Şimdi Ara

Bmw F30 Ses Sistemi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
11.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar geçenlerde aracımın ses sistemiyle ilgili biraz yükseltme yapmak istedimde. Yaptırdığım sistem 4 Kapı hoparlörünü Alpine Spg-10C2 ile değiştirdik ve Ses kalitesi biraz daha iyi olsun diye sadece hoparlörlere bağlı Alpine PMX-F640 kullandık. Koltuk Altı Subwooferlarla oynama yapmadığımız için bagaja Alpine SWE-815 20cm Dahili Amfili Subwoofer uygulaması yaptık.Teybe hiç dokunmadık amfiye bütün giriş çıkışları hoparlörlere gelen ana kablolardan yaptık ses orjinal bmw sisteminden şahane ve yüksek oldu. Fakat sorunum şu teybden sesi sona doğru getirdiğimde baslı müziklerde hoparlörden çatırtı cızırtı gibi farklı bi ses geliyo ve sesi bozuyo bu sorunu nasıl çözebilirim acaba teybe çevirici falanmı takmam lazım. Şimdiden Teşekkür ederim cevaplarınız için.


    http://www.hepsiburada.com/alpine-spg-10c2-4-10cm-koaksiyal-2-yollu-180w-hoparlor45-watt-rms-p-OTALPSPG-10C2
    http://www.hepsiburada.com/alpine-pmx-f640-50wx4-rms-2ohm-crossover-eq-hoparlor-girisi-class-a-b-p-OTALPPMX-F640
    http://www.hepsiburada.com/alpine-swe-815-20cm-eseri-dahili-amplifikator-50-125hz-12db-acik-kapali-port-subwoofer-p-OTALPSWE-815



  • 10cmlik yuva koaksiyel için değil midrange içindir. Çünkü alt frekansı koltuk altı sublar yürütüyor. Sizin koltuk altlarınızda subwooferınız var. Bu 16cm. 20cm kadar çıkartılabiliyor. Bu şekilde subwooferınızı büyütebilirdiniz. İkinci olarak 10cm yuvaya koaksiyel koymak çok yanlış bir seçim. Alpine 10cm koaksiyel zaten oldukça güçsüz. Yüksek volume'e kadar bile iyi çalması mucize olmuş. O da amfi ittirmesiyle. Öncelikle alttaki fotoya bakın;

     Bmw F30 Ses Sistemi Sorunu


    Burada üste tweeter yüksek frekans tiz sesler için, için 10 cm yuvalarına "midrange" hoparlör bu insan sesi gibi orta seviye sesleri daha naturel ve gerçekçi verebilmesi için. Kesinlikle bas işine karışmaz ve kaliteli bir amfiyle ve kaliteli bir midrange ile yüksek seste bozulmaz ve net bir ses verir. Bu üniteler kulak hizasında olmalı alttan gelmemeli. Alt frekanslar için koltuk altlarında bulunan 20cm düşük frekans bass seslerini doldurması için. Bu harici bir amfiyle boyut atlardı. Bu şekilde sahneleme yüksek bir ses sistemi olurdu. Dışarıdan hiçbir şekilde görünmezlerdi. 3 yollu sistem kurulmalıydı. F30 araca alpine 10 cm koaksiyel koymak gerçekten çok talihsiz olmuş. Bilgi eksikliğinden. Ses sistemcinize sitemlerinizi iletin derim!

    Standart multimedia ana ünitenin de sesleri işlemesi yoktur bu donanımdaki bir araçta. Eğer maddi sıkıntı yoksa birde bitten işlemci ile tüm frekansları ayıran ve ayrı ayrı lime lime hoparlörlere gönderen bir işlemci ses kalitesinde ciddi artış gösterir.

     Bmw F30 Ses Sistemi Sorunu


    Acaba bunu takan usta kablo ve çevirici için hangi ürünler kullandı? Altyapı malzemesini değiştirip değişimden kulaklarına inanamayan kişiler var. Kaliteli alt yapı iyi ses aktarımı için şart.

