Şimdi Ara

Boks Günlüğüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
9.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk gün : Merhaba arkadaşlar, bugün nihayet boksa başladım. Uzun zamandır aklımdaydı bugüne kısmetmiş. Salondan bahsedeyim. Salon kick boks wushu boks vb alanlarında müsabık sporcu yetiştiren bir salon. Hocasının da iki branşta avrupa ve türkiye şampiyonlukları mevcut. Genelde kick boks ile uğraşıyor herkes. Ben tekme sevmediğim için boks seçtim. Salon sadece dövüş üzerine kurulu. Kafes falan var. İki kolla sallamak için halat(battle rope),yuvarlamak için iki tane kamyon tekerleği, barfiks demirleri, bir sürü kettlebell, farklı şekillerde kum torbaları ve bir iki tane ağırlık barı ve zıplamak için çeşitli yüksekliklerde tahta bloklar mevcut. Ders saatleri dışında istediğimiz zaman gidip antrenman yapabiliyormuşuz bunlarla. İnsanlar nezih. Neyse ilk derste sıraya geçip Türk Bayrağı'na selam durduk ve olduğumuz yerde koşma , esneme, germe, ısınma yaptık. Daha sonra yere yatıp mekik ve normal şınav ve yumruk şınavı yaptık. Bir de ısınma amaçlı boşluğa yumruk ve tekme atarak ısınma faslını bitirdik. Yaklaşık yarım saat sürdü. Tabi bana tekme yumruk öğretilmediği için kafama göre yaptım. Hatta beni unuttular tekmeye yumruğa geçtiler sandım ama meğer ısınmak için her gün yapılan bir şeymiş. Isınma faslından sonra bir iki dakika dinlendik. Üç kişi yeni başlamıştık. Oradaki boksör eğitmen bizi ayna karşısına aldı ve tekme yumruk nasıl atılır gösterdi. Diğerleri ise lapa çalışması vs yaptılar. Ben boks seçtiğim için bana tekme yerine hafif eskiv öğretti. Eğitmenin de asıl branşı boks olduğu için hevesim arttı. Ayna karşısında sol direkt, sağ direkt, sol kroşe, sağ kroşe, sol aparkat, sağ aparkat bir de rakibe sağ sol omuz göstererek yumruktan kaçış çalışıp durdum. Bir sonraki antrenman eldiven ve bandaj alıp yavaş yavaş lapaya ve eşli çalışmaya başlayacağımı söyledi. Bu arada bir iki kere lapaya yumruk attırdı. 5-6 yumruktan sonra elim ağrımaya başladı göründüğünden daha sertmiş. Neyse işte bi 45 dakika da (bir iki dakikalık molalar ile) bu teknikleri çalıştıktan sonra tekrar sıra düzeni aldık. Başlangıçtaki gibi yumruk şınavı normal şınav, mekik, esneme ve soğuma yapıp tekrar bayrağa selam verip antrenmanı bitirdik. Hareketleri tam tamamlayamadım tabi ki. Bayağı yorucu ve tempolu geçiyor ısınma fasılları. Bir de belimde fıtık gibi bir şey çıktı son bir aydır onun da etkisi var. O da çok canımı sıkıyor doktora gitmem lazım...
    Neyse işte ilk antrenman böyleydi. Cuma devam edicem.

    2. Gün : Sipariş ettiğim eldiven ve bandaj henüz gelmediği için bugün de ekipmansız gittim. Hocaya söyledim, salondaki eldivenlerden idarelik bir tane verdi. Klasik bayrağa selam ve ısınmadan sonra benden başka bir boks yapan daha varmış onunla eşleştim. Adam benim tam iki katım hem boy hem kilo olarak. Sol direk sağ direk sağ kroşe vs çeşitli kombinasyonlar çalıştık birbirimizin üzerinde sürekli. İlk defa eşli çalıştığım için tecrübesizdim. Mesela adam yumruk atıyor eldivenlerle yüzümü kapatıyorum fakat eldivenleri alnıma yapıştırmıyorum. Dolayısıyla eldivenlerim bam bam suratıma çarptı. Hoca geldi, eldivenleri alnıma dayamamı söyledi. Rakip iki katım olunca yumruklar eldivenlere isabet etse bile beynim sarsıldı. Ben 55 60 kilo arasıyım, adam 90 rahat var. Neyse baya kombinasyon çalıştık. Sistem şu şekilde. Hoca mesela, sol direkt sağ direkt sağ aparkat gösteriyor. Biz de birbirimize sırayla bunu uyguluyoruz. 10 dakika sonra yeni kombinasyon gösteriyor yine uyguluyoruz. Bu arada boks maçlarını izlerken televizyon başından " vur lan adama vur guardı açık" vs diye bağırması o kadar kolaymış ki. Bir kere eldivenleri yüzüne kapadın mı rakibi de hareketlerini de düzgün göremiyorsun çok sıkıntı. 45 dakika kadar eşli çalıştıktan sonra tekrar esneme ve soğuma yapıp bayrağa selam ile antrenmanı bitirdik. Salonun hocaları müsabakaya gideceği için önümüzdeki cumaya kadar antrenman olmayacakmış. Onun haricinde istediğimiz zaman salona gidip kendi başımıza antrenman yapabiliyoruz. Önümüzdeki hafta öyle yapıcam ben de. Okuyanlara teşekkürler.

