Şimdi Ara

BOSCH BGS52200 Elektrikli Süpürge (Toz Torbasız)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
10.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ürünü 570Tl ya BOSCH bayiiden satın aldım.
    Birçok elektrikli süpürge evimizden geldi geçti ama bu alet bana bir başka hissettirdi; konforlu, sessiz ve çok güçlü bir çekiş gücü varki eğer kaslı kollara sahip değilseniz halı üzerinde son ayarda sizi yorabilir :) Zaten normal şartlarda en güçlü çekiş ayarına getirme ihtiyacı duymayacaksınız.
    Ev ahşap döşeme (parke) olduğundan kullanımı kolay fakat kalın tüylü bir halınız varsa biraz zorlanacaksınız çünki tekerlekleri(4 adet mini) küçük.
    Toz torbasız olması alışık olmadığım bir durum olduğundan ilk başta biraz çekindim fakat mağazada detaylı şekilde toz bölmesi ve filtre temizliğini gösterince kolay-konforlu olduğu gözle görülür. Bir erkek olarak kendim kullandım ve test ettim, herhangi bir eksiklik göremedim.
    Bir de aynı ürünün tam djital olan 800Tl lık modeli var ondaki farklılık ise toz filtresini kendi temizliyor ve bazı uyarı sistemleri daha gelişmiş. Siz sadece haznedeki tozları çöpe boşaltıp yerine takıyorsunuz. Bu modeldeyse iç filtrenin üstteki çarkı elle çevirerek tozların düşmesini sağlamalısınız. Kullanıma bağlı olarak ayda bir iç içe olan filtre parçasından ayırıp gerektiğinde suyla yıkayıp temizlemelisiniz.
    Ürünün kutusundan ekstra aparat olarak sadece filtre temizleme fırçası çıkıyor .

    Temizleme önerisi: Süpürge hazne kabının içinde olan filtresi ve içindeki iç filtreyi birbirinden (vidasız, saat yönü tersine çevirerek iç içe filtre açılır) ayırıp 3 ayda bir (kullanıma bağlı ayda 1 de olabilir) kitapçıktaki talimatlara uyarak ve filtreyi ezmeden, tahriş edici alet ile baskı kullanmadan hafif tazzikli suyla filtre aralıkları tek tek yıkanmalı. Yıkandantan sonra tam kuruması için bekletilmeli. Kalorifer peteği üstü, soba yanı, saç kurutma makinesi gibi kurutma şekilleri kesinlikle kullanmayın. Hassas filtresi zarar görür ve makinenizin performansı düşer. Hatta daha büyük arızalara sebebiyet verebilirsiniz. Tam temizlik sayesinde makine emiş gücü normale döner, ilk aldığınız günki gibi tam performans kullanmaya devam edersiniz.

    BOSCH Elektrikli Süpürge

     BOSCH BGS52200 Elektrikli Süpürge (Toz Torbasız)

     BOSCH BGS52200 Elektrikli Süpürge (Toz Torbasız)

     BOSCH BGS52200 Elektrikli Süpürge (Toz Torbasız)

     BOSCH BGS52200 Elektrikli Süpürge (Toz Torbasız)

     BOSCH BGS52200 Elektrikli Süpürge (Toz Torbasız)

     BOSCH BGS52200 Elektrikli Süpürge (Toz Torbasız)

     BOSCH BGS52200 Elektrikli Süpürge (Toz Torbasız)

     BOSCH BGS52200 Elektrikli Süpürge (Toz Torbasız)


    1 yıl sonra üşenmedim resimleri ekledim:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 6 Haziran 2014; 20:07:38 >







  • Hayırlı olsun arkadaşım iyi günlerde güle güle kullanın. İyi bir tercih bende 15 - 20 gün önce Bosch BGS5SIL66A Relaxx’x bu modeli aldım ve çok memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooopsss -- 31 Mayıs 2013; 9:06:13 >




