Şimdi Ara

Body bırakıp yüzmeye başlamalımıyım? / Tansiyon sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle selamlar, forumda beni önceden bilenleriniz vardır belkide ama bu başlıkla beraber 2000 li olduğumu öğrenmiş olacaklar(+18 gibi takıldığım için üzgünüm)

    Başlıkta da belirttiğim gibi tansiyon sorunum var, Body yaparken de antreman günlerinde idman sonrası tansiyonum öteki güne kadar yüksek seyrediyor, bu nedenle body i bırakmayı düşünüyorum, 16 yaşını doldurmuş bir 2000 liyim, erken yaşta tansiyon sorununa yakalandım(genetik yada kilodan olabilir, genetik ağır basıyor gibi)

    98.3 kg im, bu dışardan okuyunca yağ tulumuymuşum gibi gözükebilir, fakat 76 kg ffm ye sahibim(yağsız vücut ağırlığı), boyum 186, yağ oranım da %22 gibi bişey(bu yağlıyım ama yağ tulumu değilim demek işte :) )

    antrenörlerim yaşıma göre ffm min iyi hatta mükemmel olduğunu söylüyorlar, body e komşu çocuğu ile beraber başlamıştık, o bayağı kaslandı felan şuanda 76 kilo, benimse sadece yağsız ağırlığım 76 kilo :)

    bacak anatomim mükemmel, yani harbi kaslı kalın olduğunu söyleyebilirim, göğüs anatomisi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim :/

    asıl soruna gelirsek, body dediğim gibi tansiyonumu çıkartıyor, yüzme ise en sağlıklı spor(tansiyon açısından doktorlar yüzmemi tavsiye ediyordu), ffm min iyi olduğuna göre , yüzerek kas kaybetmeden yağ yakmam mümkünmüdür ? yada kas kaybını minimum düzeyde tutarmı yüzme? ffm min 74 ün altına düşmesini istemiyorum :)

    ffm den bbm(emin değilim doğru olduğundan bbm nin) yi çıkarınca kalan kütle yani kas kütlem 20.4 kg

    cevaplarınız için teşekkür ederim :D







  • hatta yazmışken aklımdakileride yazayım

    28 cm bilek

    38 cmbiceps

    109 cm göğüs ölçüm var
  • Boşver kimsenin dediğini takma devam et body ne bişey olmaz motivasyonunu kaybetme
  • HolyHybris kullanıcısına yanıt
    kimsenin bişey dediğinden bırakmak istemiyorum dostum tansiyonum yükseliyor antremandayken
  • GhostSuika G kullanıcısına yanıt
    Elbet bi çözümü vardır.Doktora gitmeni tavsiye ederim
  • HolyHybris kullanıcısına yanıt
    esansiyel yani nedeni bilinmeyen tansiyon, ayın 8 inde belli olacak tam olarak
  • GhostSuika G kullanıcısına yanıt
    Ayın 8 ine kadar kendini zorlamayacak şekilde fitness yapman daha yararlı olacaktır.
    Eğer devam ediyorsa tansiyon kesin sonuç belli olana kadar ara vermen sağlığın açısından daha iyi olacak fakat tamamen değil ufak bir zaman. UNUTMA O ARADA VUCUT DİNLENECEK VE GERİLEMEK YERİNE DAHA AĞIR KİLOLAR KALDIRABİLİRSİN.
  • İdmanları kendini zorlamadan kalbe çok yük bindirmeden,10-15 tekrar aralığı civarında çalışırsın,dinlenme süresini de 1.5dk dan az tutmazsın + olarak idmanda nefesi düzenlemeye kendini alıştırırsın ,bu sekilde tansiyonunu etkilemeyeceğini düşünüyorum.

    İdmanlarda ağırlık konusunda setlerde kendini aşırı zorlarsan bu kalbe de ağır gelebilir,nefesini düzenleyemeyip ağır girersen bu tansiyonla yani kan basıncı ile oynar.Bundan dolayı fitness e devam etmeni öneririm fakat dediğim gibi 8-6 tekrar civarı girebileceğin yüksek ağırlıklarla kendini sıkıp zorlayıp tansiyona etkide bulunmak yerine 10-12-15 tekrar civarı yapabileceğin ağırlıklarla kendini ortalama zorlayarak ve en önemlisi nefesini set sırasında tutmadan düzgün nefes alıp vererek yaparsan bu hem tansiyon sorunu yaratmaz hem de bana kalırsa 10-15 tekrar aralığında da gayet vücut yapılabilir.Hatta kai greene setlere 20-20-15 şeklinde başlıyor mesela kası uzun süre gerilim altında kalması prensibinden yola çıkarak.




  • 7-8 senedir yüzme ile ilgileniyorum ileri düzeyde, federasyondan birinci kademe antrenörlük belgem de mevcut. Öncelikle şunu diyim kas kaybetmiyim derken neyi kastediyorsun? Kas kaybetmezsin ama bodyde edindiğin şişkin veya daha kaslı bi görünüm zamanla azalabilir. Yüzmede kasları yorma şekli ile salonda yorma şekli herkesin bildiği üzere farklı . Yüzmede kaslar esneyerek yorulur bodyde sıkıştırılarak. Tabi ki sporunu yapıp beslenmeni iyi yaptığın sürece aşırı bi gerileme yaşayacağını sanmıyorum. Yağ yakımı da fena değildir yüzmenin o açıdan bi sıkıntı yaşamazsın. Zor spordur , bodyde olduğu gibi bu da disiplin ister. Eşyalarını hazırlıycan , soyunucan giyicen bi baş havuza gidicen. Zahmet olmadan rahmet olmaz. Neye ihtiyacın varsa ona yönel. Bak ben kaç senedir yüzüyorum ama şimdilerde adam gibi bodye başlayacağım çünkü bana hacim lazım. Kaslı bi vücudum var ama atletik bi yapım var hacimli değilim.




  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    nefes alış verişim düzgün ama ağır giriyorum, 15 tekrarlık programda yerine göre 8 tekrarı tamamlayamadığım bile oluyor(genelde ilk setler hariç omuz hareketleri), ama artık 15 tekrarı tamamlayabildiğim ağırlıkla girmeye özen göstermeyi düşünüyorum, mesela 50 kg bench ile 15 tekrar yapabiliyorsam 50 gireceğim :) o egoya zaten sahip değilim ama tekrar sayımı tamamlamak için ağırlığı düşürmem beni üzecek :( yağ yaktıktan sonra tansiyondan büyük ölçüde kurtulacağımı tahmin ediyorum, o zaman rahatlıkla daha ağır girebilirim :)
  • kas kaybetmekten kastım o şişkin kaslardı, büyük ihtimal body e devam edip az ağırlık çok tekrar kafasında gideceğim(etkili ve klasik) :D, yüzme eskiden yaptım ama amatörce, 6 ay yaptım ama pek bişey kazandırdığını sanmıyorum, kaslarımın esnek kalmasınıda istiyorum aslında bi yandan :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.