    Üçüncü gün : Bir haftadır antrenman yoktu hocalar müsabakalara katıldığı için. Gittim ve kaydımı uzattım. Aylıktı dört aylığa çevirdim. Neyse her zamanki ısınma hareketlerine geçtik. Nedense ısınma hareketlerinde acayip bir ağrı giriyor kaburgalarımın oraya. Çok su içersin de koşarsın ya aynen öyle oluyor. Yorgunluk değil de bu nefes yüzünden hemen kesildim. Nefesimi tutarak yaptım ısınmayı mecbur. Nefes alınca dalağım acıyor. Esneme hareketlerinde biraz daha değişik şeyler yaptık. Yapmaz olaydık. 3-4 ay önce leg press yapayım derken belimi desteklemediğim için belimi sakatlamıştım. Kopacak gibi olmuştu. Doktora da gitmemiştim. Şimdi bu antrenmanda değişik esneme hareketleri yaparken de aynısı oldu. Kopacak gibi oldu ve felaket ağrıyor. Halen öne eğilemiyorum. Ayakkabıları falan çömelerek bağlıyorum o derece. Esneme kısmında pek aktif olamadım bel ağrısından. Neyse ısınma turundan sonra eğitmenler bizi ring ve kafeslerin olduğu yere çağırdı ilk defa. Başladığım günden beri genç eğitmenler yaptırıyordu antrenmanı. Bugün asıl hoca gelmiş. Kafesin orda bizi bekliyordu. Baya sağlam bir adam. Yapacağım kombinasyonları gösterirken bana uyguladı. Bamgüm vuruyor beynimi sarstı baya. Partnerim de low kick attı sürekli aynı yerime. Şu an baya acıyor yarına morarır. Baya kombinasyon çalıştık yine. Çalışırken arada bir yere yatırıp mekik ve şınav çektirdi. Epey yordu ama önceki iki antrenmana göre yavaş yavaş açılıyorum. Yumruklarım ve adımlarım da yavaş yavaş oturmaya başladı. Artık ayağımı şöyle mi koysam adımı şöyle mi atsam yumruğu şöyle mi atıyorduk vs diye düşünmemeye başladım. Arada şaşırsam da otomatik atıyorum yavaştan. Yumruğun gücünün de sırt bacak omuzdan geldiğini hissediyorum. Tabi ki mükemmel değil eksikler var iyileştirmeyi deniyorum sürekli. Özellikle sol ile attığım yumruklarda solak olmadığım için sıkıntı çekiyorum. Sanki kolumu savuruyormuşum güçsüz vuruyormuşum gibi hissediyorum. Bu arada internetten indirimle siyah eldiven ve bandaj aldım geçenlerde. Bugünkü antrenmana kadar da bandaj sarmayı öğrendim evde. Tamer serbest isimli hocanın bandaj sarma videosu var onu izleyin kısa bir şey zaten çok iyi öğretiyor. Bugün kendi eldiven ve bandajımı kullandığım için baya bir heveslendim ayrıca. Pazartesiden itibaren haftanın beş günü gidip antrenman yapmayı planlıyorum. Yaza kadar sıkı bir vücut ve kondüsyon olacak inşallah. Bugünlük bu kadardı belim çok ağrıyor böyle doktora gitme zamanı sanırım. Okuyanlara teşekkürler.

