Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencisi Olarak Sorularınızı Cevaplıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    2008'den beri bu forumun üyesi, 2013'ten beri Boğaziçi Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği öğrencisiyim. (Lisans bitti, yüksek lisanstayım) 1 aydan uzun süredir okulumuza bize hiç danışmadan rektör atanmasını protesto ediyoruz. İstediğimiz şey rektörlerin okul bileşenleri (akademisyeni, öğrencisi, çalışanı) tarafından seçilmesi. Bu isteğimizi aynen olduğu gibi 1 aydır tekrarlıyoruz ancak hakkımızda çok farklı ithamlarda bulunuluyor, yalanlar söyleniyor. Hatta dün Fahrettin Altun tarafından çeşitli yalanların olduğu bir video yayınlandı. Cumhurbaşkanı "Orada öğrenciler yok teröristler var." dedi.


    Ben bu konuda yetkililerin söylediği ve sık tekrar edilen şeyleri cevaplayacağım. Sonrasında da sizin sorduklarınızı konu içerisinde yanıtlayacağım. Cevapları kaybolmaması için başlığa eklemeyi düşünüyorum zaman içinde.


    1 - "Boğaziçi öğrencilerinin asıl amacı hükümeti devirmek" iddiasına ne diyeceksin?


    Yanlış. Eğer öyle ortak bir amacımız olsaydı yayınladığımız bildirilerde, pankartlarımızda, sloganlarımızda "Melih Bulu İstifa", "Kayyum Rektör İstemiyoruz" demez, "Hükümet istifa" derdik. Bizim amacımız çok nettir, üniversite rektörleri üniversitenin kendi bileşenleri tarafından seçilmelidir.


    2 - Neden rektör seçimi istiyorsunuz? Atanmasının ne gibi bir sakıncası vardır?


    Buna vereceğim yanıtın iki ayağı var. Birincisi:

    Özellikle sosyal bilimlerde olmak üzere akademide hiçbir baskının olmaması gerekir. Eğer bir baskı olursa bu özgür düşünceyi ciddi miktarda engeller. Bilimsel teoriler geliştirilirken farklı ve yenilikçi düşünmeniz gerekir. Eğer rektörü siyasi bir iktidar atar ve okuldaki çalışmalar bundan etkilenirse bu özgür düşünce ortamı olmaz ve yapılan çalışmalar sadece iktidarın işine yarayan çalışmalar olur. Bu da bilim değil propaganda olur. Ayrıca buranın özgür olmadığını düşünen bilim insanları daha özgür olacağını düşündüğü yerleri tercih eder. Bu sebeplerle akademi özgür olmalıdır.


    İkinci temel sebebi:

    Üniversiteler işleyiş olarak asla birbirinin aynısı değildir. Hepsinin işleyişinde az da olsa farklılıklar vardır. Boğaziçi Üniversitesi'ni Boğaziçi Üniversitesi yapan aslında bu işleyişidir. YÖK'ün belirlediği ve diğer üniversitelerde uygulanan rektörün mutlak yönetici olduğu formatın aksine Boğaziçi Üniversitesi çok yatay bir yapılanmaya sahiptir. Her bölüm kendi çalışanını kendisi alır, rektör hiçbir bölüme tepeden birilerini atayamaz. (Ve benzeri birçok şey var tabi) Eğer bu gibi üniversite özelinde işleyişi bilmeyen bir rektör üniversiteye atanırsa, bu yapılar çok çabuk kırılır ve okulların iç işleyişleri bozulur. Bu yüzden rektörlerin üniversitelerin kendileri tarafından seçilmesi gerekir.


    3 - Boğaziçi öğrencilerinden ve akademisyenlerinden çok az kişi bu olayı destekliyor, aslında çoğunluğun böyle bir derdi yokmuş.


