası Sony’nin çift cihaz özelliği olmadı için bunu tercih etmiştim. Zaman zaman yazılımsal sıkıntılar oldu ama sanırım nihayet düzelttiler; memnun şekilde kullanıyorum. Ama Sony’e geçişi de düşünüyorum bir yandan 😁
  • U.C.V kullanıcısına yanıt

    Merhaba bende yeni aldım sesinden fazla memnun değilim bası yetersiz ses kalitesi iyi ama bas yetersiz yazılım vs bişey varsa yardımcı olurmusunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.