Şimdi Ara

sil (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Cumhurbaskanini unforgiven1127 atar bundan sonra boyle hadi sikiyosa bunuda protesto edin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

    Bu mesaj silindi.

    Bunun çözümü çok basit. Rektör istifa etsin ve Boğaziçi'nin kendi rektörünü seçmesine izin verilsin.

    Buyur, karıştırılacak bir olay kalmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle su "Bogazici olaylarina disaridan mudahale" lafinin ne kadar sacma oldugundan baslayayim. Bogazici meselesi sadece Bogazici'lilerin ya da akademisyenlerin meselesi degildir, Turk insaninin gelecek meselesidir; cunku olay rektor atamasi degil, akademik ozgurluk meselesidir. Akademik ozgurluk, bilim ve teknoloji uretiminin temel tasidir. Gelecegin ancak bilim ve teknoloji ile insa edilebildigi cagimizda akademik ozgurluk olmadan gelecek olmayacagini gormek icin dahi olmaya gerek yok. Bugun AKP'lilerin bile gurur duydugu savunma sanayi urunlerini gercek kilanlar, Turkiye'nin en iyi 3-5 universitesinden mezun insanlardir. Akademik ozgurluk olmaksizin milli kalifiye is gucunun devami olmaz. Bu yuzden Bogazici'ne siyasi bir figurun kayyum olarak atanmasi, tek adam kararnamesiyle universitenin tum yapisinin degistirilmesi demokrasiye ve akademik ozgurluge sigmadigi gibi, Turkiye'nin gelecegini tehlikeye atan hareketlerdir. Tarafsiz bir bakis acisi oncelikle bunu gorerek baslar.


    Simdi, bariz hukumet aleyhtari bir propagandaya "cok guzel yorum" diyerek tarafinizi belli etmissiniz ama, basit bir Aktrol degil de gercekten iddia ettiginiz gibi "olaya bagimsiz yaklasmaya calisan" birisi oldugunuzu varsayarak birkac soru sorayim:


    1. Universitelere rektor atamasinin, ayni Tayyip'in yaptigi gibi, ulkenin en ust yonetim merci tarafindan, tek basina, kimseye danismaksizin karar verilerek, gece yarisi tek imzayla yapildigi bir tane gelismis ulke soyleyebilir misiniz?
    2. Siyasi bir figurun, sirf akademik unvani oldugu icin, Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinin en ust makamina tepeden inme atanmasi sizce normal midir?
    3. Universitenin ogencileri ve ogretim uyeleri tarafindan benimsenmeyen bir rektorun soz konusu akademik camiaya etkin bicimde onderlik edebilecegine inaniyor musunuz?


    Bu sorulara cevap verebilirseniz devam edecegim.

  • MRTFR kullanıcısına yanıt

    NOKTA.

  • Bogazicine layik olmayan gerizekali bir yönetici istemedigini dile getiren herkes vatan haini oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkan Murat Yıldırım -- 23 Şubat 2021; 21:17:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    Üniversitelerin özgür olması tabi ki güzel bir şey. Özgürlüğe kimsenin bir itirazı olmaz.


    Fakat orada öğrenciler üzerinden yapılan bir siyasi hareket var.


    Oradaki öğrenci ya da öğrenci kılığındakilerin Pervin Buldan'la yaptığı konuşma sosyal medyaya düştü. İzlediniz mi bilmiyorum !


    Ayrıca Yunanistan'da yapılan Boğaziçi protestoları filan ne alaka ?


    Cumhuriyet gazetesinin attığı ve sonradan sildiği manşet ? Cumhuriyet o manşet ile devlete ne mesaj vermek istedi sizce ?


    Sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum. Fakat ben bu konunun bir rektör meselesi olsa çoktan çözülüp kapanacağını düşünüyorum.


    Çünkü geçmişte örnekleri var.


    2004 te ODTÜ rektörü Ural Akbulut'un üzerinde cübbesi ile CHP kürsüsünde konuşma yaptığı görüntüler ortaya çıktı.


    Aynı şekilde Nur Serter'de ideolojisi ve savunduğu siyaset, akademisyenken alen beyan ortada olan bir hanımdı. Zaten sonradan o da CHP ye katıldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 24 Şubat 2021; 9:33:13 >
  • Üniversite dediğin katip Çelebi gibi olacak
    sil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaziçi ile uzaktan yakından alakası olmayan biri çıkmış 10 dakikalık hiçbir geçerliliği olmayan saçma sapan bir video çekmiş. Videoyu çeken arkadaşın protesto nedir protesto hakkı nedir bunlardan gram haberi olmadığına eminim.


