Şimdi Ara

Bölümsonucanavarı.com da Kayıp Xbox Exc (Gamescom) Değerlendirmeleri ve Sebepleri (Cevap için Talha Aynacı'ya Teşekkür Ederim)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bölümsonucanavarı.com un donanımhaber e bağlı bir site olduğunu düşünürsek bu başlık altında cevap bulmayı umduğumu baştan belirtelim.

    BSC eskiden eksiksiz tüm videolarını izlediğim bir siteydi son 1 yıldır Talha Aynacı kardeşimizin videoları hariç pek fazla birşey izlemiyorum.Bunun uzun uzun sebeplerini yazmıcam ama kısaca belirteyim bazı editörleri haber yapma şekli ve objektiflik konusunda güven kaybı yaşamam.


    Asıl beni üzen ise bugün farkettiğim bir husus. Bu husus şuydu bsc video incelemelerine bakarken gamescom oyun değerlendirmeleri arasına fuarda oynanabilen veya sunumu yapılan bir çok oyun için hazırlanan videolar içerisinde xbox exc oyunların yer almaması

    Talha ve Gökhan kardeşimizin objektifliğinden şüphem yok.Zaten dediğim gibi Talha olmasa BSC yi pek ziyaret etmem.En kaliteli incelemeler ve videolar onun elinden çıkanlar oluyor ayrıca (Bence)

    Bu konuda birileri aydınlatsın bizi lütfen.


    http://www.bolumsonucanavari.com/?pidx=16&pgidx=0&f1id=&f2id=&mod=



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi md07tr -- 28 Ağustos 2014; 22:20:31 >







  • Merhabalar Mustafa bey,

    Öncelikle üslubunuz, eleştiri tarzınız için teşekkür ederim. Bize de bir cevap verme şansı tanıdınız bu konuda.

    Bu tarz eleştirilerde BSC oluşumunda görev alan birisi değil de dışardan bir takipçi olarak olaya bakmayı çok daha uygun buluyorum. Özellikle Gamescom'u örnek gösterirseniz, haklı olduğunuz noktalar var ama işin iç yüzünde bizim de kendimizce haklı sebeplerimiz var.

    Mesela bir örnek vermek gerekirse, Sony'nin Gamescom sunumu için Sony Türkiye sayesinde basın olarak girme şansına eriştik. Bize özel yer ayırtılmış, giriş biletlerimiz hazırdı. Ancak Microsoft'un sunumunda bize bu konuda yardımcı olabilecek hiç bir yetkili yoktu. Ne nerede yapılacağını biliyorduk ne de basın davetiyemiz vardı sunum için. Giremediğim sunum hakkında ne gibi bir yorumda bulunabilirim? Aynı şey Xbox'a özel gelecek olan oyunlar için de geçerli. Sony bize özel gösterim gerçekleştirerek PlayStation markasının önemli oyunlarını ve Project Morpheus'u yakından tanıttı. Biz yine de kendi çabamızla 340.000 kişinin katıldığı bir etkinlikte sıraya girip kaç oyun deneyebilirsek, onları denemeye çalıştık ve sizlere aktardık. Yani DriveClub'ı özel olarak oynama şansına eriştiysem, The Crew için 1,5 saat sırada beklemem gerekti. Bloodborne'u birinci elden oynayabildiysem The Division için 2 saat bekledik.

    Sunset Overdrive, Quantum Break, Super Smash Bros. ve Assassin's Creed Unity'i çok istememe rağmen deneme şansım olmadı. Muazzam sıralar ve vakit buna müsaade etmedi. Sırası daha az olduğu için Forza Horizon 2'yi deneme şansım oldu ama Köln'de vakit bulamadığımız için Dead Island 2, Splatoon, Shadow of Mordor gibi oyunlar yanına Forza Horizon 2 için de yorumlarımızı, toplu halde bu oyunları konuşacağımız özel programa sakladık. En kısa sürede sizlere sunma şansımız olur diye ümit ediyorum.

    Demem o ki Nintendo için niçin yeterli içerik çıkaramadıysak, Microsoft için de o yüzden çıkaramamışızdır. Sony'nin bize bizzat sunduğu oyunlar, imkanlar dışında kendi çabamızla bulunduğumuz girişimlerin eseridir geriye kalan tüm oyun videoları. Örnek vereyim, Warner Bros. Türk basınıyla ilgilendiği için Batman'ın özel gösterimine katılma ve Shadow of Mordor'u deneme şansına eriştim, ama Bethesda'da sadece The Evil Within'in sırasına girecek vakit bulabildim ki Battlecry da yine merak ettiğim oyunlardan birisiydi. Aynı şekilde Crytek de bize kapılarına açtı, oyunları oynadık, deneyimlerimizi paylaştık. Microsoft'un standına bizzat gittim, görüşmek ve Hands-On yapmak istediğimizi, basın olarak öncelik istediğimizi söyledim. Sonuç alamadım. Lütfen şu komplo teorilerini bir kenara bırakalım artık. Bize para verdikleri için değil, bize fırsat verdikleri için o videoları yapma şansımız oldu.