    Dördüncü gün : Bugün antrenmana gitmeden iki saat önce üç tane patates haşlayıp yedim enerji versin diye. Faydasını da gördüm. Isınma turunda hızlı tempo yerimizde koşarken falan nefesim kesiliyordu eskiden, bugün kesintisiz tamamladım ısınma turunu. Şınav faslını da aksatmadan yaptım güç artışı var. Mekik biraz problem belimden dolayı. Neyse ısınma açma germeden sonra eldiven takıp eşleştik. Karşımda ilk antrenmanımdaki iri yarı arkadaş vardı. İlk antrenmanda beş dakikada bir kesilip bırakıyordum soluklanma ihtiyacı duyuyordum. Bu antrenmanda kesintisiz yumruk attım. Kondüsyon artışı çok belli etti kendini. Yalnız karşımdaki arkadaş biraz daha güçlü vurmaya başladı(aramızda rahat 30-35 kilo fark var) bu yüzden beynim iyice sarsıldı her vuruşta. Bir ara sarsıntıdan yere düşecem sandım ama öyle bir şey olmadı. Her sarsıldığımda guardımı düzelttim iyice kapandım ve dengemi kaybetmemeye çalıştım. Bazı yumruklardan da eskiv ile kaçtık bayağı zevkli oluyor. Antrenman bitimi o kadar terledim ki kafamdan duman çıkıyordu. Cidden ama sağımdan solumdan buhar çıktı baya. O derece ısındım ve terledim. Kalan son 15 20 dakikada da mekik şınav ve ufak tefek soğuma hareketleri yaptık. Bayrağa selam ile antrenmanı bitirdik. Aynaya baktığımda alnımın şiş ve kırmızı olduğunu gördüm. Muhtemelen yarına morarır hafif ağrı başladı bile. Kafam da sersem gibi şu an. Yumruklar eldivenime geliyor ama ona rağmen alnım şişti. Acı yok rocky modunda ilerliyorum. Pazardan da tatlı lor aldım. Bi de vestelin bardaklı blenderından almıştım. Geceleri 50 60 gram lor ile sütü karıştırıp içmeye başladım. Çarşambadan itibaren ger gün salona gidip ağırlık ve kondüsyon antrenmanı yapmayı planlıyorum hamlığım gitti çünkü iyice. Bu günlük bu kadar okuyanlara teşekkürler.

    Beşinci gün : Bugün 1 de uyandım kahvaltı yaptım. Sonra 4 e kadar 2 saat daha uyudum :D neden böyle oldu bilmiyorum geceleri uyuyamıyorum. 4 te bi muz yiyip antrenmana gittim. Isınma hareketlerinden sonra klasik eşleştik. Birbirimizin üzerinde sol direk sağ direk aparkat kombinasyonları kroşe vs çalıştık. Artık iyice alıştım. Ardarda yumruk atarken kesilmiyorum. Eşli çalışmanın tamamını çıkarabiliyorum. Tek sıkıntım mekik. Normal mekiği yapabiliyorum ama varyasyonları sıkıntı oluyor. Belimde problem olduğu için bacakları dik uzattığımız şekilleri yapamıyorum. Öne de esneyemiyorum. Eşli çalışmanın son kısmında interval çalışma yaptık. Birbirimize bütün hızımızla sırayla yumruk attık. Amaç eldivene dokunmak ve hızlı olmaktı. Yumruklar etkisizdi yani. Antrenman bittiğinde ben de bittim. Kafamdan yine buhar çıkıyordu. Bir kaç soğuma hareketinden sonra antrenmanı bitirdik. Yarından itibaren gidip salonda ağırlık ve kondüsyon çalışması yapmayı planlıyorum herkese iyi akşamlar.

    Altıncı gün : Bugün yemeği antrenmandan 1.5 saat önce yiyebildim. Yarı dolu karınla antrenmana gittim yani. Kesilmemek için ısınma hareketlerinde çok zorlamadım. Kondüsyon her geçen gün artıyor. Her seferinde şınav ve mekiği daha iyi tamamlıyorum. Isınma turundan sonra klasik eşleştik. Karşıya yine aynı arkadaş geldi. Sürekli kafa bölgesine yumruk almaktan feleğim şaşıyor ama alışmaya başladım. Zevk almaya çalışıyorum darbelerden. Yanlış anlaşılmasın darbeler eldivenime geliyor ama bütün hasarı kafa emiyor yine de. Yumruk formlarımı oturtmaya çalışıyorum. Her seferinde daha iyisini yapmaya çalışıyorum ama sonlara doğru o yorgunlukla adımlamaya forma falan dikkat edemiyor insan. Çok terliyorum ama. Hele bugün yemeği geç yemenin etkisiyle baya yoruldum. Rutin bir antrenmandı yani her zamanki ayarında başlado ve bitti. Tvdeki maçlarda yaşananları daha iyi anlıyorum artık. Sonlara doğru saçma sapan düzensiz yumrukların sebebi yorgunluk muhtemelen. Gerçekten güzel bir spor boks. Bende pek stres attırmadı herkesin dediğinin aksine ama zinde hissediyorum kendimi. Reflekslerim daha da gelişiyor. Durmak yok finallere kadar devam. Eve dönüşte yarım kilo tuzsuz lor aldım. Birazdan lor shake yapıp uyuyacağım. Okuyanlara teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamBaliKokusu -- 25 Şubat 2017; 0:52:15 >