    Kapılarada izolasyon malzemesi kaplatarak rezonansı minimuma indirebilirsiniz. Bunlar yapılması gerekenlerdi geri dönüşü olur mu bilemiyorum ama yanlış kurulmuş bir sistem var şu an aracınızda.
  • Hocam öncelikle uzun uzun konuyu açıkladıgınız için teşekkür ederim. Kullandığımız kablolar %100 bakır yani üstünde öyle yazıyodu yeni paketten açıldı:) orjinal teybe hiç çevirici kullanmadı kafamı karıstıran noktada orası acaba ondan dolayımı yaptı biz direk koltuk altlarından hoparlör dağıtım merkezi var sağda ve solda ordaki kablolara ekleme yaparak amfiye çektik. Ön ve arka hoparlörler için tek tek amfiye giriş yaptı sonrada tekrar her hoparlöre ayrı kablo çekerek bağlantıyı yaptı. Normalde direk çevirici yardımıyla teybden çekersek ses kalitesinde bozulma ve zamanla cızırtı yapar dedi. Zaten aşırı baslı müzik dinlemiyorum sadece ses tok gelsin kulagıma yeter arabayı veya dışarı inletmesinine gerek yok 😊 şu anki sistemden ses ve performans olarak çok memnunum.Bu son ses olayında ses yapması canımı sıktı çözümü varsa öğrenmek istediğim veya ilerde sıkıntı yaratırmı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brs.subasi -- 29 Şubat 2016; 23:50:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rca çıkışı olmayan ünitelerde eğer amfinin high level girişi varsa buradan beslemek daha doğru bu yönde yanlış bir şey yok.
    Kablolarda sıkıntı yok gibi gözüküyor. Ancak kaç awglik kablo kullanıldı? Sanayi tipi OEM kablolama mı yapıldı? Markası iyi midir? Kablolar düzgün olarak kabul edip burayı geçelim. Ses mühendisi değilim fakat kablolamada sinyal aktarımının eksiz tek bir hat üzerinden yapılmasının daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Şu an hazır kurulmuş üstüne harcanmış bir sisteminiz var. Bu şekilde distorsiyonlu çalma elbette ilerleyen zamanlarda hoparlörün bozulmasına yol açacaktır.
    Sesi çok açmayarak bunun önüne geçebilirsiniz çünkü koaksiyellerin kapasitesi bu.
    Benim size tavsiyem belki ilerde belki yakın zamanda bu şekilde tekrar düzenleyin derim sistemi. Naçizane tavsiye karar sizin tabi
    Değişiklik yapmanız gereken parça koaksiyeller. Onları söktürün, satın veya sevdiğiniz birine hediye edin derim. Yerine kaliteli 10cm lik midrange hoparlör taktırın. Yukarıdaki fotoda gözüken yerlere de tweeter takarak ses kalitesini oldukça arttırıp, bozulmanın önüne geçebilirsiniz bu şekilde. Kaliteli ve dengeli bir ses elde edersiniz. Arkalarda koaksiyeller durabilir. Sadece öne bir çift midrange ve tweeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vexx7 -- 1 Mart 2016; 1:59:44 >
  • Bir ilave de ben yapayim.bmw oem teyplerde (streo hifi anfisiz olan paket) ön hoplara fullrange frekans yollar arka hoplara hihgpass frekans yollar. Yani arka hoparlorlere bass sesler gitmez. Teyp kodlama islemi yapilarak tüm çıkışlar rca uclarina donduruldugu gibi direk ampliye de girilebilir böylece tüm kanallar fullrange olarak calismaya baslar. Ama bu çok da gerekli degildir yapilmasi gereken sadece ön hoplari kullanarak anfinin 4 kanalina parelel selilde bağlantı yapimasidir. Arka hoplari anfiye girmeyiniz. Sistem kurulmadan önce anfiyi 6 kanalli almanızda fayda vardi. On ve arka hoplara anfi crossover ayarindan highpass secilecek koltuk alti wooferlarina ise lowpass secilecekti. O zaman tadından yenmez bir sistem olabilir di.sorunuzun asil cevabi ise şöyle; ön ve arkadaki alpine hoplarin + uclarini kesip araya 50volt 47uf bipolar kondansator ekletiniz. Böylece o koaksiyel hoparlorler midrange hoparlore dönüşecek yüksek sesde bile bozma cizirti yapmayacak. Bunlari kafafan sallamiyor kendim tek tek basimdan geçtiği için yaziyorum. Bmw e90 kullaniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feritergin kullanıcısına yanıt
    Biraz geç oldu ama teşekkür ederim veridğiniz bilgiler için çözüm önerinizi uygulayacam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -MS 83C-BMW.2
    Like every MATCH product the MS 83C-BMW.2 three-way component system combines convenient installation with maximum sound improvement. The trio features 8“ woofers with enormous power handling thanks to 38 mm / 1.5“ voice coil, 4“ midranges and 1“ tweeters with coated silk dome. Its high-end crossovers with band stop filter are perfectly adapted to BMW interior s and provide accurate frequency response inside the car. High level stability, rich bass, harmonic midrange sound and brilliant, detailed high frequency reproduction make this system a top notch vehicle specific sound upgrade.