    İstenen şey oldukça basit, kimse ses çıkarmasın, her yapılan şey kabul edilsin.


    Boğaziçi Üniversitesi'nin tüm bileşenlerinin istediği, rektör atamasının demokratik bir seçimle yapılmasıdır. Sayfalarca tartışmanın, dakikalarca video çekmenin suyu bulandırmaktan başka bir şeye yaramadığı aşikar. Rektör ilk hafta istifa etse bugün bu arkadaş ne dış güçlerden ne de 5.kol mudur 5. boyut mudur ondan bahsedecekti.

  • Olm böyle adamları kanaat önderi alıp bir de utanmadan. Burada mı paylaşıyorsunuz ?
    Cahil cühela takımı bu ülkede hiç bu kadar el üstünde tutulmamıştı.
    Konuşmanın biyerinde “Sözüm ona masum çocuklarınız” lafını kullanıcak kadar edep adaptan uzak biri. Kendisi o çocukların tırnağının ucu olamaz.
    Şunu anlamanız lazım Boğaziçi ile ilgili bu halktan istediğiniz karşılığı alamayacaksınız. Herkes boğaziçi üninin bu ülkenin gözbebeği orada okuyan çocukların da bu ülkenin en aydınlık yüzü olduğunu bilir.
    Ayrıca adamın tek videosu var o da bu. Ben şimdi çıkıp binbeşyüz tane komplo teorisi üretirim burdan ama bu bunların seviyesine düşmek olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 24 Şubat 2021; 13:8:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRTFR

    Bunun çözümü çok basit. Rektör istifa etsin ve Boğaziçi'nin kendi rektörünü seçmesine izin verilsin.

    Buyur, karıştırılacak bir olay kalmadı.



    Alıntıları Göster

    Olması gerekende bu zaten.Her üniversite kendi rektörünü senato kararı oylaması ile seçmeli.

  • atade28 A kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Üniversitelerin özgür olması tabi ki güzel bir şey. Özgürlüğe kimsenin bir itirazı olmaz.

    Tayyip ve yardakcilarinin itirazi var iste.


    Alıntı

    metni:
    Fakat orada öğrenciler üzerinden yapılan bir siyasi hareket var.

    Siyasi olan hareket, siyasi bir figuru tepeden inme kayyum rektor olarak atamak.


    Alıntı

    metni:
    Oradaki öğrenci ya da öğrenci kılığındakilerin Pervin Buldan'la yaptığı konuşma sosyal medyaya düştü. İzlediniz mi bilmiyorum ! Ayrıca Yunanistan'da yapılan Boğaziçi protestoları filan ne alaka ? Cumhuriyet gazetesinin attığı ve sonradan sildiği manşet ? Cumhuriyet o manşet ile devlete ne mesaj vermek istedi sizce ?

    Bunlarin hepsi bahane, Bogazici'li ogretim uyeleri ve orgencilerin, hatta tum akademik cevrelerin mesaji acik: Biz akademik ozgurluk istiyoruz, rektorumuzu kendimiz secmek istiyoruz. Bu kadar acik ve net. Bu cagriya kulak verilip geregi yapilsa su yazdiklarinizin "ortaligi karistirma" imkani ortadan kalkar.


    Alıntı

    metni:
    Sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum. Fakat ben bu konunun bir rektör meselesi olsa çoktan çözülüp kapanacağını düşünüyorum.

    Bence de oyle. Burada Tayyip'in her zaman yaptigi gibi siyasi bir dayatmasi var. Ben yaptim oldu, simdi biat edin anlayisi var. Yoksa rektor istifa edip Bogazici kendi rektorunu secse bu konu coktan cozulup kapanirdi.

  • La Ankaratıplı, işsiz kalacağını anlayınca aktrollüğe mi başladın. Videoda da izlenecek bir şey yok. Başlığı, görseldeki isimleri ve arkaya milli duyguları sömürmek için konulan Türk bayrağını görünce buram buram aktroll propagandası koktuğu anlaşılıyor zaten. Hadi blok. 🖕

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu acan kacip gitti zaten. Yanli bir propaganda amacli oldugu belli.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.