Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ'NDE ARKADAN VURDULAR ( DURUM ÖZETİ ) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
5.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt
    En azından tutanak konusunda ikiletmemiş. Sorun keşke büyümeseymiş ama karşı taraf bunu biraz da istemiş

    Geçmiş olsun en büyük kazanız bu olsun..
  • TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt
    YALNIZ GITME

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: codeThoreau

    YALNIZ GITME
    Selamlar Hocam
    Yok yok, yalnız gitmeyeceğim.
    Babamla birlikte gideceğim.

    @brkprlk35

    Çok sağolun hocam.
    En büyük kazamız bu olmuş olsun.
    Allah bize ve tüm sevdiklerimizin, saç teline zararı korusun cümlemizden.
  • Geçmiş olsun.
    Arkadan çarpan kişi o değil mi, o neden gelmiyor Avcılara da siz gidiyorsunuz onu anlamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun,vuran kapı komşun olsa bile tutanak tutacaksın bunu bilir bunu söylerim

    Geçen sene park halindeki aracıma yan binadan birisi vurup kaçmış,sağolsun bi esnaf söyledi baktım adam 5 6 bina ılerde durmuş aracını kontrol ediyor.Yakaladım kaçmıyordum dedi koca adamsin yalan söyleme dedim sustu.Sonra komşuyuz ayaklarına yattı ustama götürelim dedi,tanımadığım yere arabayı bırakmam diyip kabul etmedim.Kasko işyerinde dedi,unuttum dedi 1 hafta oyaladı.Iyi niyet gösterdik adam bizi sallamamaya başladı,polise gidiyorum diyince getirdi bilgilerini aracı serviste yaptırdım.Utanmadan görünce selam veriyor halen

    Asla ustaya götür vs laflarına kanmayın çünkü sizin olayınızda olduğu gibi rakam yüksek diyip çamura yatarlar.Hem aracınıza vursunlar hem uzaktaki sanayiyi göstersinler,ne güzel dünya vallahiTekrar geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracınızda tutanak mutlaka bulundurun, bir sigortacıya girin rica edin verir.

    Uygulama üzerinden de yapmak mümkün .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GangstaBop G kullanıcısına yanıt
    Aynı seyi diyecektim.

    Yıllar evvel Ford Connect minivan kullanan buzdolabı tamircisi 55 yaşlarında bi adam, o dönemki aracım Ford Focus'a sağ arkamdan gelerek yandan biçti. kaldırma itlenen aracın sol ön salıncak yamuldu, sağ yan 4 parça yamuldu. Tali yoldan çıkan birine yol veermek için mecburen durmuştum. Herif aracımın degerini düşürdüğü için kızmadım, bağırmadım. Tevazu gösterdim. Tutanak, resim hepsi tutuldu. Ekspertiz,buzdolapçıya 8/8 bana 8'de 0 kusur yazdı adam sonra bana "Kaza senin yüzünden oldu" dedi. Herife tevazu ve anlayış göstermemden herif benim suçlu olduğum sonucunu çıkardı. O yüzden böyle durumlarda iyi niyet göstermemek gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 28 Temmuz 2020; 12:7:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

    Geçmiş olsun.
    Arkadan çarpan kişi o değil mi, o neden gelmiyor Avcılara da siz gidiyorsunuz onu anlamadım.
    Selamlar hocam;
    Evet, arkadan çarpan o. Benim hatamdan tutanak tutturmadık. Karşılıklı iyi niyet göstergesi olarak artık gideceğim. Belgeyi başta doldurmamanın cezası sadece Kadıköy'e git/gel yapmakla kalsın bu sefer, kafi diyeceğiz.
    Tecrübe oldu.

    @Mendieta58

    Ne yazık ki bazen durumlar böyle olabiliyor.Ustaya götür/getir işiyle uğraşmayı rafa kaldırdım.Benimde iyi niyetimi kendi adına kullanmak istedi.
    @Panthér
    Araca koydum gerekli tutanağı fazlasıyla. İnternetten indirdim

    İhtiyacı olan buradan bakabilir :https://www.tsb.org.tr/images/Documents/TRAFIK_KAZA_TESPIT_TUTANAGI-Yeni.pdf


    @vonderplanitz

    Kesinlikle böyle oluyor durumlar. İyi bir profil çizmek, sanki suçlu/hatalı olan madurmuş gibi anlaşılıyor. Enteresan bir memleketiz vesselam.

