Şimdi Ara

Bonjo tur rezaleti.. Aman!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncesinde belirteyim simdiye kadar hic bir firma hakkında bu tip bir eleştiri ya da yakinmada bulunmadım. Bu tip yazıların cok etik olduğunu düşünmüyorum. Ancak artık biktim bu kadar sorumsuzluk olamaz dedim ve yazmaya başladım..

    Arkadaşlar, bu tur firmasından günübirlik gezi olarak Mart ayında şile turu aldık. Turun kalkmasına 10 saat kala akşam teyit icin firmayı aradık ve turun iptal olmuş olduğunu öğrendik. Son dakika.. Biz aramasak haberimiz olmayacak...

    Sonrasında iptal ettikleri turu neden son gun akşamı bizim arayarak öğrendiğimizi ve bir kac gün / hafta öncesinde kendilerinin neden bilgi verilmedigini sorguladigimizda 'prosedur bu sekilde' diyerek gecistirdiler. Bunu tum call centerdaki 2 3 kisi ayni şekilde yapti. Zaten 2 3 kisilik bir bakkal dukani..

    İptal ettikleri tur icin ücret iadesi yapacaklarini soylediler önce. Dedik saglik olsun başka alırız oluyor boyle bazen... 2 3 hafta gecti ücret yatmadi. Firmayi 1 ay sonra hala ucret yatmayinca tekrar aradik. Bize ucretin yatmayacagini ve baska bir tur almamiz gerektigini soylediler!! Biz guvenmedigimiz icin reddettik ama nafile... 100 defa konustuk ve kendi iptal ettikleri turu iade yapmadilar... Hatta telefonda bize bir call center elemani "telefonda baska musteriler bekliyor" gibi bir cumle kurdu. Yani paranizi aldiktan sonra artik musteri degilsiniz bunlara gore. Amac para almak. Para almadan 10 saat turu anlatiyorlar onda sikinti yok..

    Sonrasında para yanmasin dedik... secip bir tur gidelim lanet olsun dedik ancak buseferde kesin kalkisli tur sorunu cikti. Bizim calismadigimiz gunlere sadece ilk secimimiz olmayacak bir lokasyona tur vardi.. Dedik para yanmasin bunlarla konusmak cok zor... Bıktık gidelim.

    Su an sonunda tura çıktık ve otobüsten yazıyorum. Turda bir rehber yok!! Otobusun en arka koltuğunda kapi tarafındayim. Kapi açılıp kapanirken ayagimi cekmem gerekiyor. 5 kisi omuz omuza oturuyoruz en arkada. Normalde en arka koltuklar yatmadigi icin satılmıyor. İtiraz ettik gorevli "ben bilemem" dedi ve arkasini dondu gitti.

    Grup misafirler oturma düzeni olmadigindan ayri ayri oturuyor.. Herkes isyan etti otobüsteki. Tekli binenler koltuklara oturmuş.

    On koltuklar bos ve rezerve!!

    Aman Arkadaşlar. Bu firma bedava verse almayin. Linki aşağıda... Ben boyle insanlik görmedim...

    https://www.bonjotur.com/gunubirlik-turlar-394.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • iyi günler bende mağdur olmuştumt
    ketici hakem heyetine başvurdum paramı geri aldım ayriyetende il ticaret müdürlüğüne de firmanın denetlenmesi için dilekçe verdim
  • Hocam geçmiş olsun.Ben şahsen genel prensip olarak turları tercih etmiyorum. Etrafımdakiler onlarca farklı tur firmalarını denediler.Daha bir kere tamamen memnun olan birini görmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.