Şimdi Ara

Bose AM5 için amfi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pek çok konuyu okudum arkadaşlar ama genel olarak marantz pm6004 ile pm6005 arasında kaldım. Onkyo a-9050 'da pm6005 gibi dahili dac'a sahip olması ile listemde ama ikinci elini bulamadım. Nakit alacağım için ikinci elin sıfıra nazaran fiyatının uygun oluşundan dolayı tercih edeceğim. Şuan bose'u sony str-db930 model bir sinema amfisi ile kullanıyorum. Aslında bu amfi ile güzelde ses alıyorum ama acaba stereo amfi ile bambaşka bir dünyaya giriş yapar mıyım diye evlenmeden önce son bir harcama yapmak istiyorum yoksa ileride alamayabilirim Neden Bose AM5 dersenizde her ne kadar kule yada raf tipi bir hoparlör daha verimli olacaksa da bose'un küçük boyutları ve odyofil olmayan bendeniz için yeterli geliyor. Şuan için 18-20 metrekarelik bir kare salonda müzik ve film izliyorum. Müzik olarak jazz ve klasik seviyorum nadirde olsa pop dinliyorum. Sistem test cdlerini dinlemek de ayrı zevk veriyor kimi şarkılarda çok güzel detaylar duyuyorum ki stereo amfi ile bu detayları arttırabilir miyim diye de düşünüyorum. Bütçe olarak 1000 lira diyebiliriz hatta mevcut amfimi takaslayabileceğim güvenilir bir yer varsa bütçede daha fazla delik açmadan hevesimi karşılayabilirsem ne ala :) Umarım okuyanı sıkmamışımdır ve birkaç cevap alabilirim. Teşekkür ederim.







  • Ben pioneer reference A-757 ile kullandım bir dönem ondan önce sony ampli ile de kullanmıştım aradaki fark muazzam ötesi idi.. AM5'ler gücü çok sever güçlü ve minimum 80watt ve üstü bir stereo ampli ile kullanın derim. Sinema ampli ile şu anda alabileceğiniz performansın belki de yarısını alıyorsunuz. Sinema amplisi ile stereo sistem kurulmaz, kurulmamalı. Bahsettiğiniz pm serisi marantzlar 45 watt güç üreten ampliler dolayısıyla daha güçlü ampliler lazım size.
  • Cevap için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz gibi 80w altı amfileri listeden çıkarıyorum. Harman Kardon HK3700 modeli bir amfi gördüm. 85w çıkışı var radyosu ve ethernet bağlantısı gibi oyuncakları var. Sizce benim açımdan almak mantıklı olur mu :)
  • Switch mode psu'ya sahip 7.2 kanal bir sinema amplisi bu? Hiç bulaşmam yerinizde olsam.. Safkan analog stereo bir ampli ile sürün derim am5'leri..
  • Ben arkasını şöyle görünce stereo sanmıştım.

     Bose AM5 için amfi tavsiyesi

    Acaba önerebileceğiniz modeller olabilir mi? HK3700 hakkında bahsettiğiniz gibi bir bilgi bulamayınca almaya yeltenmiştim. Bir amfinin safkan analog stereo olduğunu nasıl anlayabilirim :(
  • Bu fotoya göre de evet cihaz stereo gibi gözüküyor ama nette bir çok yerde cihaz için 7.2 yazmışlar bilemedim. Ama yine de smps var ben olsam yanaşmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende arastirma yaprken harman kardon hk 3700 yerine avr3700 modeline ait yorumlari cok rastldim. Bir sansimi deneyeyim kagit uzerinde ozellikleri guzel duruyor.

    Edit:

    Alıp eve geldim ve eski amfiden sonra yenisi oldukça hafif geldi bu da acaba bayağı bir ürün müdür diye düşünmeme neden olmadı değil. Ancak vTunner özelliği ile bir radyo dineleme denemesiyle AM5ler gerçekten kısıcık seste bu kadar güzel olabileceğini bilmiyordum. Özellikle iphone'u kablo ile ön paneldeki usb'ye bağlayıp müzik dinlemek (sanırım bu girişte sistem özelliklerinde belirttiği üzere dac mevcut) gerçekten çok hoştu. Çok memnun kaldım üründen sinema amfisinden stereo amfiye geçmek gerçekten güzeldi. AM5leri daha uzun bir süre kullanırım sanırım (yerden dolayı) ancak stereo amfilerle kule tipi daha ciddi ürünler nasıl da güzel ses veriyordur tahmin etmek bile güzel :)

    Yardımınız için çok teşekkür ederim hocam. Sağlıcakla kalın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiriko -- 9 Ağustos 2015; 19:07:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.