    Yanlış. Öncelikle hocalarımız kendi içlerinde kamuoyu yoklaması yapmışlar ve %98 Melih Bulu'nun atanmasına karşı, %1 çekimser, %1 de destekliyor çıkmış. Bugün çekilen bu fotoğraf da bunu ispatlıyordur. Öğrencilerin kendi içinde kesin herkese ulaştığına emin olduğu bir e-posta veya anket sistemi yok. Ama büyük çoğunluğunu Ak Parti destekçilerinin oluşturduğu İslam Araştırmaları Kulübü bile atamanın yönteminin yanlış olduğunu bir bildiriyle söyledi. (Bu kulüp dışındaki tüm kulüpler ortak bildiri yayınladı) Facebook öğrenci gruplarından gördüğüm kadarıyla da öğrenciler içerisinde bu atamayı destekleyenlerin oranı benim tahminimce %1-3 arasıdır.


    4 - Öğrenciler okulu ve ülkeyi karıştırmak istiyor.


    Hayır aksine eylemlerimizin hepsi barışçıl ve hiçbir yerin karışmasını istemiyoruz. İstediğimiz bir an önce bu yanlış durumun düzeltilmesi ve normal hayatımıza geri dönmek.



    Bunun dışında benim aklıma gelen birçok soru var ama başlığı daha fazla uzatmak istemiyorum. Bundan sonra yazdıklarım tamamen sizin sorularınıza cevap olacak.








  • Hocam bunu azıcık vicdanı olanlar zaten biliyor. Görmemek imkansız.

    Ama bu başlığı ya görmezden gelecekler ya da saçma sapan terörörörö, okulunuzu okuyun devletimiz hükümetimiz yücedir hdp chp Lgbt geyiği yapacaklar.

    Sinirleriniz açısından umarım görmezden gelirler. Zira asla anlamayacaklar.
    9600_G_T kullanıcısına yanıt
    9600_G_T demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: 9600_G_T

    unilerde neden lgbt var oraya okumaya mi lgbt olmaya mi gidiyorlar.

    Hocam her yerde var LGBTİ bireyler ancak saklanmak zorunda kalıyorlar. Ben çok fazla otostop çektim, bunların içinde iki kişi normal aile babası olmasına rağmen benimle ilişkiye girmeyi teklif etti. Yani aslında etrafınızda düşündüğünüzden çok daha fazla LGBTİ birey var ama maalesef saklanıyorlar. Araştırmalara göre kabaca her 20-25 kişiden biri LGBTİ birey denilebilir. [1]


    Ayrıca bu öyle sonradan karar verilen bir şey değil, biraz öyle gibi yansıtılıyor ama ben nasıl kadın bedeninden hoşlanıyorsam bir lezbiyen de aynı şekilde hoşlanıyor.


    Daha çok merak ediyorsanız aşağıdaki 32. Gün'ün LGBTİ hakkında yaptığı şu belgeseli hepinize öneririm. 2x'te çok rahat izleniyor.  

    Bonus:


    [1] https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_demographics_of_the_United_States

  • Hocam bunu azıcık vicdanı olanlar zaten biliyor. Görmemek imkansız.

    Ama bu başlığı ya görmezden gelecekler ya da saçma sapan terörörörö, okulunuzu okuyun devletimiz hükümetimiz yücedir hdp chp Lgbt geyiği yapacaklar.

    Sinirleriniz açısından umarım görmezden gelirler. Zira asla anlamayacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 6 Şubat 2021; 10:55:8 >
  • yanlız gezi parkında dolar yükseliyodu boğaz içinde düşüyor dış güçler ssk yı batırmaya mı çalışıyor

  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    "Yalnız gezi parkında dolar yükseliyordu, Boğaziçinde düşüyor. Dış güçler SSK'yi batırmaya mı çalışıyor?"
    Şeklinde olacak. Normalde yazmadım ama yanlızı görünce yazmam gerektiğini hissettim.
  • Hocam boşuna açmışsınız buradaki her şeyi bilen ve üniversiteler terorist ve fuhuş yuvasıdır diyen arkadaşlarımız sayesinde gözümüz açıldı.

