Şimdi Ara

Bms Devresi 3a ve 5A Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar evde eski 6v kuru aküsü olan ve 90 ledli ışıldağa Bms devresinden 2 adet 18650 li-ion laptop bataryasıyla besleyerek çalıştırmak istiyorum ama Bms üzerindeki 2s için olanda 3A ve 5A modelleri var hangisi kullanmalıyım. Bu konuda bilgili arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi şimdiden teşekkürler.



  • Merhaba, 3a ve 5a çıkış akımını ifade ettiği için ciddi fiyat farkı yoksa 5a olanı tavsiye ederim. Işıldak ledleri tam güçte dahi tahminen 1 amperden fazla çekmez, o yüzden her ikisi de iş görür ama ileride o kartı başka bir projede kullanmak isterseniz yüksek çıkışlı olanı almak avantajlı olur.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    2 sindende 1 er adet aldım toplam 14 tl aralarında 2 tl vardı. O zaman 90 led az akım çekiyorsa 3A ışıldakta diğerini başka bir projede kullanırım.
  • Arkadaşlar 2s bms devresini baglıyorum giriş voltajı olduğu halde bös çıkış vermiyor. 2 adet bms kartıda aynı şekilde güzelce lehimlediğüm halde 2 bsn dervreside denedim çıkışlarından voltaj vermedi sıcaklıktan dolayı kendini kapatmış yada bms devresi bozulmuş olabilirmi.
  • emrahim54 kullanıcısına yanıt
    Görüntü atar mısın nasıl bağladın bakalım.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Şuan iş yerindeyim piller evde baglantıyı pillerin artı ve eksi kutbuna köprü atıp BM lehimledim daha sonra pilin artısını B+ ya pilin eksisinide B- lehimledim ama OUTPUT voltaj vermedi lehimlerken ısındı ondan dolayı çıkış vermemiş olabilirmi. Kullandığım bms görseldeki şimdiden teşekkürler.

    Bms Devresi 3a ve 5A Hakkında
  • emrahim54 kullanıcısına yanıt
    İlginç hocam , ısınma ile alakası yok. 5 dk havya tutmuş olamazsınız herhalde. Ya bms arızalı , yada pillerin gerilimi bms'nin koruma geriliminin altında olduğu için çıkışı vermiyor. Piller seri iken pil uçlarından gerilim ölçün bakalım kaç volt verecek.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Ekimde 2 Bms varsı 2 side aynı oldu biri 2s 5a digeride resimdeki 2s 2a ikiside çıkış vermedi o karda uzun süre tutmadım havyayı ama bms devresine leyim yaparken üzerindeki pin levhaları oynuyor sıcagı görür görmez havyamda 30 wattlık anlamadım girişinde 7,2 volt var pillerde
  • emrahim54 kullanıcısına yanıt
    Başıma gelmişti benimde. Çıkışından bms'ye 8.4 volt verin bms kendini resetlesin. Sonra kaç volt var çıkışta ölçün. Sonrada devreye takın yine aynısını yaparsa bmsden tasarlanandan fazla güç çekiliyor demektir. 3a yazmıştır belki ama gerçekte 500mah bile veremeyecek güçte olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 1 Şubat 2021; 10:53:22 >
  • Bms kartlar ilk kullanımda koruma modunda olurlar çıkış vermezler, şarj voltajı uyguladıktan sonra ancak çıkış alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 1 Şubat 2021; 19:42:41 >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler evet voltaj verince çıkış alabildim. Birde elimde çok sayıda hurda tablet var bunların pillerini nasıl şarj yapabilirim li-ion gibi projelerde kullanmak için.
  • emrahim54 kullanıcısına yanıt

    En basiti tek hücre (1s) için tp4056 şarj modülü olur, bu modülün çıkış korumalı olanları da var.

  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Elimdeki 2s BMS ile iki taplet bataryasına seri bağlayıp kullanabilirmiyim Bms 18650 piller için olduğunu yazıyor tablet bataryalarıdada kullanılabilirmi Elimde tp 4056 çıkış korumalı olanından var bende ama bana 7,4 volt lazım ışıldak için yazmıştım siZe tablet batataryalarından yapmabilirmiyim merak ettim onları kullanabilirmiyim.
  • emrahim54 kullanıcısına yanıt

    2s kullanacaksanız seri bağladığınız bataryaların özdeş veya özdeşe yakın nitelikte olması gerekir. Örneğin birisi 1200ma diğeri 2600ma olan iki bataryayı seri kullanmak tavsiye edilmez. Özdeş olmasa da en azından aradaki fark göz ardı edilebilecek düzeyde olsa iyi olur.


    Lityum polimer veya lityum iyon olan 3.7v bataryaları bu modüllerle şarj edebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 1 Şubat 2021; 23:27:24 >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler güzel bilgiler için aynı tablet varsa elimde onların 2 pilini denerim olmadı tek tek projelerde kullanırım çok sağolun.
  • emrahim54 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim kolay gelsin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.