    3-way component system with car-specific upgrade speakers for BMW
    Approved compatibility with 1-series (F20/21), 3-series (F30/31/34/35), 4-series (F32/33), 6-series (F12/13), X3 (F25)
    Easiest installation due to car-specific baskets and ready-for-use wires
    8” woofer, 4” midrange and 1” tweeter for the original mounting positions
    High-end crossover with reference curve setup

    Power handling RMS / Max 150 / 300 Watts
    Frequency response 30 Hz - 25.000 Hz
    Sensitivity 90 dB 1 W / 1 m
    Impedance 4 Ohms
    Diameter subwoofer / midrange / tweeter 200 mm / 100 mm / 25 mm;
    8" / 4" / 1"
    Crossover Separate, 6 dB / 12 dB slope with bandstop filter


    Series Type Model Model year Installation place
    1-series F20 5-door 2011 - Front door & underseat
    F21 3-door 2011 - Front door & underseat

    3-series F30 Sedan 2012 - Front door & underseat
    F31 Touring 2012 - Front door & underseat
    F34 Gran Turismo 2013 - Front door & underseat
    F35 Sedan Long Version 2012 - Front door & underseat

    4-series F32 Coupe 2014 - Front door & underseat
    F33 Convertible 2014 - Front door & underseat

    6-series F12 Convertible 2011 - Front door & underseat
    F13 Coupe 2011 - Front door & underseat

    X3 F25 SUV 2010 - Front door & underseat


    -MS 4X-BMW.2
    The MS 4X-BMW.2 two-way coax-system with vehicle specific baskets and integrated crossover is the perfect sound upgrade for BMW-models with standard OEM speakers without separate tweeters. The system’s 4“ midranges and 20 mm tweeters deliver musical brilliance and authenticity which is usually lacking in original BMW systems. The speakers fit perfectly into the original mounting holes in front- and rear doors of several BMW models.

    2-way coaxial system with car-specific upgrade speakers for BMW
    4” woofer and ¾” tweeter for the original mounting positions

    Power handling RMS / Max.
    60 / 120 Watts
    Frequency range
    100 - 25.000 Hz
    Sensitivity
    90 dB 1W / 1m
    Impedance
    4 Ohms
    Diameter midrange / tweeter
    100 mm / 20 mm; 4" / 0.75“
    Crossover
    separate, 6 dB slope


    -PP 82DSP
    The crown of the Plug & Play amplifier series – with its vast performance capabilities on an ultra-small footprint, the new PP 82DSP outshines everything that came before it. With its huge range of functions, when it comes to sensitivity, it also ushers in a new era, thanks to Audiotec Fischer's unique Class HD Technology. The combination of state-of-the-art digital amplifier technology and a dynamically controlled switched power supply reduces heat generation and power consumption to an absolute minimum. But that's not all – an impressive eight separate and freely configurable amplifier channels roaring with power enable even sophisticated system configurations with a single amplifier.

    Proprietary Class HD Technology for peerless sensitivity and minimal heat generation
    8 separate configurable amplifier channels for maximum flexibility
    Extremely powerful DSP with virtually limitless sound adjustment options freely configurable via PC-Tool software
    56 Bit DSP technology and 24 Bit AD/DA converter from BurrBrown
    Optical S/PDIF input 6 – 96 kHz with an integrated sample rate converter
    USB-on-board for direct connection to a PC
    Freely configurable 2-channel PreOut for the connection of additional amplifiers
    Aux input with automatic or manual switchover
    Start/stop capable down to 6 Volts supply voltage
    Latest D/A converter-controlled P³S power supply technology with "ECO Mode"
    Plug jack for optional cable remote control, functionality configurable via PC software
    State-of-the-art SMD technology for a more compact design and maximum reliability
    Six-layer printed circuit boards in multilayer technology for the best possible power and signal trans mission

    Output Power RMS / Max
    at 4 Ohms 8 x 55 Watts / 110 Watts
    at 2 Ohms 8 x 70 Watts / 140 Watts
    Frequency response
    20 Hz - 22,000 Hz
    Number of inputs 4 x Highlevel, 1 x Aux
    1 x Optical
    DSP resolution 56 Bit
    DSP processing power 172 MHz
    Total harmonic distortion (THD) < 0.02 %
    Signal-to-noise ratio > 100 dB
    Damping factor > 100
    Input impedance
    30 Ohms
    Dimensions (H x W x D)
    44 x 185 x 164 mm;
    1.73 x 7.28 x 6.46“


    -PP 8E-Q
    For every purpose the right kind of bass – the brand new subwoofers are the ideal complement for the MATCH Plug & Play amplifiers. Make your choice for the right combination depending on trunk space and your demand for maximum sound pressure level.
    These subs really prove that the intelligent combination of amplifier with extensive DSP technology and speaker can lead to deep and powerful bass response in your car, even with small sized enclosures. The secret lies in the “team play” of both components – only in combination with the MATCH Plug & Play amps these subwoofers will be able to deliver ultimate acoustical performance that will totally take you by surprise!

