Şimdi Ara

BMW X5 - ANA BAŞLIK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
21.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BMW X5 ile ilgili tüm paylaşımlar, alacak olan arkadaşlar her şeyi bu başlık altında konuşalım...
    görseller ve videoları müsait olduğum geniş bir zamanda ekleyeceğim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 7 Ağustos 2011; 18:11:06 >



  • Şuan satışta olan x5'lerde 6 ileri şanzıman mı yoksa 8 ileri şanzıman mı sunulmaktadır?

    Teşekkürler.
  • 6 ileri şanzıman ile çalışmaktadır..
  • Merhabalar arkadaşım şu an askerim, askerde olduğum için baya bir boş zamanım oluyor ve biraz hesap kitap yaptım ve bir x5 almaya karar verdim. Ben kronik bir bmw hastasıyım ama işin tuhaf tarafı hiç bmw aracımda olmadı :) tamamen platonik askere gelmeden önce niyetlenmiştim ama düşeş bir ev çıktığından aileme ev aldım aracın peşinatıda anlayacağın eve gitti.

    Şimdi aklımda şöle bir senaryo var kendi evimi alırken bir miktar peşinata ihtiyacım olacak ve hayallerimdeki arabayı alarak 1-2 yıl kullanarak kredisi bitincede satarak ev peşinatı çıkarabilirim diye düşünüyorum.
    hem sevdiğim arabaya sahip olacam hemde ilerde alabileceğim bir ev için yatırım kaynağı olacak.

    bunun yanında x5 'i kiralıyabilir ve bu şekilde de çıkabilecek çeşitli masrafları amorti edebilirim diye düşünüyorum.

    Konunun buraya kadarı işin magazinel tarafı seni ilgilendiren kısmına gelince ben bu arabayı pek tanımıyorum bu yüzden hangi modem tercih etmeliyim hangi modelin alım ve satımı sorunsuz
    araç arıza durumları nelerdir kronik arızaları var mı? Sanırım benim meramımı anladın.

    Ben bir nevi aracı hem egomu tatmin etmek :) hemde ilerde alabileceğim ev için bir nevi yatırım olarak düşünüyorum dediğim gibi ayrıca kiralama vb.. şekilde kazanç sağlamayıda acaba bunlar mümkün olabilir mi?.

    Benzin/LPG 'li bir araç düşünüyorum ve 50-70Bin TL civarları bir X5 almayı istiyorum.
    bu konuda beni nasıl aydınlatırsın şimdiden çok teşekkür cevabınızı sanırım çarşı izninde okuyabilirim.

    şimdiden teşekkür edeyim.




  • öncelikle hayırlı teskereler..

    ben sizin yerinizde olsam ve öncelik evim ise o parayı kesinlikle başka bir şekilde değerlendiririm.. şöyleki, bir kere alacağınız X5 ikinci el olacak anladığım kadarıyla... bahsi geçen X5'in E53 kasası ve zaten ikinci el fiyatları her geçen yıl azalıyor.. genel piyasasıda kilometresi, kazası, hasarı, değişeni, boyası gibi faktörler ile 2000 - 2006 model arası ortalama olarak 50.000TL ile 80.000TL arasında değişmekte.. yani sizin verdiğiniz fiyat aralığı aslında.. bu açıdan bakılınca alabiliyorsunuz zaten..

    ANCAK;

    madem ileriye yönelik yatırım amaçlı alacaksınız o zaman ileriyi daha derin hesaplarla konuşmakta fayda var..

    bildiğiniz gibi BMW 7 yılda bir kasa değiştiriyor... 1999 yılında üretime geçip satılmaya başlandıktan sonra 2007 yılında E70 kasa adı altında kasa değiştirdi.. yani zaten şu anda yeni kasası mevcut ve bu durum 2013 sonu yine değişecek...

    E53 kasa X5

    http://www.rightcar.govt.nz/gfx/vehicles/rb/BMW/BMW%200097.jpg

    E70 kasa X5

    http://letsknowabout.com/pic/bmw/7.jpg

    kısacası sizin satmayı düşündüğünüz tarihlerde X5'in 2 üst kasası piyasaya girecek ve bu E53 kasa X5'in fiyatının iyice düşmesi anlamına geliyor.. dolayısıyla yatırım amaçlı bir alım yapacaksanız iyice zarara girmeniz söz konusu.. bu yüzden ben sadece bu yönden bakılıp, bu amaçla X5 alınacaksa kesinlikle tavsiye etmiyorum..

