Şimdi Ara

Bölüm seçimi hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Makine ve otomotiv mühendisliği dallarına karşı ilgiliyim. Anladığım kadarıyla makine veyahut otomotiv alanlarında okumak için mesleki ve teknik liselerine gitmem gerekiyorumuş. Maksat, delisi olduğum bu alanlarda kendim tatmin edebilecek bilgiye sahip olmak. Yıllardır kendimce araba tasarımları, uçak tasarımları, Hitler-vari dev lokomotif tasarımları yapıyorum. Hatta şu anda orjinal kabinini çıkarıp yerine kendi büktüğüm borularla arazi kabini yapmak isteğim var. Bunun için yazın pidecilerde servisçi olarak çalışacağım. Umarım anlatabilmişimdir.

    Fakat hangi bölümü seçmem gerekiyor bilmiyorum bu amaç doğrultusunda Makine teknolojisi, endüstriyel otomotiv teknolojileri, motorlu araçlar teknolojisi, alanı gözüme çarptı. Sonuç olarak benim hangi bölüme gitmem gerekiyor? Abacı kebeci ya ben neci?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • UP

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mühendislik okumak için, mesleki ve teknik anadolu liseis okumana gerek yok. ortalamanın üstünde matematik ve yabancı dil bilgisi gereklidir. üniversiteye hazırlanma konusunda, anadolu liseleri daha avantajlıdır. mesleki ve teknik anadolu liselerinde ise, atp sınıfları üniversiteye girme konusunda avantaj sağlar. amp sınıfları ise 12. sınıfta, sanayide çalışmaya gönderdiği içni dezavantajlı olabiliyor. aa genede üniversite girme şansı devam ediyor. mesleki ve teknik anadolu liseleri, daha çok pratik ve uygulamaya yönelik eğitim verdikleri için, sanayiye yöneliktir. aşırı hesaplama ve teoriden hoşlanmıyorsan, beden işlerine daha yatkınsan,bu okullar daha iyi olur.
  • Sağolasın hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makina bölümleri bildiğim kadarıyla cnc torna vs görüyor. Bence otomotivi seçmen daha mantıklı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Makine teknolojisi çünkü saydığın bölümlerin hepsini kapsıyor otomativ motorlu araç vs

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emnozr1910 E kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam. İlk hedefim veterinerlik. Ardından üçükbaş hayvancılık düşünüyorum. Olmazsa ki sanırım olmayacak. (Matematik ilk dönem ortalaması 47.5) Dediğiniz gibi yönlenecegim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirFFarjad -- 29 Ocak 2019; 3:43:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kerem0559 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam. İlk hedefim veterinerlik. Ardından küçükbaş hayvancılık düşünüyorum. Olmazsa ki sanırım olmayacak. (Matematik ilk dönem ortalaması 47.5) Dediğiniz gibi yönleneceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirFFarjad -- 29 Ocak 2019; 3:42:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.