    Xbox markasını önemsemediğimiz söylenemez. Sırf Xbox One'ı takipçilerimize tanıtabilmek için, kendi imkanlarımızla ofisimize Almanya'dan Xbox One aldık ve bir kaç oyununu da edinerek edindiğimiz izlenimlerimizi paylaştık. Mesela ben bizzat yapımcılarıyla irtibata geçerek Xbox konsollarına özel çıkan Super Time Force'u Xbox One'da inceledim. Ryse için seri yapıyorum. Xbox 360 Türkiye'de yokken dahi konsola özel oyunlarını inceledik ve yayınladık. Bu tarz şeyleri söylemek ne kadar doğru bilemem ama Halo 3: ODST, Halo 4, Bloodforge gibi oyunları kendim edinerek alıp inceledim. Açık ve samimi konuşuyorum, bugüne kadar geçtim fuarlarda Türk basınını temsilen yardımcı olmayı, Microsoft Türkiye'den bize oyun inceleme adına bile yeterli destek gelmedi. Gelenleri de keyifle inceledik, size sunduk. Çünkü benim işim, görevim bu. Tekrar edeyim: bize para verildiği için değil fırsat verildiği için içerik çıkarıyoruz. O fırsatı bize sunmazlarsa; örnek veriyorum Gears of War: Judgment çıkışından 1 ay sonra elime geliyorsa maalesef burada suçlu ben olamam.

    Ancak şunu söyleyebilirim, Microsoft Türkiye ile Xbox One adına görüşmelerimiz oldu. Çünkü bu irtibatsızlıktan da kaynaklanan büyük bir sıkıntıydı. Bölüm Sonu Canavarı cephesi için son derece sevindirici gelişmeler oldu ki yakında size de haber vereceğiz.

    Son değinmek istediğim nokta da haberler. BSC Haber Sorumlusu olarak bizzat haberlerle ilgileniyorum ve haberler konusunda hiç bir art niyet taşımadığımızın altını çizerim. Ama eleştiriler doğrultusunda bu konularda çok daha dikkatli olacağız. Çünkü ben de zamanında yanıltıcı, insanları tahrik eden veya yanlış yönlendiren haberlere karşı mücadele verdim ve gelen eleştirilerin sebebini anlayabiliyorum. Ama art niyetimiz yok. Zaten art niyetli olsak IGN Türkiye haberlerimizi kopyalamazdı :)

    Talha Aynacı
  • Bu iki sebepten biri olabilir:

    - Fuar icin Bsc'ye Sony Turkiye sponsor oldu..

    Ya da

    - Xbox One icin herhangi bir degerlendirmeye gerek duymadilar.. (Garip bir sekilde)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü niyet aramak istemiyorum, Türkiye'de henüz resmi satışı olmaması etkili olabilir. Ama 10 gün sonra resmi olarak satılacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 26 Ağustos 2014; 10:45:09 >
  • Site zaten bölümsonu değil Sony'nin canavarı olmuş durumda.

    Bu sadece Xbox için geçerli değil her oyun platformuna eşit olmak zorundalar. Oyun platformunun resmi olup olmamasıda önemli değildir sen gümrük şirketi yada devlet kurumu falan değilsin resmi olsada olmasada oyunla ilgili herşeyi paylaşmalısın.

    Kaç aydır Xbox bölümüne Xbox'ı bilen birinin yetkili olması gerektiğini yazıyoruz çiziyoruz onun için bile tık yok.

    İnşallah kısa süre içersinde konuyla ilgili bir açıklama yaparlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 26 Ağustos 2014; 12:43:39 >
  • Xbox'ı bilen kimsenin yönetimle arası iyi değil ki. Yapmazlar o yüzden.

