Şimdi Ara

BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.678
Cevap
90
Favori
233.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba merak ettiğim bir konu var benim aracim fabrika çıkışı 2011.11.23 bu araca nbt yada nbt evo taktirmak mümkünmü acaba bi kaç yer de okudum 2012 7 aydan sonra çıkanlara olabiliyormuş ne kadar doğrudur bilemiyorum sizden yardım bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik basınç sensörü olmayan f30'a sensör takılıp kodlansa i-drive ekranından basınç ve sıcaklık değerlerini görmek mümkün olur mu yani sadece sensör yeterli mi bunun için yoksa ek olarak takılması gereken modül falan var mı? bilgisi olan yazarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modul ve kablolama da gerekiyor. Pek kolay bir iş gibi durmuyor.
    http://www.bimmerretrofit.com/store/index.php?route=product/product&product_id=110
  • Adanada f30 için kodlama yapan tavsiye edeceğiniz bir yer var mıdır?
  • Yeni navigasyonlu F10 aldım içinde ofis yok . Türkiye paketinde hiçbirinde mi yok yoksa o da connected drive a üye olmadan açılmıyor mu? Birde yazılım ile usb den film oynatabiliyoruz diye biliyorum ,resim koyup slide show yapma gibi sansımız var mı ? Teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba, Orjinal Nbt cihazı dışarıda taktırdığımızda periyodik bakımlarda vs sorun çıkıp çıkmadığı, garanti konusunda sıkıntı yapıp yapmadıkları ile ilgili söylenti haricinde canlı bir bilgi var mı?

    Servise sorduğunuzda bırak Nbtyi jant bile değiştirsen garanti dışındasın diyor, ama gerçekte uygulama böyle mi?

    Var mı tecrübesi olan arkadaş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar ben Bmw Area & Area Store ' dan cem,Nbtler hakkındaki yorumlarınızı okudum açıklama yapma gereği duydum.

    Nbtlerin hepsi evoda dahil çıkmadır yani 2.eldir.Sıfırı satılmamaktadır.Sıfır isteyenler sıfır araç alırken opsiyon olarak ekletip alabilir yada 40.yıl gibi nbt bulunan araçları tercih edebilirler.

    Nbtler emulator ve lisanslı(fsc) li olmak üzere 2 çeşit takılmaktadır.Lisanslı olduğu zaman ara aparat (emulator) kullanmadan herşey aktif şekilde çalışmaktadır.Serviste güncellemede sorun yaşanmaması isteniyorsa eğer tbx(touch beyni - el yazma modulu) aparatıda alınmaktadır.Onunda Orjinal kablosuyla 500 tl gibi bir ücreti vardır.

    Emulator olayına gelecek olursak genelde elektronikciler ve montajı yapanlar emulatoru sizin orjinal kablonuzu keserek biçerek takmaktadırlar(Genelde diyorum bazı arkadaşlar üzerine alıp saçma yorum yapmasın.)Biz soket sokete girecek şekilde ( orjinal bir şekilde montajını yapmaktayız.) Emulatorlu olduğu vakit serviste hiçbir şekilde aracı güncelletmemeniz lazım.Eğerki güncellenirse emulator çalışmaz ve nbtye fsc ( lisans ) almanız gerekecektir.Dolayısıyla emulatorlu taktığınız vakitte orjinal parçalarınızı kenarda tutmanızı tavsiye ederim.

    Şahsen ben kendi aracımda emulatorlu id6 nbt evo kullanmaktayım.Bir problem olduğunda ise eski parçalarımı takıp servise gideceğim.Genel olarak sorulan sorulardan biri ise direkt aracım garanti dışı kalırmı?
    Arkadaşlar serviste önemli güncelleme gerektiği (Diyelim şşanzıman bozuldu ve şanzıman güncellemesi gerekecek) zaman ise nbt varsa laf ederler.Sök orjinalı tak getir gibisinden.F30 aracıma lci far takmaya gittiğim zaman aracın komple güncelleneceğini ve eski parçayı takıp getirmemi istemişlerdi.Güncelleme işlemi garanti ve temiz olsun diye.Ayrıca aracımın garantisi halen devam etmektedir.Garanti konusundan çekinen arkadaşlarada umarım faydam olmuştur.




