Şimdi Ara

Bosch'un yeni teknolojisi elektrikli araçların menzilini artıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Elektrikli araçların önündeki en büyük engellerden biri menzil endişesi. Yapılan araştırmalar pek çok tüketicinin yoldayken bataryanın bitmesinden korktuğu için elektrikli araç satın almadığını gösteriyor.



    Hal böyle olunca dünya genelindeki teknoloji devleri elektrikli araçların menzilini iyileştirmek üzere çalışmalar yapıyor. Hem otomotiv hem de yarı iletken teknolojilerinde önemli çalışmaları bulunan Bosch da bunlardan biri. Şirket, silisyum karbürden (SiC) üretilen yarı iletken yongaları ile elektrikli araçların menzilinde artış vadediyor.





    Silisyum karbürden üretilen yarı iletken yongaları, bu yongaların üretiminde kullanılan silisyumun içerisine karbon atomlarının eklenmesiyle oluşuyor. Silisyum karbürden üretilen yarı iletkenler, bugüne kadar kullanılan silisyum yongalara kıyasla elektriği daha iyi iletiyor. Ayrıca, enerjinin ısı şeklinde dağılmasını yüzde 50 oranında azaltıyor ve daha fazla görevle başa çıkabilmek için daha yüksek anahtarlama frekanslarını mümkün kılıyor.



    Ayrıca Bkz.Elektrikli Opel Corsa'nın üretim bandına çıkacağı tarih belli oldu



    Silisyum karbürden üretilen yarı iletken yongaların bu avantajı, aracın daha verimli bir güç elektroniğine ve elektrikli motor için daha fazla enerjiye sahip olmasını sağlıyor. Bu da bir elektrikli aracın sürüş menzilinde yüzde 6 oranında artış meydana getiriyor. 330 km menzilli Opel Corsa-e’yi ele aldığımızda, Bosch’un yeni yarı iletken yongasıyla bu değerin 350 km’ye çıkması mümkün. Evet belki de menzile yüzlerce kilometre eklemiyor fakat elektrikli araçlar için her bir kilometrenin önemli olduğunu düşündüğümüzde oldukça faydalı bir çalışma olduğunu söyleyebiliriz.








  • "Evet belki de menzile yüzlerce kilometre eklemiyor" Ona göre başlık atsaydın sende. Ama anlamış yüzlerce km eklemiyorda yazmış
    350-330=20km bak bunu hesaplamış çıkarımda bulunmuş buda bir şey. Bize kolaylık sağlamış belkide aradaki farkı forum kullanıcıları hesap yapamıyabilir dimi .

    Arkadaş şu başlıkları adam gibi atın. Beklentiyi yüskeltip yükseltip durmayın. Hevesle bişey okuyacağız onun da içine etmeyin.

  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Bu işlerin akşamdan sabaha %50 artmasını mı bekliyordunuz? %6 bence azımsanacak bir oran değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye sade elektrikli araç onu anlamadım. Yarı iletken diyorsa bir çok sektörde kullanılabilir haberde yazmayan başka bir ayrıntı mı var
  • Bunlar % 6 diyorsa gerçek hayatta %2 dir.

  • Silicon Carbide ı Bosh bulmuş gibi bir haber olmuş. Oysa yıllardır hali hazırda olan bir teknoloji ve artık milyon adet rakamlara ulaşan üretimler, satışlar var. Kaldı ki Bosh bir yarı iletken üreticisi de değil, muhtemelen üreticiden anahtarları satın alıp bir evirici ya da dc-dc çevirici gibi bir son ürünü vardır.

  • İsim çok sakat yalnız...

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    İnsanlar nelerle uğraşıyor, recep ivedikin biri çıkıp isim çok sakat eki eki eki diye saçma sapan boş muhabbet yapıyor. Aferin sana. Çok güzel bir espri yaptın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kymelria

    İnsanlar nelerle uğraşıyor, recep ivedikin biri çıkıp isim çok sakat eki eki eki diye saçma sapan boş muhabbet yapıyor. Aferin sana. Çok güzel bir espri yaptın.
    Yok bee, geyik olsun diye yazdım.
    4 kelimelik esprime 26 kelime cevap yazarak muhabbeti tavan yaptıran sensin.
  • Elektrikli araç ile uzun yola çıkılmaz. Ancak şehir içi kısa mesafe kullanımına uygun, şuan anında dolum yapıp yola devam edemeyince şehirler arası hiçbir yere güvenip gidemezsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    Bu işlerin akşamdan sabaha %50 artmasını mı bekliyordunuz? %6 bence azımsanacak bir oran değil.
    Başlığa göre %100. Ama ne anlatmak istediğimi anlamamışsınız ne yapayım.
  • Yorumların hepsi milletin bir birini yemesiyle alakalı. Ondan sonra bu memleket niye böyle..Bir birimizi yemekten icraata zaman bulamıyoruz. 20 senedir ilk defa bir fabrika açılacak memlekette o da elin oğlunun gelip sırf iş gücünün ucuz ve tonla vergiden muaf olmasından ötürü.
    Ben de aynı o eleştiren tiplerden ama icraata gelince tık olmayanlardanım bu arada, ben de yalan da yok hilaf ta yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 9 Ekim 2019; 15:7:22 >
  • Yongalar elektriği iletmek için kullanılmaz. Devre üzerindeki yollar ve kablolar elektriği iletmek için kullanılır. Yongalar eektriği kontrol etmek için kullanılır. Bu haber otomobil editörü tarafından yapılmış ama daha çok elektronikle ilgili bir haber. Benim tahminim yongaların eklemlerindeki gerilim düşümünü azaltarak tasarruf sağlıyor.
  • Şarj süresi düştüğü anda elektrikli araç sayısı birden artar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında boru bir deneseler

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Pardon hata bende. Yorumdaki kelime adedini sayacak kadar boş vakti olan birisine laf anlatmaya çalıştım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .V.

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Yarı iletken diyince aklıma intel core serisi gelmiyor elbette. Ama özellikle SiC diyince aklıma Cree, Toshiba, Rohm, ST, On, Mitsubishi, Infenion, Fuji, GeneSic geliyor; ama Bosch gelmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.