  • İkinci gün eklendi
  • Başarılarının devamını dilerim.Güzel konu, takipteyim.Nerede oturuyosun acaba?Salonun iyiymiş anlattıklarına göre.
  • blackleafx B kullanıcısına yanıt
    İzmirde hocam salon, teşekkürler iyi dilekler için :)
  • 2015 yılında başladım boksa bende, geçen süreçte ikamet ettiğim ilde şampiyonluk Türkiye'de de derece elde ettim. Sabredip sonuna kadar gidersen bu sporun insana neler kattığını sen de göreceksin fakat yine de ben sana birkaç şeyden bahsedeyim. Fiziksel gelişimin muhtemelen tahmininden çok daha hızlı olacaktır. Bunun dışında karar alma yetilerin ve anlık tepki verme becelerin had safhada gelişecektir. Zaman geçtikçe sadece spor hayatında değil sosyal hayatta da başarılı bir insan olup çıkacaksın. Sporla ilgili de bir tavsiye vereyim. Omuzlarını kullanma konusunda kendini eğit. Çoğu antrenör omuzdan çok bacağa yoğunlaşır, halbuki bu büyük bir hatadır. Yumruk atarken bacağı, vücudu çevirmek ne kadar önemliyse omuzları etkin olarak kullanmak da o kadar önemlidir. Gennady golovkin, wladimir klitchkov, anthony joshua, mike tyson, muhammed ali gibi boks üstadlarının antreman videolarını açıp izlersen nasıl çalışman gerektiğin hakkında da daha çok bilgi sahibi olursun.




  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    Yazınız için çok teşekkürler dediklerinizi dikkate alıcam. Ayrıca bir şey sorayım. Salona grup antrenmanları dışında istediğimiz kadar gidip antrenman yapabiliyoruz. Haftaiçi her gün gitsem problem olur mu ? Gidince kaç dakika torba dövmeliyim yarım saat kırkbeş dakika uygun mudur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

    Yazınız için çok teşekkürler dediklerinizi dikkate alıcam. Ayrıca bir şey sorayım. Salona grup antrenmanları dışında istediğimiz kadar gidip antrenman yapabiliyoruz. Haftaiçi her gün gitsem problem olur mu ? Gidince kaç dakika torba dövmeliyim yarım saat kırkbeş dakika uygun mudur ?

    Salona ne kadar çok giderseniz gelişiminiz o kadar kaliteli olur. Torbada çalışırken round sistemi uygulayın, 3 dakika 1 round olucak şekilde 3 round çalışın. Tabi bunu başlangıç olarak söylüyorum, daha sonra ayna karşısında 2 round gölge boksu yapın, gölge boksunun ilk round unu ağırlıkla yapın sonrakini ağırlıksız yapın. Ayna karşısında eskiv çalışın keza bunun da çok faydasını görürsünüz . Daha başka aklınızda sorular olursa sormaktan çekinmeyin elimden geldiğince yardımcı olurum ben.




  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam dediklerinizi mutlaka yapıcam :) bir kaç soru daha sorayım



    1- beslenme işini nasıl yapıyoruz klasik bodybuilding yapar gibi kilo çarpı 2 gram protein gibi mi ?

    2- darbelere karşı dayanıklı olmak için darbe almak mı gerekiyor ? Mesela salonda karşılıklı çalışıyoruz kombinasyonlar belli ve sıralı olduğu için kapanma fırsatım oluyor. Darbeler eldivene ve kollarıma geliyor. Bunun da dayanıklılığa pek katkısı olmuyor sanki.

    3- ağırlık mevcut salonda, ağırlıklarla nasıl çalışmamı önerirsiniz eğer kendiniz çalıştıysanız kendinizden örnek verir misiniz ?

    4- son olarak bacağı nasıl güçlendiriyoruz ve bacak neden bu kadar önemli ?
  • AdamBaliKokusu A kullanıcısına yanıt
    1- Kilo başına 2 gram protein uygundur, bunun yanında karbonhidrat da kendinize bir sınır koymayın, boks antremanları inanılmaz kalori yaktırır karbonhidrat depolarını doldurmak önemli yoksa antremanlarda birden kesilirsiniz.