  • e sys son versiyon nedir?
    ve link verebilir misiniz son versiyon icin?
  • Kodlamanın garantiden çıkarıp çıkarmadığına ilişkin net bilgi sahibi var mı acaba?
  • synweap S kullanıcısına yanıt
    Aslinda neyi kodladiginiza gore degisir bu durum. Mesela VO Coding denen yani 6NS,2TB gibi donanim opsiyonlarini kodlarsaniz zaten servise gitmeden once bu kodlamalari silmeniz gerekiyor, silmeden gittiginizde araci bilgisayara baglayamayacaklari icin direkt garanti disi kaldi elektronik aksam diyebilirler... Ama VO coding gerektirmeyen ozellikleri kodlarsani yani digital hiz gostergesi, lastik sicakliklari, geri vitese takinca kapi isiklarinin aydinlanmasi gibi basit FA Coding islemlerini serviste sorun etmez anlamazlar zaten ama olacak en kotu sey serviste yazilim guncellemesi sonrasi kodlamalarin silinmesi ve tekrar kodlama yapilmasi gerekliligi olacaktir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    synweap S kullanıcısına yanıt
    gunaydin.
    6NS yi kodladip servise giren ve servisin araca bağlanmasında sorun yaşamadan bakim işlemlerini yaptırıp çıkan arkadaslar var.Ben kodlama yaptirirken servisin mutlaka log kayitlarindan bu islemleri gördüğünü ve kodlama silinse bile servisin yine de anlayacagini bilmeden kodlama yaptırdım. Haftaya servise gireceğim ve öncesinde arayip kodlama ile ilgili muhtemel olusacak sıkıntıları sordugumda, biz araçta kodlama var mi yok mu özellikle aramayiz ama bir sorun yaşandığında kodlama yapılan bölgeler garanti dışı kalir dedi.
    Bu cevaba istinaden, geri viteste kapi kolu aydınlatmasinin yanmasını kodlamayla açtırmış birinin kapi kolundaki led patlarsa garanti kapsamında ücretsiz degisir mi soru isareti. Bu riskleri göze almayan kodlama yaptırmasin derim. Ben kodlama yaptırmadan önce pek araştırmadım forumda garantiyi bozmaz deniliyor ama servisten aldigim bilgi bu sekildedir.Paylasmak istedim herkes hesabini buna göre yapsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 2 Aralık 2016; 9:46:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • servise bakima girdiğimizde yazilim güncellemesini bize sorup mu yapiyorlar yoksa rutin islem mi acaba.En azından riske girip kodlama yaptirdik bari silinmesin diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mfkybe M kullanıcısına yanıt
    Var, kodlamayla mümkün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: navigatepark

    Air yayın nerdeyse tüm dünyada terk edildi. 2014 sonu için DVBT2 yayın başlayacağı bilgisi var.şayet başlarsa inanılmaz bir kabiliyete sahip olacak DVBT2 kullanan araçlar.trafik bilgileri özel bilgi servisleri dijital tv-radyo yayını gibi birçok özellikler çalışacak.Analog bir tv tunere 1500 euro civarı bir para harcamak akıl işi değil.

    Yil 2017 oldu, DVBT yayini yok hala.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    2016 model aracım var. sport+. F30. 3.20i ED. Navigasyon yok ve küçük ekranlı.
    1-2 kodlamayı yapabildim.

    Birkaç sorum olacak sizlere.
    1. 2014 ten sonraki araçlarda yelken modu standart deniyordu ancak benim aracımda yok. Açmalı mıyım sizce. Soğutma pompası yoksa zarar verir vs şeklinde bilgiler vardı çünkü.
    2. BMW live ı aktive edebilir miyim. Video seyredilebilir mi.
    3. Menüde sadece HU_ENTRYNAV görünüyor. Diğer HU lar yok ki pek çok özellik de bu HU larda sanırım. Bu durum benim aracımda olmaması anlamında mı yoksa şu psdzdata klasörükle mi alakalı. 2 Gb lık bir lite versiyonu yüklemiştim. Full olanı da varmış sanırım. Full olan psdzdata yükleyince ne gibi değüişiklikler oluyor.