    İşi özetlemek gerekirse, adamın art niyetli bir yaklaşımı hala olmadı. Telefonda Kadıköy git/gel usta işi saçma bir teklif ve uğraşamam dedim. Onarım ücreti falanda istemiyorum dedim. Kasko'dan halledeceğiz şeklinde konuştum.

    İzmitteymiş, akşam halledeceğiz artık.




  • çok iyi niyetli hareket etmişsiniz, sonuna kadar hakkınızı almalıydınız, umarım alırsınız, geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt
    Yeni bi mercedes, o 19'luk kişiye aile yani aile aracı değilse, baba zengin demek. Hem zengin olup hem de 8/8 kusurlu olduğu burada ödeme yapmıyor ise (anlatıldığı kadarıyla öyle, tüm mesajları tam okumadım)

    Öyle bi durumda 19'luğun babasının GSM'ini öğrenip bir SMS cekebilirsin "kazadaki masrafı ödemediğiniz takdirde tazminat davası açacağım" şeklinde. Etkili olur. Hele ki bunu Noter üzerinden ihtar şeklinde yaparsan daha da etkili olur. fakir biri olsa okey zengin böyle pintilik mallık yaparsa geri adım atma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu isi sevmedim, Hiç bir mercedes sahibi 200TL'lik fark icin bu kadar ayak yapmaz. Bir gariplik var. Sen niye adamın ayağına gidiyorsun ? O gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GangstaBop

    Bunca zamandır araba kullanırım ufak tefek kazalarımda oldu. Tek ögrendigim şey babamın oğlu gelse iyi niyet göstermem. Keşke tutanak tutup biraz daha ciddiye alsaymissiniz. Siz hala birazı benden birazı ondan derken karşı taraf çakallık peşinde. Bence hiç muhattap olmadan yaptirabiliyosaniz yaptırın o düşünsün.
    Hocam sizin insanlara güveniniz kalmamış maalesef

    GOP tır garajının oralarda bir gün dur-kalk trafikte telefona bakarken öndeki aracı 5km/h hızla tıkladım. Adamda cenazeye gidiyormuş. Numaraları aldık, ben sizi ararım helalleşiriz dedi. Peki, başınız sağolsun dedim, ayrıldık. Aradan 2 hafta geçti. Adam aramadı. Ben o 2 hafta içinde 1 kere aradım, geri de dönmedi. Dedim herhalde başı kalabalık.

    3. hafta tekrar aradım. Dedim böyle böyle bir durum olmuştu, ödemenizi yapayım. Adam aramamın farkındaymış. Yok kardeşim, bu kadar araman yeterli ödeme yapmana gerek yok, hak varsa benden yana helal olsun dedi. Konu kapandı.

    Size kötüleri denk geldi diye bütün insanları kötülemeyin lütfen




  • Kazalarda karşı taraf %100 suçlu olsa bile kendinizi aklamak adına tutanak tutmak en doğru durum oluyor.
    İki arabayıda plakalarının açık olduğu şekilde fotoğraf alsaydınız iyi olurdu ama tutanakda belirteceğiniz ifadelere bakıp kimin haklı olduğuna karar verebilirler ki burada arkadan çarpan suçlu takip mesafesinden dolayı.

    Bu tür kazalarda suçun kendinde olduğunu bilenler bu şekilde ya tutanak tutmayalım , hasarı karşılarım ( ki bu konuda anlaşanı hiç görmedim..) acelem var , sonra tutarız vs diyebiliyorlar. sizde iyi niyetle ya da aceleniz olduğundan sonra tutarız diyorsunuz. 2 gün sonra karşı taraf 50 kişiye kazayı anlattığı için tutanağa yazacağı ifadeyi değiştiriyor. Kelime oyunuyla Hasarı size yüklemeye çalışıyor.