    ikinci bir konu benzinli ve LPG'li bir X5 istemeniz.. E53 kasa X5'lerde 3.0i, 4.4i standart benzinli motorlar var.. 2003 yılı öncesi ilk kasadaki spor motor 4.6is 2003 yılında makyaj gördükten sonra bu motor yerini 4.8is'ye bıraktı.. kısacası modeline göre (makyajlı - makyajsız) spor motorlarda da değişim söz konusu... zaten TR'de 4.6is ve 4.8is alan kişi sayısı sınırlıydı.. o tarihlerde benzinli alanların %90'ı 3.0i ya da 4.4i alıyordu.. biz 2002 yılında 4.6is sahibi olduk ve o yıl MTV'de yapılan %100'lük zammın ardından aracı satmaya karar verdik... zaten 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren yapılan MTV zammından sonra bir daha vergiler adam olmadı ve bu tarihten itibaren herkes düşük hacimli motorlar tercih ettiği gibi yakıt yüzünden bu motorlar kesinlikle tercih edilmemeye başlandı..

    şimdilerde LPG olayı yüzünden 3.0i ve 4.4i motorlu E53 kasa X5'ler revaçta.. fakat bu tip benzin motorlu ve LPG'li olan 3.0i ve 4.4i olan X5'lerin fiyatları daha da düşük.. dolayısıyla alırken avantaj ama satmayı düşündüğünüz tarihlerde kesinlikle dezavantaj olacaktır.. ayrıca alması çok kolay olduğu halde satarken çok zorlanabilirsiniz.. eğer 3.0d motorlu bir X5 düşünürseniz parasal açıdan daha az zarar edersiniz.. çünkü ülkemizde 3.0 dizel motorlu jipler altın değerinde MTV açısından sizde biliyorsunuz.. artık 3.0 hacim olarak psikolojik sınır oldu lüks segmentte araç alan insanlar için..

    gelelim 3. konu kiralama konusuna.. tabiiki 1 - 2 yıllığına kiralama yapabilirsiniz yanlız bu tip kiralamalar eğer bir kurum taarfından yapılacaksa daha ucuza geliyor.. bu konuda da eğer bir şirketiniz var ise kiralamanız daha ucuza gelecektir ancak şahıs adına kiralayacaksanız çok daha pahalıya gelecektir.. ancak kiralayacağınız X5'de hem E70 kasa olacaktır hemde sonuç olarak daha azpara harcayacaksınız ancak kiralama sonunda elinizden yine kayda değer bir meblağ geri dönüşümü olmaksızın gidecek bu yatırım düşüncenizi baltalayacaktır..

    eğer bunlar önemli değil derseniz;

    1) alacağınız X5'in satarken minimum değer kaybettirmesini istiyorsanız 3.0d modelini tercih edin..

    2) benzinli / LPG'li bir X5 almanızı daha çok değeri kaybolacağından almanızı tavsiye etmem...

    3) kiralama olarak düşünebilirsiniz ancak bireysel kiralama yapacaksanız fiyat çok yükseklerde olacaktır..

    4) kiralama süresinin sonunda geri dönüşümü olmayacak bir meblağ ödemek zorunda kalacaksınız..

    sonuç olarak ben bu parayı başka türlü değerlendirmenizi tavsiye ederim.. hiçbir şey olmasa bile 2 sene o paraya hiç dokunmadan ortalama aylık faizi biraz yüksekte olan sağlam bir bankaya koyarsanız 2. senenin sonunda size (70.000TL olarak düşünsek) 3.000TL'nin üzerinde faiz getirisi olacaktır.. tabii bu vadeli mevduat hesabında yapılan kesinlikle risksiz bir değerlendirme olacaktır.. yok efendim ben başka şekilde değerlendiririm derseniz burası zaten o konuların yeri değil...

    kısacası iyi düşünüp karar verin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 27 Aralık 2010; 10:11:35 >




  • Cevap için çok teşekkürler tahminimden fazla detaylı bir bilgilendirme oldu. BMW Call Center 'ı aramışım gibi hissettim. :D

    Şu an ki durumda aracı almak avantajlı değil demişsin yanlız ben sanırım yanlış açıkladım.

    Şimdi bende hali hazırda bu arabayı alacak 50-80Bin TL gibi bir para zaten yok amacım böle bir araç alıp

    en fazla 2 yıllık bir kredi ile ödeyerek ilerde gireceğim bir daire için sattıktan sonra en azından evin peşinatını

    karşılayabilmek bir nevi para biriktirmek olacak yatırımdan kastım buydu.