    Artık tüm üniversiteleri kapatıp imamhatip yapacağız.

    Selam ve dua ile.
  • Forumda bile var bu teröristler, görüyorsunuz.

  • Bir soru olarak tam olarak facebook ve fişleme olayını biliyor musunuz hocam ?
  • Olay sizde değil kardeş, oraya hükümet kendinden birini atadı, atama yanlıştı ama tükürdüğünü geri yalamaz bu yüzden karışıklığı fırsat bilip en iyi yaptığı şeyi yapıyorlar. Onlara karşı görüşte olan herkesi vatan haini ilan edip 2-3 araya kaynayan teröristi (belki onları kendileri koydu oraya) gösterip kendilerini haklı gösterme çabasındalar.


    Olay basit, eğer öğrenci ve oradaki öğretim görevlilerinin görüşünü almak istiyorsan, açarsın okul içi sistemde bir anket. Tüm öğrenci ve öğretmenler kendi şifreleri ile girip anketi yanıtlar. İsteyende bir portal ortamında görüş izni verirsin, herkes fikrini paylaşır. Yaparlarmı böyle birşey, niyetleri öğrencileri dinlemek olsaydı baştan araya kimseyi sokmadan her türlü yaparlardı. Tek istedikleri yaptıkları atamanın orada kalması ve bir an önce tepkilerin sesini kesmek.

  • unilerde neden lgbt var oraya okumaya mi lgbt olmaya mi gidiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samuray_x

    Bir soru olarak tam olarak facebook ve fişleme olayını biliyor musunuz hocam ?

    Biliyorum hocam, resim sergisi olayıyla birlikte uzunca açıklayacağım. Çok uzun olduğu için özetini yukarı yazıyorum aşağıda uzun hali bulunmakta.


    Özet:


    Okulda resim sergilendi. Bu resim saygısızlıktır-ifade özgürlüğüdür tartışması dönerken birileri hedef gösteren ve hakaret eden tweetler attı. Bu tweetleri atanlar ve RT'leyenler gruptan atıldı. Bunların çoğu BİSAK (İslam Araştırmaları Kulübü) üyesi olduğu için BİSAK'lıları atıyorsanız beni de atın diye çıkışan birkaç kişi oldu. Hakaret etmeyen, hedef göstermeyen, gruptan yazıları izinsiz dışarı çıkarmayan kimse gruptan atılmadı. Daha sonra bir kişi kendi çapında bu atılanlardan ve hedef gösterenlerden bir liste yapmış. (ama liste ve aldığı notlar kesinlikle kabul edilebilir değil, zaten öğrenciler yerden yere vurdu listeyi yapanı) Yanlışlıkla bir öğrenci grubunda paylaşılmış. Bu görsel de işte Kabe'yi savunan fişleniyor diye internette yayıldı. Grubun yöneticileri atılma sebeplerinin Facebook log'larında olduğunu böyle bir liste olmadığını açıkça söyledi. Yapan kişi de evet ben yaptım temalı bir gönderi paylaştı, ağzının payını aldı.


    Ayrıntılı hali:


    Okulda Melih Bulu protestoları için çeşitli etkinlikler düzenleniyordu, sanatla ilgilenen birkaç kişi de sanat sergisi düzenleyelim dediler. Ben eserler toplanırken pek takip etmedim ama sadece atamayla alakalı şeyler toplanacağını sanıyordum ancak herhangi bir sanat eserini getirebilirsiniz demişler. Genelde Melih Bulu üzerine eserler olsa da alakalı-alakasız birçok eser vardı. Ben de olayın duyulduğu perşembe günü okula gittim ve sanat eserlerine baktım. Birçok eser vardı ve büyük resimler için yeterince yer olmadığından Melih Bulu'yla alakalı olmayan resimlerden bazıları yere konulmuştu. Malum resmi gördüğümde ben ne demek istediğini anlamadım ama bir hakaret olduğunu da düşünmedim. Zaten o bölgede özellikle yerdeki eserler atamayla ilgili olmadığı için pek ilgimi çekmemişti.