    Compact enclosure
    Optimized for MATCH Plug & Play amplifiers
    One 8“ / 20 cm long excursion woofers with hand scooped paper cone and quad voice coil
    Double ventilated voice-coil for minimum compression effects
    High-temperature resistant voice coil with large winding height
    Easiest connection via special subwoofer cable
    Solid metal grilles for perfect protection of the woofers cones

    power handling RMS / Max 200 / 400 Watts
    Sensitivity 87 dB 1W / 1m
    Impedance 4 x 3 Ohms
    Linear cone excursion
    +/- 6.5 mm
    Dimensions (H x W x D)
    189 x 340 x 310 mm
    7.5 x 13.4 x 12.2 "



    BMW ARAÇLARINA ÖZEL 5 YIL GARANTLİ ORJINAL MÜZİK SİSTEMİ KITI
    1 TK FRONT SPEAKER MATCH MS 83C-BMW.2 3 WAY COMPONENT SYSTEM
    1 TK REAR SPEAKER MATCH MS 4X-BMW.2 2 WAY COAXlAL SYSTEM
    1 ADET MATCH PP 82 DSP HD CLAS AMPLIFIKATOR 8 X 55 WATT
    1 ADET MATCH PP 8E-Q 20 Cm ORJINAL KUTULU SUBWOOFER
    BMW ARACINIZIN ORJİNAL MÜZİK SİSTEMİNİ BOZMADAN BİRE BİR ARACINIZA UYUMLU MATCH MÜZİK SİSTEMİ PAKETİ.
    HELIX BRAX MATCH TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ BERK HI-FI ve OĞUZ ELEKTRONIK GÜVENCESİYLE SUNUYORUZ .
    TEKNİK DESTEK DANIŞMANLIK VE ÜRÜN BİGİSİ İÇİN
    BERK HI-FI / OGUZ ELEKTRONIK
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Bmw F30 Ses Sistemi Sorunu Bmw F30 Ses Sistemi Sorunu Bmw F30 Ses Sistemi Sorunu Bmw F30 Ses Sistemi Sorunu Bmw F30 Ses Sistemi Sorunu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feritergin

    Bir ilave de ben yapayim.bmw oem teyplerde (streo hifi anfisiz olan paket) ön hoplara fullrange frekans yollar arka hoplara hihgpass frekans yollar. Yani arka hoparlorlere bass sesler gitmez. Teyp kodlama islemi yapilarak tüm çıkışlar rca uclarina donduruldugu gibi direk ampliye de girilebilir böylece tüm kanallar fullrange olarak calismaya baslar. Ama bu çok da gerekli degildir yapilmasi gereken sadece ön hoplari kullanarak anfinin 4 kanalina parelel selilde bağlantı yapimasidir. Arka hoplari anfiye girmeyiniz. Sistem kurulmadan önce anfiyi 6 kanalli almanızda fayda vardi. On ve arka hoplara anfi crossover ayarindan highpass secilecek koltuk alti wooferlarina ise lowpass secilecekti. O zaman tadından yenmez bir sistem olabilir di.sorunuzun asil cevabi ise şöyle; ön ve arkadaki alpine hoplarin + uclarini kesip araya 50volt 47uf bipolar kondansator ekletiniz. Böylece o koaksiyel hoparlorler midrange hoparlore dönüşecek yüksek sesde bile bozma cizirti yapmayacak. Bunlari kafafan sallamiyor kendim tek tek basimdan geçtiği için yaziyorum. Bmw e90 kullaniyorum.

    merhaba ferit bey, benim düşündüğüm sistem şu şekilde sizce arka kapıların çalmaması büyük kayıp olur mu? iki seçenek var resimde tek amfiyle işi bitirirsem eğer ön taraf (3 yol) paralel olduğu için 2 ohm a düşüyor buda kalitede kayıp demek, diğer türlü yapsam arka kapılar boş kalıyor, arka kapılar için 2x50 w/rms bir amfi eklesem nasıl olur? birde teyp e kodlama yapılmazsa eğer amfiye sinyal girişlerini ön hoparlörlere giden kablolardan mı yapacağız? deck çevirici kullanmaya gerek var mı?