    Teşekkür ederim şimdiden...
  • mdcagil M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    1- Yelken modu sadece yeni 1.5lt 3 silindirli motorlarda var yani 318i, 418i 218i gibi modeller ve 5 serilerinde falan var.. sizin araçta açamazsınız
    2- BMW live aktif ediliyor fakat cok sorunlu diye duydum, HU_ENTRYNAV ünitelerde hiç bir sekilde video izleyemezsinzi.. HU_NBT ve üzeri ünite gerekir
    3- HU_ENTRYNAV sizin aracınızdaki radio ünitesinin kodudur.. 2014 öncesi araclarda HU_ENTRY olarak geçer ve ayrıca da HU_COMBOX görülür (bluethooth için) fakat 2014 temmuz dan sonraki araclarda HU_ENTRYNAV unite vardır ve COMBOX bu unitenin içinde dahili olarak oldugu için ayrıca HU_COMBOX veya HU_CHAMP olarak gözükmez.. aynı sekilde daha gelişmiş olan HU_NBT ve HU_NBT_EVO cihazlarda da combox dahili oldugu için bunlarda da menüde cıkmaz... FULL olan psdzdata ya ihtiyacınız yok, full olan sadece herhangi bir üniteyi flashlamak (formatlayıp yeniden kurmak) gibi işlemler için gereklidir (örneğin çıkma HU_NBT unite buldunuz ve aracınıza bunu kendi orjinal şase noile tanıtmak için üniteyi flashlamak yeniden yazılım atmak gerekiyor).. kodlama için lite yeterlidir tüm kodlama işlerini yapabilrisiniz




  • Evet. istanbulda bostancıya kadar kodlama yapan birileri var mı ?

    aracın garantisi bitti :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu topikte epey bilgili arkadaşların olduğunu gördüm. Ayrıca F25 X3 ile ildili benzer bir başlık göremediğim buraya yazıyorum. 2015 model X3 sdrive aracım var. Navigasyon olmayan küçük ekranlı olanından. Navigasyonlu ve büyük ekranlı versiyona döndürmek mümkün mü? Ayrıca önceki sayfalarda bahsedilen kodlamalar vb. işlemleri bu araç için yapmak mümkün mü? Tavsiyelerinizi alabilir miyim?

    Şimdiden teşekkürler. İyi günler.

    Not: Bu arada bu işlerden pek anlayan biri değilimdir.
  • Bu Angel Eyes parlaklığını full'e (100%) çekince gerçekten çok farkediyor mu? Yapan arkadaşlar varsa bilgi almak isterim.
  • Merhaba,

    Geçenlerde 2015 F25 X3 aracıma kodlama yaptırdım. Ankara'da yaşıyorum. Kodlamayıhttps://tr-tr.facebook.com/mperformanceturkiye/ adresinde yaptırdım. İşini iyi yapan bir yer. Kodlama ile açtırdığım özellikler:

    - Ekranda M logolu açılış (her seferinde gelmiyor.)
    - Dijital hız
    - Tekerlek sıcaklığı
    - Menüde gündüz farlarını kapatma opsiyonu
    - Spor göstergeler
    - Kumandadan bagaj kapatma
    - Kumandadan kapıların kilidi açıldığında sislerin de angellarla birlikte yanması
    - Sellektör yapıldığında sis farlarının da sellektör yapması
    - Kapılar açıkken camların tek tıkla kaldırılması
    - Kapama tuşuna basıldığında (yaklaşık 1 sn.) aynaların katlanması. Çok kısa basıldığında aynalar katlanmıyor. (Özellikle kışın işe yarar)
    - Römork kamerası

    Kumandadan bagaj açma için 50 TL diğerleri için 100 TL verdim.

    Şimdi de NBT taktırıyorum. Cihazın gelmesini bekliyorum. Lisanslı olarak takılacak. Buna da 6000 TL ödeyeceğim. Resimleri buradan paylaşırım. Daha sonra da hayalet gösterge yaptırmayı planlıyorum. Hayalet gösterge yaptıran oldu mu daha önce?

    Görüşmek üzere.




  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.