    Sony ile işi pişire pişire forumda Xbox bölümü dahi kalmadı, PS bölümü neyse yarısı kadardı 3-5 yıl önce. Şu an günde toplasan 100 mesaj atılmıyor.
  • Girmeyin BSC'ye olsun bitsin. Yeni konsolların çıkışı sırasında Xbox One ile ilgili yapılan saçma sapan haberlerden beridir BSC'ye girmiyorum. Bir sürü yabancı kaliteli haber kaynağı var, illa ki Türkçe site arıyorsanız TR.IGN falan var. Gerçi diğer Türkçe sitelerin durumu nedir ne değildir ondan haberim yok.
  • BSC, Türkiye oyun standartlarına göre oldukça yeterli.
    IGN gibi olmasını beklemeniz haksızlık bence.
    Mesut Çevik bazen SONY fanı gibi görünür bazen Xbox'çı. Şu an Xbox One'ın daha eğlenceli bir konsol olduğunu kendisi söyledi. Alkan kardeşimiz de bunu onayladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gultekinlive -- 26 Ağustos 2014; 17:08:43 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Biz bunun cevabını aramıyoruz bizim aradığımız cevap neden xbox oyunları hakkında tek bir değerlendirme videosu yayınlanmadı tüm dünya drive club ile forza horizon 2 oyunlarını beraber değerlendirirken bsc neden crew ile drive club değerlendirmesi yapıyor.
  • Ya forzayı geçtim QB,sunset,Halo hiç konuşulmadan geçilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • md07tr kullanıcısına yanıt
    Herşey ortada abi bence aydınlatılacak bişey yok...
  • Ben genel yayın yönetmeni Gökhan Yilmaz'dan cevap bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi md07tr -- 26 Ağustos 2014; 18:59:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Talha Aynacı Nintendo ve Xbox kullanıcı, bir art niyet varsa ondan değildir kesinlikle.
  • Talha tr'nin en iyi oyun editörüdür benim gözümde
    konsol ayırt etmeksizin hepsini oynar Halo da oynar Last of Us ta Mario kart ta

    Zaten ilk mesajda belirtmiştim Talha nın objektifliğinden zerre şüphem yok diye.

    Bu yok saymanın sebebinin bir sekilde genel yayın yönetmeni olarak Gökhan Yılmaz tarafından açıklanmasını bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • md07tr kullanıcısına yanıt
    Aynen bence de en iyisi. İstanbul'dan İzmite'e yolculuk esnasında beraber gelmiştik şans eseri, o zaman bayağı muhabbet ettik gerçekten çok bilgili ve çok cana yakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mRt_007

    Site zaten bölümsonu değil Sony'nin canavarı olmuş durumda.

    Bu sadece Xbox için geçerli değil her oyun platformuna eşit olmak zorundalar. Oyun platformunun resmi olup olmamasıda önemli değildir sen gümrük şirketi yada devlet kurumu falan değilsin resmi olsada olmasada oyunla ilgili herşeyi paylaşmalısın.

    Kaç aydır Xbox bölümüne Xbox'ı bilen birinin yetkili olması gerektiğini yazıyoruz çiziyoruz onun için bile tık yok.

    İnşallah kısa süre içersinde konuyla ilgili bir açıklama yaparlar


    Bence Sony ninde değil PC nin canavarı olmuş durumda.

    Özellikle Xbox One başı çekiyor konsollar ile ilgili olumsuz bir haber oldu mu gece 2 de bile haber giriliyor. Site çözünürlük haberleri ve Steam haberlerinden geçilmiyor zaten.

    Yorumlarda 60 FPS 144FPS 2K 4K başka bir şey bilmiyor millet.

    BSC de takılmaktan sıkıldım PS bölümüne arada bakıyorum buraya bakıyorum çoğu zaman. Hiç yoktan burada ki kitle belli herkes neyse o yani ve burada pek geçmiyor fps çözünürlük muhabbetleri oyun konuşulan başlıkları özledim.
    Bugün TLOU konusuna girdim adam yazmış işte PS3 sürümünden farkları işte millet başlamış 60FPS şöyle böyle falan artık gına geldi FPS muhabbetinden.




  • Adamlar tarafli. Bu bolume acilan ilk baslik bile degil bu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quantum Break, Sunset , Horizon 2 , Halo gibi oyunlarla ilgili en ufak bir değerlendirmenin olmayışının adeta yok saymanın açıklaması bellidir. Gökhan Yılmaz hiç zahmet edip nedenler sıralamasın. Site eskiden böyle değildi. Şimdi takip edilecek bir site olmaktan çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8DDC600D -- 27 Ağustos 2014; 3:13:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr şartlarında bir oyun sitesinin ayakta durması için firmalardan destek alması reklamları yayınlaması şart.başka doğru dürüst gelirleri yoktur diye tahmin ediyorum.o yüzden bazı firmalara daha fazla yer vermelerini normal karşılıyorum.ama bu milyonların takip ettiği bir konsolu yok saymak anlamına gelmemesi lazım.
    sonuçta bu arkadaşların da patronları var.maaşlı çalışıyorlar.bütün suçu onlara atmakta olmaz.
    bence oyun siteleri bağımsız olmalı ve bi şekilde firmaların verdiği paralara muhtaç olmamalatrı lazım.yoksa iş ticari düşünmeye itiyor ve ortaya bambaşka sonuçlar çıkıyor.
  • halo ıle ılgılı bır tanıtım oldumu fuarda?
  • Dandik bir site zaten neden giriyorsunuz ki?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.