Şimdi Ara

Boşa çıkan DSL-N14U modemi repeater olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Değerli Forumdaşlar
    Dün itibariyle VDSL (Türk Telekom HiPERNET 24 Mbps LiMiTSiZ) tarifesine geçtim ve Asus DSL-AC55U modem kullanmaya başladım.
    Asus DSL-N14U ADSL modemim boşa çıktı. Bu eski (DSL-N14U) modemi "repeater" olarak kullanıp DSL-AC55U'nun menzilini genişletmek mümkün müdür?

    Her ikisi de Asus marka olduğu için belki biraz daha kolay olur diye düşündüm AMA internette ayarların nasıl yapılacağını gösteren videoların hepsi Asus ROUTER'ların repeater olarak kullanımını gösteriyor. Dolayısı ile router arayüzü ve ayarları farklı. DSL-N14U'nun arayüzünde "wireless" ayarlarında "repeater" diye bir seçenek yok. WDS (Wireless Distribution System) mode'u var. Bunu kullanırken de güvenlik ve şifreleme ayarlarını, yani password'u tamamen kaldırmak gerekiyor.

    Biraz uğraştım. N14U'nun WiRELESS ayarlarına girerek;
    Güvenlik şifreleme ayarlarını "open System"e, altındaki "wep encrytion"ı da (zaten başka seçenek yok) "none" olarak ayarladım.
    Kanal ayarını AC55U'nunki ile aynı (sabit) yaptım.
    WDS segmesinde, Wireless mode'u önce "WDS only" olarak ayarladım ama bu haldeyken kablosuz ağ aratınca hiçbir cihaz N14U'yu görmedi. AP listesi altında beliren AC55U'yu ekledim ama AC55U N14U'yu görmedi. O nedenle N14U'nun mac adresini manuel olarak AC55U'ya girdim. Her ikisinde de "APPLY" ve sonra "reboot" yaptım.
    AMA OLMADI.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.