  • merhaba arkadaşlar siteye yeni katıldım.. eğer bana cevap verirseniz çok sevinirim.. bizim evde bırbırınden berbat 3 tane süpürge var ve üçünü toplasan bi tane etmez .. uzun zamandır bu supurge dıkkatımı cekmekte ama fazlaca yorum bulamayınca beklemede kaldım, siz bi senedir kulalnıyorsuznuz sanırım, emiş gücü nasıl azalma oluyo mu.. ben anneme anneler gunu ıcın aldım bı markanın (ucuzluguna kandım) baktım berbat cıktı hemen ıadeye gönderdım..
    annemın ıstedıgı toz torbaısz olsun, tuttu mu halıyı kaldırsınnnn bi de toz kokusu toz ucusması olmaasın supururken..
    bu supurge ıcın belli bi emiş gucu de yazmadıgı ıcın muallakta kalıyorum bana yardımcı olursanız ınanın cok sevınırım..
    marathon fc9225 iile bu relaxx52200 arasında kalıyorum ama bosch a olan guvenım daha agır basıyor sanki... cevaplarınızı beklıyorum şimdiden çok sağolun :)
  • Evet ürünü kullanalı 1 yılı doldurduk sayılır :) Hala ilk günkü gibi tam performans çalışmaya devam ediyor, memnunuz. Bizim de evimizden bir sürü elektrik süpürgesi geçti, hepsi pert oldu ne de doğru düzgün kullanabildik.
    Annenin istediği gibi; toz torbasız, en önemlisi tam performans hariç sessiz çalışır, tam güçte tuttumu halıyı kaldırır. Tam güçte bazı halı türlerinde emiş gücüyle zorluyor bazen fırça tarak ayarını kaldırmazsanız tam güçte parke de bile zorlar. Filtresinin özelliği ile dışarıya tozlar püskürtmüyor. Bahsettiğin gibi bizde satın alırken bu özellik çok önemliydi.

    Yanlız bu ürünü her seferinde tam performans kullanabilmeniz için kitapçıkta yazdığı gibi filtre temizliğini tam eksiksiz yapmak zorundasınız. Benim için basit bir şey ama annem zorlanabiliyor. Annem kısa temizlik denilen; haznesinden filtreyi çıkarıyor, (çöp poşeti içinde, etrafa toz saçmamak için) haznedeki tozu boşaltıp filtreyi fırçasıyla temizleyip, üzerindeki filtre çarkını çevirerek iç filtredeki tozlarını düşürüp (hafifçe elinize vurarak)temizliği tamamlıyor.

    Bu hazne her dolduğunda yapılan kolay temizliği. Asıl önemli olan ve kullanıma bağlı olarak 1 ya da 3 ayda bir iç filtreyi çıkarıp kitapçıktaki talimatlara uyup yıkayıp tam kuruduktan sonra 3 parçayı (filtre, iç filtre, hazne kabı) birbirine takıp süpürgeye yerleştirmek. Artık makine ilk günkü gibi çalışmaya devam edebilir. İç filtre de biriken tozları üst çarkı çevirmekle tamamen boşaltamazsınız. Belki anlatımım zor bir temizliği olduğunu gösterebilir ama kesinlikle çok kolay. Kitapçığı okuyarak bir kaç defa denediniz mi kolaylaşıyor.

    BOSCH kalitesi ve şu filtre de olay bitiyor;
     BOSCH BGS52200 Elektrikli Süpürge (Toz Torbasız)

     BOSCH BGS52200 Elektrikli Süpürge (Toz Torbasız)



    Tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 9 Haziran 2014; 23:36:04 >




  • aklımdaki her soru işaretini kaldıracak kadar güzel bi açıklamada bulundugun için nasıl teşekkur etsem aazdır :) çok sağol inan anlattıgına bakılırsa tam anneme almak istediğim model bu diyorum..
    temizlik konusuna da gleince 3 ayda bir yapılacak olan bi işlem için katlanılabilir bi işlem.. o kadar olsun madem ki o işlemi yaptıktan sonra ilk günkü gibi çalışıyo :)
    artık canımıza tak etti ya daha 5-6 ay önce aldıgımız süpürgenin kendıne bile hayrı kalmadı, eve gelen süpürgelerin sayısını bılmıyorum desem yeridir ama şu an evde 3 tane var.. fiyat olarak bu model bıraz pahalı da olsa uzun yıllar kullanılacak bi süpürge gibi , o yuzden sürekli ucuz mal almak yerine bi kere alalım tam olsun.
    ben yine teşekkur edıyorum ayrıntılı açıklama ve yardımın için ;)
  • waaay fotografları da yeni göruyorum :)) makine süper ama sizin ugraşıp da foto eklemenız, uzun uzadıya açıklamanız daha süper :)
  • ooopsss O kullanıcısına yanıt
    Torbasız olması büyük bir artı.
  • Düğün arifesinde olduğum için tüm ürünleri boschtan aldım, philips ve elektrolux ürünleri daha şık gibi gözükmesine rağmen bayiden 570 lira gibi bir fiyata bu modeli aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zfrbyndr -- 18 Mayıs 2014; 18:48:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi bayii 570 e veriyor güle güle kullanın bu arada.. ben sordum gecen gün bayii peşin 700 dedi
  • Geçen hafta mediamarktt'da 600 liraya satıldı. Fiyatı Mersinde neredeyse tüm bayilerde 600 610 620 gibi değişken iken toplu alışverişlerde yapılan indirimlerle istediğiniz fiyata denk geliyor.
  • Philips Marathon almayı düşünüyordum. Bu ürünün marathona karşı avantajları nelerdir sizce?
  • çok teşekkur ederım cevapladıgınız için, ben o kadar takip ediyorum ama mediamrket dıkkatımden kaçmış demek ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucandeve

    Philips Marathon almayı düşünüyordum. Bu ürünün marathona karşı avantajları nelerdir sizce?

    Philips maraton almayı düşünüyoruz acaba boschun artıları eksileri nelerdir Kullanan arkadaşlar ustalar değerlendirebilirler mi? Şmdiden çok teşekür ederim.Ayrıca konuyu açan arkadaşa da teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala bakıyorum ama tam anlamıyla karşılaştıramadım. Marathon mu bu mu ne yapsam acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen hafta bosch bayiii'ne bu modeli satın almak ıcın gittim. ama fiyatını 700 tl den bi kuruş indirmemelerinin yanında satıcı bayanın bu modelde filtre yok toz kaçırır diyerek BGS5SIL66A modelini önermesi ile elim boş ayıldım magazadan.. siz ne düşünüyorsunuz bu toz kaçırma, filtre konusunda?
  • Üst modeli o, bütçene uyuyorsa tabiki onu al. Ama toz kaçırıyormuş gibi bir şey olamaz çünkü BOSCH bu modelleri toz kaçıran ve kaçırmayan diye ayırmaz. Satış yapmak için uydurmuş ama aslen şöyle demek istemiş olabilir; üst model olduğu için bazı uyarı sistemleri ve ek otomatik özellikleri daha gelişmiştir haliyle toz filtreleme özelliği daha da gelişmiştir.

    Bak burada konusu var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_74350812/tm.htm
  • teşekkur ederım cevabınız için ,vermiş oldugunuz linki dün akşam okumuştum, hatta o an magazada oldugu ıcın calıstırmıstı bayan nedense 52200e göre daha az gibi geldi emiş gücü ya da ben 52200e adapte oldugum için oyle anlamıs olabilirim :)
    bu arada butce olarak o üst modeli şu an benı aşar. size de ilk yazdıgımda toz kaçırmayan bi model ıstedıgımı belırtmıstım o yuzden bayanın oyle bir şey soylemesi canımı sıktıgı ıcın size danısşmak ıstedım
  • Daha sessiz olduğu için daha az emiş gücü varmış gibi hissettirebilir. Çünkü ben makineyi ilk aldığımda sessizliğine aldanıp bu ne dedim hiç çekmezki :)

    Çünkü hep kötü makineler elimizden geçti, haliyle iyi çeken makine en çok sesi yapandır diye kalmış aklımızda. Bunlarda emiş gücü değişikliği çok hissedilmez ve farkettirmez ama ses modele göre değişiyor ve kimine göre daha önemli. Üst modeli her yönden daha gelişmiş, ses ve filtreleme olayı öncelikli tutuluyor.

    Bazen bakıyorsun kampanya denk geliyor, bakarsın 600TL.'ya tekrar iner.
  • şu an 52200ün fiyatı gittigidiyorda 645 tl civarı hatta 50 tl de puan veriyor. ama ordan almaktan çekiniyorum acaba kusurlu mudur outlet midir diye.
    biz arçelik orbital almıştık uzun bi süre once sessizliğine aldanıp ama aradan bıraz zaman geçince sesini yükseltmeye bşladı bize :) o yuzden sessizlik bi kriter değil bizim için.
    bu arada o üst modelde motor gücü 1200w kompressor yazıyor bunun hkkında bi fikriniz var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.