    audison voce 5.1k (5 kanal amfi)
    focal ifbmw-s (mid takımı)
    focal ifbmw-c (arka kapılar coax)
    focal ifbmw-sub (koltuk altı bass)

     Bmw F30 Ses Sistemi Sorunu
  • akrepyusuf kullanıcısına yanıt
    Ön kapılara 3yol crossover takma imkanınız var mı? varsa 2 ohm a düşmez sistem düzgün çalışır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feritergin

    Ön kapılara 3yol crossover takma imkanınız var mı? varsa 2 ohm a düşmez sistem düzgün çalışır.

    takabilirim ama o tarz ürünler hakkında hiçbir bilgim yok. (aktif sistem tecrübem sıfır) mesela marka model verebilir misiniz?
  • Bu arada söylemeden geçemeyeceğim kullanacağınız anfi mükemmel fakat hoparlörlere bu kadar para vermek bence mantıklı değil. Mosconi Gladen diye bir marka var ve montajcılar bu araçlarda mosconi2nin focal2den daha iyi çalıştığını söylüyor. önlere 3yollu bir mosconi set almak ( woofer koltuk altına ) daha mantıklı değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feritergin

    Bu arada söylemeden geçemeyeceğim kullanacağınız anfi mükemmel fakat hoparlörlere bu kadar para vermek bence mantıklı değil. Mosconi Gladen diye bir marka var ve montajcılar bu araçlarda mosconi2nin focal2den daha iyi çalıştığını söylüyor. önlere 3yollu bir mosconi set almak ( woofer koltuk altına ) daha mantıklı değil mi ?

    focal leri komple set olarak 2. el buldum baya uyguna geliyor, başka markalara yönelmememin sebebi araç a her hoparlör uymuyor ben kesme biçme işlemine karşıyım. bahsettiğiniz modeli inceleyeceğim eğer araca uygunsa düşünebilirim.

    bu da hoşuma gitti ama daha önce dinlemediğim için emin olamadım.https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-mtx-audio-tx6.bmw-3-way-speaker-kiti-326608470/detay

    f30 için uyumlu markalar (araştırmalarım sonucu)

    focal,
    audio system,
    match,
    mtx,
    rackford fosgate,
    vibe,
  • Birde Eton var uyumlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkdeki mtx de yabana atilacak bir ürün değil. Alınabilir fakat 3yol cross şart. Voce 5.1k ön kanallara 140 rms bir değer vereceğinden dolayı uyum sorunu yasamazsiniz. O anfiden bir arkadaşım da kullaniyor araci passat cc önlerde krx3 var arkada krx2 var bagajda ise 2 tane kx27 var. Hepsin de besliyor canavar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feritergin

    Linkdeki mtx de yabana atilacak bir ürün değil. Alınabilir fakat 3yol cross şart. Voce 5.1k ön kanallara 140 rms bir değer vereceğinden dolayı uyum sorunu yasamazsiniz. O anfiden bir arkadaşım da kullaniyor araci passat cc önlerde krx3 var arkada krx2 var bagajda ise 2 tane kx27 var. Hepsin de besliyor canavar.

    focal veya mtx aldım diyelim harici olarak bunlara yol verebilecek cross satın alabilir miyim?
  • Tabiki satin alabilirsiniz. Focal veya hertz marka öneririm. Aktif sisteme geçenler cross kullanmazlar ve genelde crosslari satiyorlar. Tesisati yapan usta yardımcı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veya sisteminize 1 ad dsp eklerseniz cross olmadan direk aktif sistem kurabilirsiniz. Audison bit one olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSP işlemci olmadan bu tür sistemlerde buna benzer sorunlar çözülemez.
  • arkadaşlar merhaba

    bu ürünleri önerirmisiniz kullan varmıdır amfi ile desteklemek gerekirmi

    MODEL : OPTISOUNDBMW4-V4

    MODEL : OPTISOUNDBMWF4-V4

    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-bmw-orjinal-compenant-seti-f10-f30-f40-e82-87-88-90-91-92-93-319695576/detay
  • Sonradan ses sistemleri taktıran arkadaşlara bir sorum olacak. Kapının içinin , döşemelerin, koltukların sökülüp takılmasından kaynaklanan trim sesleri oldu mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.