    2-Vücudun bir darbe toleransı vardır, Sizin de söylediğiniz gibi bu darbe toleransı ancak darbe alarak artar. Karşılıklı çalışma vücudu maçlarda alıcağı darbelere hazırlama açısından çok önemlidir. Karşılıklı çalışmalarda aynı zamanda refleksleri de sağlamlaştırmak için sıralıdan çok rastgele çalışma daha faydalı olur. Atıyorum karşınızdaki sol direk attığı anda siz aparkat kroşe kroşe kombosu yapacaksınız, partnerinizle anlaşarak direği sürpriz bir zamanda atmasını isteyebilirsiniz. Bu sayede kendinizi korumak için kaçma eğiliminde bulunacaksınız ki bu da doğal refleks antremanıdır. Bunun yanında karşılık çalışmada karaciğere, böbreklere, mideye, surata yenen ayarında yumruklar darbe toleransını da geliştirecektir.

    3-Ben her antremandan sonra bench press, barbell curl, ağırlıklı sırt çantasıyla squat jump, deadlift ve shoulder barbell press hareketlerinden oluşan bir program uyguluyorum. Antreman çok sert geçtiyse 10'ar tekrar 3'er set yapıyorum, antreman orta halli geçtiyse her hareketi 4 set yapıyorum. Tabi bu program boks antremanında yapılan kültür fizik antremanından sonra uyguladığım bir program yoksa dolusuyla barfiks,şınav ve mekik de yapıyoruz her antreman.

    4- Boks dansı denen bir kavram var. Sağlak ya da solak olma durumunuza göre guard ınızı belirledikten sonra kısa zıplamalarla rakibi takip etmenizi sağlar. Boks dansı profosyonel bir boksör için kolaydır fakat benim diyen bacağı kemiksiz 30 kilo olan bir koşucu bile getirseniz 2-3 dakika sonra atılır gider yapamaz. Mekaniği farklıdır çünkü.Bunu neden anlattım, bacağın güçlü olması durumu diğer sporlara göre boksta çok farklıdır. Bacak gerçekten çok önemlidir çünkü yumruk bacak mekaniğiyle tamamlanır , bunun yanında maç boyunca boks dansı yapmak için inanılmaz bir güce de sahip olmalıdır. Normalde sporcular bacaklarının güçlenmesi için squat hareketini yapar. Boks sporunda bu hareket farklıdır, adı squat jump 'dır. Ağırlıkla yapılır, Bacağı güçlendirirken aynı zamanda hareket kabiliyetini ve koordinasyonunu artırır.

    Elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım sorularınızı, ileriki zamanda aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz.




  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    Gerçekten güzel cevaplar teşekkürler, ileride tekrar soracağım aklıma takıldıkça kolay gelsin :)
  • Üçüncü gün eklendi
  • Dördüncü antrenman eklendi
  • Kolay gelsin dostum. Antremandan önce tüketebiliyorsan 1 yemek kaşığı bal tüket, farkı görürsün.

    Edit: Antremandan önce derken antremandan önceki son öğünde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnlyJ -- 20 Şubat 2017; 21:0:35 >
  • AdamBaliKokusu A kullanıcısına yanıt
    Daha önce bu çocuğun mesajlarına cevap vermemin sebebi yanlışlarını düzeltmeye çalışmaktı. Fakat anladım ki senin benim gibi anlayamıyor bu çocuk. Ben de sallamıyorum artık. Keşke şu dövüş sporları bölümüne yaş ya da lisans denetimi gibi birşey getirilse. Vigçu Vigçu diye zıplayan çocuklar görmeyiz ortalıkta ne güzel olur.
  • Beşinci antrenman eklendi
  • Altıncı antrenman ekledi
  • dostum krose aparkat direk gibi kombinasyonlari birbirinize neden vuruyorsunuz hep,eldiveni ic tarafina vurdursana o sekilde tutarak.
  • ieyegosubu İ kullanıcısına yanıt
    Hiç bir fikrim yok hocam böyle gösterildi herkes böyle yapıyor. Belki yumruk almaya alışmamız içindir
  • Artık aşağı yukarı her antrenman birbirinin aynı olduğu için günlüğü burada durduruyorum. Ay olarak gelişimimi buraya yazıcam sadece. Belki ss de atarım. En azından yeni başlayacak birinin kafasında nasıl bir ortamla antrenmanla karşılaşacağına dair bir fikir oluşmuştur diye düşünüyorum. Hepinize iyi sporlar.
  • Durumun nedir?Hala devam ediyor musun boksa?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.