Şimdi Ara

Boş Port Yok Sorunu ve Alternatif İnternet Hizmetleri Hakkında Tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, İstanbul’da ikamet ettiğim adreste altyapı olmasına rağmen boş port olmadığı için 2021 yılında internet hizmetine erişememekteyim. Türk Telekom altyapısı dışında da altyapı bulunmayan ikamet adresimde alternatif çözüm yolları olarak; Superbox, Redbox ve Türktelekom’un Magnet, Mobil Wifi hizmetleriyle ilgili araştırma yaptım. Superbox, Redbox ve Türk Telekom Mobil Wifi hizmetleri; 24 ay taahhüt şartı ve pahalılığı sebebiyle tercih etmemin imkansız olduğu seçenekler; Magnet ise, sadece altyapının olmadığı yerlerde altyapı gelene kadar sunulan bir hizmet olup, ikamet ettiğim konumda da altyapı olması sebebiyle şahsımın bu hizmetten yararlanamayacağı diğer bir yol.


    Uzaktan eğitim vb. sebeplerle internet şart vaziyette, sizlerden tavsiye veya başka yollar hakkında desteklerinizi bekliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 4.5g çözümlerini düşünmüyorsanız, kullanabileceğiz yöntemler; Yerel, airfiber diye tabir edilen, çatıya anten koyan internet firmaları (bizim burada benzer NAZNET firması var) ya da UZAYNET.

  • https://www.sonet.com.tr/bireysel/kampanyalar-sonet-airfiber-kampanyasi.html


    bu da var air fiber olarak. Yalnız bu airfiber sisteminde anten kurulumu gerektiği için ekstra masraf çıkabilir


    arama motoruna "airfiber internet tarife" yazıp arat çok sayıda firma çıkıyor zaten




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 3 Ekim 2021; 12:38:59 >
  • Redbox, Superbox, Magnet gibi çözüm yollarını istememişsiniz. Geriye kalan yollar airfiber ya da komşudan internet, airfiberi pek tavsiye etmem zaten fiyatlarıda uçuk ve ping hepsinde 600-700 ms. Geriye komşudan internet kalıyor, o'da olmazsa mecbur Superbox, Redbox'a kaldınız.

    Ya da mobil tarife'den hotspot yaparak kullanacaksınız. (Red 40, Prime 40 öneririm)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • airfiber internetin ping açısından dezavantajlı olduğu doğru ama uçuk fiyatlı olduğu doğru değil. Ayda 62 liraya 10mbit download / 4mbit upload gibi tarifeler de var

  • Sevgili arkadaşlar, airfiber konusunda interneti biraz kurcaladım İstanbul için Atlantis isimli bir firmayı buldum ama kendilerine ulaşamadım. İstanbul için airfiber hizmeti veren sağlayıcı tavsiyeniz var mıdır? Genelde bireysel kullanıcıya hizmet vermiyorlar sanırım, kurulum ücretleri hakkında da net bir bilgiye ulaşamadım.

  • şu starlink alınabilecek fiyatta olsun artık...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.