    Tutanak çıkardıysanız kendi tarafınızdaki bilgilerinizi , olayın nasıl olduğuyla alakalı ifadenizi, çizimi ( ilk darbeyi alan yeri iki araçtada özellikle gösterin bu çok önemli) yaparak doldurun 2 nüsha olacak şekilde. Orada vakit kaybetmezsiniz doldurmaya uğraşmazsınız. Diğer şekilde zaman uzar , araya başka muhabbetler girer. Muhtemelen buraya kadar geldiniz ustamıza gösterelim muhabbeti yapacaklar. Hiç o topa girmeyin. tutanağı doldurmakta ısrarcı olun derim.

    Ha bu arada tek gitmeyin hocam ;)




  • Kimseye güvenme tutanak tut geç türlü türlü herif var piyasada

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç ne oldu hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğrafları gördüm ve kapattım. Hiç mi fotoğraf çekmedim daha önce. Sinir oldum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sana müstehak, ilk başta hata yapıp tutanak tutmuyorsun bu bir. Adam seni arayıp dalga geçer gibi tutanak tutturmaya ayağına çağırıyor sende hemen "tamam abi ehehe" diyerek kabul ediyorsun bu da 2.
    Arabanı servise götürmek yerine sanayiye götürüyorsun bu da 3.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesiler1992

    Sonuç ne oldu hocam?
    Selamlar.
    Sorunsuz bir şekilde hallettik. Konuyu dün güncelleyemedim. İkinci El bölümündeki ilanlara dalmıştım.

    Bir bilgi daha öğrendik bu süreçte; App Store veya Android Store üzerinden, Resmi Tutanak Formu, mobil olarak indirilebiliyormuş ve aynı KTT şeklinde -resmi- olarak doldurum sağlanabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

    Fotoğrafları gördüm ve kapattım. Hiç mi fotoğraf çekmedim daha önce. Sinir oldum
    Selamlar

    Kaza yapan ben, sinir olan siz Bu kadar sinirli olmayın yahu.Herkes, herşeyi 4/4'lük bilecek diye bir kural yok. Olayın sıcaklığıyla, doğru davranışları yapamadık.
    Sonuçta hayatımda ilk defa biri gelip bana vurdu - trafikte kaza durumu yaşadım -
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D62C81441

    Sana müstehak, ilk başta hata yapıp tutanak tutmuyorsun bu bir. Adam seni arayıp dalga geçer gibi tutanak tutturmaya ayağına çağırıyor sende hemen "tamam abi ehehe" diyerek kabul ediyorsun bu da 2.
    Arabanı servise götürmek yerine sanayiye götürüyorsun bu da 3.
    Merhaba,

    2009 yılından beri forumdayım. Eskiden olsa, size uzun uzadıya üsluptan dolayı cevap yazar, gerekli polemiğe girerdim ancak, bu forum içinde bu tarz vakit kaybı polemiklere girip değerli vaktimi '' hiç '' etmeye kıyamıyorum Şu mesajınız konu içerisinde yazılan mesajlara bakıldığında, içi bomboş ve hiç bir kimseye faydası olmayan harf yığını olmuş.

    Burada atar yapanları çok iyi biliyoruz Keza beni gram tanımadığınızı da biliyoruz. Kimseye '' tamam abi ehehe '' üslubuyla yaklaşmadım. Yaklaşır mıyım? Evet, gözüm kesmezse yaklaşırım. Aptal değilim çünkü ama bazen hayatta karşılaşılan sorunlar, iletişim ve anlayışla olur. Bu durumda da aldığımız aksiyon, karşımdakiyle o anki iletişim tarzımızın gereği, olması gereken düzeydeydi.

    Sevdiğim insan yanımdayken ve tedirgin olmuşken, insan bazen kararlarını ve önceliklerini durumun önceliğine göre idare ettiriyor.

    Yoksa kimsenin, kimseye eyvallah çektiği bir durumda olmadı. Haa hatalı olduğum bir konu varsa ,o da benim adamın ayağına gitme durumum olurdu ki madur olan ve bu mağduriyet için aksiyon almayan yine bendim.Hatamın cezasını, 70 KM yol gitmekle çekerdim

    *( ki gitmedim, internet üzerinden hallettik - tüm bilgileri. Araç ruhsatını, tutanak, trafik poliçesi, ehliyet vs ) Eksiksiz olarak hallettik.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.