Şimdi Ara

Bohemia Interactive: Xbox Series S Yeni Neslin Potansiyelini Kısıtlamayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Arma, DayZ ve Vigor geliştiricisi Bohemia Interactive, Xbox Series S'in yeni nesil oyunların potansiyelini kısıtlamayacağını düşünüyor.

    Sebebi de Xbox Series X ve Xbox Series S'in neredeyse aynı işlemciye sahip olması.
     
    Xbox Series X: 8 çekirdekli AMD Zen 2 CPU 3.8GHz hızında (SMT açıkken 3.6GHz)
    Xbox Series S: 8 çekirdekli AMD Zen 2 CPU 3.6GHz hızında (SMT açıkken 3.4GHz) 
     
    Bohemia Interactive'den Petr Kolar ve David Koleckar, GamingBolt ile gerçekleştirdiği röportajda "Burada önemli olan şey, CPU'nun downgrade edilmemiş olması. Bu sebeple Xbox Series S, oyunların potansiyel kapsamını veya özelliklerini sınırlamayacak. Xbox Series S, aynı oyunları daha düşük çözünürlüklerde çalıştırmada herhangi bir sorun yaşamamalı. Belki bazı grafik efektleri ayarlamalarıyla birlikte." dedi.
     
    Bu konuda geliştiriciler de ikiye ayrılmış gibi görünüyor. Quantic Dream'in CEO'su David Cage, Microsoft'un farklı özelliklere sahip iki konsol çıkarmasının geliştiriciler için komplike bir durum ortaya çıkarabileceğini belirtmişti. id Software'da id Tech 7 oyun motorunun baş programcısı Billy Kahn da özellikle Xbox Series S'in RAM'i ile ilgili endişelerini dile getirmişti.




  • Yav işte 1080p konsolu olacak..
  • Ram hariç bir kısıtlama yaşatmaz. Ram sorununu da iyi optimizasyon ile çözülemeyecek şey değil. Pcde 6-8 gb ram isteyen fortnite 2 gb ramli iphoneda çalışıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En azından 2-3 yıl hiç bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Burada önemli kısım şu: yeni çıkan oyunları x yüksek kalitede, s normal kalitede çalıştırabilmeli. Bu ürünlerin teknolojileri eskidiği zaman series s düşük kalitede bile olsa 30-40 fps verebilecekse yeterlidir benim için. Zaten series s alan da bunu göze alarak alacaktır.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Zaten farkın çözünürlük olacağını bas bas söylediler, anlayana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz örnek pek doğru değil. Mobil versiyonda grafiklerden feragat ediliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8GB RAM, 4TF GPU ile çözünürlükten çok çok daha fazlasını götürecek maalesef, nesil boyunca tüm multiplatform oyunlar kötü grafiklere mahkum olacak ve zayıf donanımına rağmen PS5 oyunları resmen bambaşka bir neslin oyunu gibi görünecek, durum budur. Sony ileride MS'a bu politikasından dolayı çok teşekkür eder...

  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Zaten xss’de grafiklerden feragat edecek. Önemli olan oyun aynı oyun, crossplay çalışıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tam bir işe yaramaz geliştirici açıklaması.. Allah yardımcıları olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam fiyat performans canavarı 1080P 60FPS konsolu olacak halen insanlar kabul edemiyor bu durumu anlamıyorum neden olduğunu gerçekten garip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anladığım kadarı ile adamlar grafikleri düşük bir şekilde oyunları çıkartmayacaklar çözünürlük düşük olacak 2160p değil de 1080p zaten diğer konsollar da 4k her oyunda stabil çalışacak mı onu da bilmiyoruz bence xbox series s türkiye şartlarında çok uygun bir konsol keşke dolar bu kadar yüksek olmasaydı ve gümrük vergisi bu kadar yüksek olmasaydı bırak 5399 tl olmasını biz 1500 tl olsa pahalı derdik ama artık o seviyeyi çoktan bitirdik asla olmayacak bir hayal oldu.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Ben zaten niye aynı olmayacagina dair endişeleri saçma buluyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Matematik ve fizik kanunları var.

    Canlı örnek istiyorsan one s vs one x videolarına bakabilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Series S sürümlerinde sadece ekran çözünürlüğünden değil, aynı zamanda kaplama çözünürlüğünden de feragat edilecek resmi olarak söylenmişti zaten.


    -Xbox director of program management Jason Ronald reportedly confirmed this in an interview with IGN, telling the outlet that games will be around 30% smaller due to reduced texture resolutions.


    Her geliştirici optimizasyon konusunda aynı titizliği göstermiyor. Aynı zamanda her oyunun sistem gereksinimi de aynı olmuyor. Bazı oyunlarda genel efekt kalitesinden de kısan firmalar olurken, kimi firma ise sadece çözünürlük ve kaplama çözünürlüğünden kısarak kotarabilir.


    Oyunların dosya boyutları ortalama %30 daha küçük olacak X sürümüne göre. %30 civarı küçülmüş dosya boyutu için birden fazla şeyin kırpılmış olması gerekiyor.


    Oyunları yeni nesil konsolları baz alarak geliştirip, series S sürümü için sonradan bir şeyleri kırparak gittikleri müddetçe çokta kaydadeğer bir sorun olmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.