    Bu serginin akşamında öğrencilerin grubuna biri bu resmi atmış, "bu resim ne anlatıyor, hakaret değil midir?" temalı soru sormuştu. Sergiyi yapanlardna biri de "Yollanan her eseri aldık, bir aşağılama veya hakaret olmadığı için tüm eserleri sergiledik. Tabii ki de bazı eserler rahatsız edici olabilir ama sanatta sansür yapamayız." gibi bir yanıt verdi. O gönderinin altında bu mesele tartışılıyordu. (gerçekten her iki fikri savunan da vardı ve gayet düzgün bir tartışma yürütülüyordu) Sonra birileri bu resmi internette yaymış ve "Kabe'ye saldırı yapıldı, Boğaziçililerin asıl amacı dine saldırmak" falan tarzı şeyler yazmış ve bu tartışmalar içerisinden birilerinin yazdıkları kırpılıp "İşte okulumuzda böyle din düşmanları var" diyerek açıkça hedef gösteren paylaşımlarda bulunuldu. Tabi bunların içerisinde bir sürü hakaret, küfür, tehdit, "Bunların kafasına sıkmak lazım." tarzı bir sürü yazılar da vardı. Bu paylaşımlar ortaya çıkınca öğrenci grubundaki tartışma bir anda sona erdi ve bu tartışan insanları hedef gösterip hakaret eden insanlar gruptan atılmaya başlandı.


    Grupta hakaret etmek, hedef göstermek, nefret söyleminde bulunmak ve grup içerisindeki bir yazının yazarın iznini almadan dışarıda paylaşmak açıkça yasak ve bunu yapanlar her zaman atılıyor. Bu kişiler de bu görselleri Twitter'a yayıp hedef gösterip hakaret ettikleri için atıldılar. Bunların tweetlerini beğenip RT yapanlar da atıldılar. (Suçu ve suçluyu övme gibi düşünebilirsiniz) Bu sırada okulun Melih Bulu'ya karşı bildiri yayınlamasını hiç beklemediğimiz ama yayınlayan İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) de okuldaki tartışmalara katılmamasına veya konuyu okul içi hiçbir kurulla bunu tartışmayıp doğrudan"Bu saldırıları yapanlara izin vermeyeceğiz." diye bir tweet attı. Bundan sonra insanlar BİSAK üyeleri atılsın mı diye bir tartışma yaptı ama büyük çoğunluk kulübün yaptığı hedef gösterme olsa da suç bireyseldir, hepsi atılmaz dediği için böyle bir şey yapılmayacağı kararı alındı. Sonra bir grup BİSAK'lı "Madem BİSAK'lıları atıyorsunuz, bizi de atın." temalı gönderiler paylaştı. Ancak içlerinde hakaret veya hedef gösterme yapmayan kimse gruptan çıkarılmadı. Tam bu sırada biri kendi kafasına göre bu atılanlardan ve hedef gösterenlerden bir liste yapmış. (ama liste ve aldığı notlar kesinlikle kabul edilebilir değil, zaten öğrenciler yerden yere vurdu listeyi yapanı) Yanlışlıkla bir öğrenci grubunda paylaşılmış. Bu görsel de işte Kabe'yi savunan fişleniyor diye internette yayıldı. Grubun yöneticileri atılma sebeplerinin Facebook log'larında olduğunu böyle bir liste olmadığını açıkça söyledi.Zaten atılanların atılma sebebi asla bir gruba ait olmak olmadı. Hatta BİSAK'lı biri sırf atılmak için gruptan atılmamış olmasına rağmen yöneticilere "Beni gruptan BİSAK'lı olduğum için nasıl atarsınız?" temalı hakaret ve tehdit içeren bir mesaj yazmıştı. Yöneticiler de "Bakın biz bu kişiyi BİSAK'lı olduğu için atmadık, hatta şu an grupta, ama hakaret ettiği için atılacak" diye gönderi yolladı.