    İkinci olarak da bahsettiğim kiralama modeli ben aracı alırsam bu aracı bir rent car veya eşe dosta kiralayarak kazanç elde etmek yani en azından aracın maliyetlerini az da olsa düşürmeyi hedefliyorum.

    Bu şekilde düşününce sizce durum mantıklı mı?
  • su donemde krediye girmenizi tavsiye etmem... onumuz secim biliyorsunuz... piyasa yine hareketlenmeye basladi.. dolar euro aldi basini gidiyor her seye zam geliyor we bankalar kredi faizlerini yukseltiyorlar.. ben yinede tavsiye etmem..

    hadi bunu yaptiniz arabayida aldiniz diyelim.. kiralama olayi kdr sakat bir sey yok.. her ne kadar es dosta kiralicamda deseniz allah korusun gidip birine carpilsa ruhsat sahibi giriyor iceri vs vs... yani aklinizdaki bu yatirim mantikli ama bu x5 ile olacak bir sey degil.. ben sizin yerinizde olsam hic borca girmem ya da borca gireceksemde gider bi sifir km golf fln alirim.. emin olun onun deger kaybi cok cok daha az olacaktir..
  • TechZone hocam E70 X5lerde yeni nesil idrive sistemi hangi model yılından itibaren kullanılmaya başlandı ? 2009 3.0dler de yeni tip idrive varmı ?
  • ewt 2009 ve sonrasi modellerde var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    ewt 2009 ve sonrasi modellerde var..

    Teşekkürler, peki bu kasaların kronik bir problemi varmı 2.elde en çok neye dikkat etmek gerekir ?
  • hiçbir problemi yok.. 2007 - 2009 sonuna kadar kulandım.. yaklaşık 2.5 sene.. 94.000km'de sattım.. periyodik bakımları hariç en ufak bir masrafı olmadı bana..

    yalnız 2009 öncesi X5'ler de eski iDrive var ve eski iDrive'lar da navigasyon komple yok.. yani ben Navi. Prof. + TV almıştım büyük ekran olsun diye ama navigasyon çalışmıyordu.. ve eski iDrive'ın kullanımı çok daha zor.. zor olan tarafı ne derseniz çok karışık bir kullanımı var.. her ayardan sonra MENU tuşuna basarak tekrar ana ekrana geri dönüş yapmak zorunda kalıyordunuz.. hatta bir keresinde şimdi ne olduğunu hatırlamadığım bir ayarı daha önce yapıp sonra tekrar ulaşamadığımı ve kullanma kılavuzuna bakmak zorunda kaldığımı belirteyim.. o yüzden özellikle büyük ekran, yeni iDrive, navigasyon istiyorsanız 2009 sonrası modellere bakın.. 2. elde de bildiğiniz şeyler işte kazası, hasarı fln olmayanlara baksanız kafidir.. bu arada galerilerden pek bakmayın çünkü çok el değiştirmiş X5'ler de mevcut.. sahibinden olmasına dikkat edin...




  • x5 de ikinci el alacaksanız ,mutlaka bayiden alın, hem 102 noktadan kontrollü hemde aldıktan sonra bir yıl garati veriliyor ben borusan dan bu şekilde aldım. çok da memnunum.
  • lpg li x5 mi alınır yaw
  • Bir kaç resim ekliyelimde konu renklensin :)


     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

    [simage]
     BMW X5 - ANA BAŞLIK
    [/simage]
     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lividum -- 11 Ekim 2012; 15:57:23 >




  •  BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK

     BMW X5 - ANA BAŞLIK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lividum -- 11 Ekim 2012; 16:04:46 >




  • SATILIK KIŞ LATİKLERİ _ jantı ile beraber..

    selamlar,

    elimde 2004 model X5 imde sadece 1 sezon kullandığım BMW logolu jantları ile beraber 4 adet kış lastiği mevcut, aracımı satınalan arkadaş adana'da kullanacağı için bunları almadı..

    lastikler ALPIN 235 65 17 .. foto gönderebilirim , ilgilenen var ise PM den teklif atabilirler... istanbul içi elden teslim edebilirim...



     BMW X5 - ANA BAŞLIK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sg888 -- 26 Kasım 2012; 20:31:19 >
  • En eski kasa süper.
  • merhaba.

    bu bölüm yaşıyomu acaba.
  • Bu konu niye bittiki yaa. Geri canlanmalı bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu sıralar bitane x5 alsam mı diye düşünyorum ama kullanıcılardan bilgiler almam lazım. Mesela bu araç sık sorun çıkaran bir araçmıdır? Sorunlar genelde nerelrden çıkar? Al kullan sat durumunda senelik ne kadar değer kaybeder?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.