Şimdi Ara

Boş port yok sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selamlar. Forumda henüz çok yeniyim ve hatam olursa affola. Ben 26/04/2021 tarihinde Türk Telekom'daki aboneliğimi iptal ettirip Millenicom'a geçiş yaptım. Türk telekomda iken 16 Mbps ADSL bir tarife kullanıyordum. Millenicom'a geçişim yapılırken 100 mbps - 8 mbps upload Fiber 100 isimli VDSL bir tarifeydi. Fakat Millenicom'a geçiş yaptığımdan beri hiçbir şekilde 16 Mbps'nin üzerinde bir hız göremedim. Geçiş yaptığım tarihten itibaren her gün arıyorum ve bana boşta port olmadığını, port talebinde bulunup Türk Telekom'a mail attıklarını söylediler fakat hala daha hiçbir gelişme yok. Benim de kafam kızdı ve Türk Telekom'u arayıp VDSL tarifeye geçmek istediğimi; Millenicom'daki aboneliğimi henüz resmileştirmediğimi iptal edilebileceğini söyledim. Onlar da 50 mbps download - 8 mpbs upload veren bir VDSL tarifeyi önerdiler ben de kabul ettim. Ertesi gün teknik ekipten arkadaşlar kapıma kadar gelip altyapı kontrolü yaptıklarını ve Millenicom'daki aboneliğimi iptal ettirmememi çünkü VDSL veremeyeceklerini söyledi.


    Bunun üzerine Türk Telekom müşteri hizmetlerine dönüş yaptım ve bana dedikleri şey şu: "Teknik ekipteki arkadaşın bir hatası olabilir. Eğer size VDSL veremeyecek olsaydık site üzerinden sorgulama yaptığımızda 102 Mbps hız alabileceğinizi görüntüleyemezdik. Başka bir planlama birimine aktarıldınız size geri dönüş yapılacak" dendi. Günlerdir bekliyorum henüz ne Millenicom ne de Türk Telekom müşteri hizmetlerinden hiçbir şekilde geri dönüş alamadım.


    Bulabildiğim her altyapı sorgulama sitesinden adrese göre altyapımı sorguladığımda 100Mbps hız alabileceğim gözüküyor.

    Karşı apartmanımdakiler yüksek hızlı internete sahipler ve 50 Mbps'den aşağı hız görmediklerini söylüyorlar.


    CİMER, BTK, Şikayetvar benzeri tüm sitelere başvurdum fakat 26 Nisan'dan beri herhangi bir değişiklik olmadı. Forumdaki bazı arkadaşlardan duyduğum kadarıyla DSL kablosu üzerinden sabit telefon hattı isteyip bu şekilde VDSL hizmeti alabileceğim söyleniyor.


    Arkadaşlar benim tam olarak ne yapmam lazım lütfen bana bir yol gösterir misiniz ? Şimdiden çok teşekkür ederim.








  • Benden sana tavsiye sakın türktelekom gibi nahlet bir yere sözleşme imzalama.Sakın yapma bunu.Yahu evin iç tesisatı sağlam elektrikçi getirdim tutturdular bina içi tesisat bozuk diye.Madem bina içi tesisat bozuk daha önce gelip saha dolabından nasıl ayar yaptında hız 50mbit çıktı ? Soruyorum müşter hizmetler inceliyorum diyor çat telefon kapanıyor.120 lira para ödüyorum verdikler hız 12 mbit.Allah bin türlü belasını versin.Madem hizmet veremiyorsun çıkayım diyorum 1300 TL cayma bedeli isteniyor.Yok böyle bir adaletsiz.Yani yemin ederm haytımın 15 yılını çalıdı şu başımızdakiler.Ulan millet uzay adam gönderiyor biz daha bakır kablodan internet alamıyoruz be kardeşim.Lüks siteye hemen fiber götürülüyor ama mahalle arası bunlar fakirdir zaten diyip bize gram yatırım yapılmıyor.Yeminle son 3 haftadır bunaldım ki anlatamam.Aman diyeyim sözleşme imzalama bu yamyamlara.Netspeed,türknet falan geç en azından kafana yatmasa iptal eder başka servise geçersin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.