    Yani sonuç olarak ortada bir liste var, doğru. Ama bu liste ne hocalar tarafından yapılmış, ne de öğrencilerin en büyük grubunu yönetenler tarafından. Liste hiç savunulur bir liste olmasa bile Kabe'yi savunmakla hiçbir alakası bile yok. Yani bir kişinin kendi çapında yaptığı saçma bir işin iyice çarpıtılıp ortalığa yayılması olay.





  • Einstein kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam benim Boğaziçili arkadaşlar tam bilmiyorlardı açıkladığınız iyi oldu. Forumda abuk subuk siz öğrencileri fişlediniz diye dolaşanlara cevap olur umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9600_G_T

    unilerde neden lgbt var oraya okumaya mi lgbt olmaya mi gidiyorlar.

    Hocam her yerde var LGBTİ bireyler ancak saklanmak zorunda kalıyorlar. Ben çok fazla otostop çektim, bunların içinde iki kişi normal aile babası olmasına rağmen benimle ilişkiye girmeyi teklif etti. Yani aslında etrafınızda düşündüğünüzden çok daha fazla LGBTİ birey var ama maalesef saklanıyorlar. Araştırmalara göre kabaca her 20-25 kişiden biri LGBTİ birey denilebilir. [1]


    Ayrıca bu öyle sonradan karar verilen bir şey değil, biraz öyle gibi yansıtılıyor ama ben nasıl kadın bedeninden hoşlanıyorsam bir lezbiyen de aynı şekilde hoşlanıyor.


    Daha çok merak ediyorsanız aşağıdaki 32. Gün'ün LGBTİ hakkında yaptığı şu belgeseli hepinize öneririm. 2x'te çok rahat izleniyor.  

    Bonus:


    [1] https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_demographics_of_the_United_States




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einstein -- 5 Şubat 2021; 21:56:46 >




  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

    üff yılın tespiti olabilir bu.

  • Eylemlere dışardan Pkk yandaşları veya bu tarz illegal topluluklar gelip bütün meşruiyeti yerle bir edebilir. Dikkatli olun. Eyleminizin namusunu koruyun bunu şiddetle öneririm.

  • Einstein kullanıcısına yanıt

    lut kavmi lgbt likten helak oldu ama

  • FarklıAkıl F kullanıcısına yanıt

    Bütün pkklıları bulup engellesen bile bu sefer hükümet pkklı gibi davranan akplileri gönderecek bakın pkklı var diyecek


    Bakın bir örnek vereyim içişleri bakanımız sadece istanbulda değil tüm Türkiye'deki toplam terörist sayısının 320 olduğunu açıkladı


    Alıntı

    metni:
    Bakan Soylu: Yurt içi terörist sayısı 320'ye düştü https://www.trthaber.com/haber/gundem/bakan-soylu-yurt-ici-terorist-sayisi-320ye-dustu-534152.html

    Şimdi bundan sonra yapılan açıklama gözaltına alınanların çoğu terörist dediler ne hikmetse bu sözde teröristler 1 hafta içinde teker teker serbest bırakıldı


    Yani olay pkklılar falan değil


    Eylemlere sözde teröristlerin karışması kimin yararına oldu hükümetin mi eylemcilerin bir bunu düşünün bence





  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimmm78

    Bu mesaj silindi.

    Etmeyelim ama insan boğaziçi üniversitesinde lgbtiq+ araştırma gurubunun ne araştırdığını merak etmiyor değil.. :)

  • Hocam bununda ayrıntılarını üst mesaja eklerseniz güzel olur bence.

    https://halktv.com.tr/erol-mutercimler-bogazici-arazisi-degerli-tasinabilir-446405h



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 6 Şubat 2021; 11:54:33 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.