Şimdi Ara

BMC'nin yerli üretim zırhlı SUV modeli Tulga, MÜSİAD EXPO 2020'de sergileniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 18 Kasım'da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı'nın en çok ilgi çeken katılımcılarından biri BMC'nin yerli SUV modeli Tulga oldu. Peki BMC Tulga'nın özellikleri neler?



    BMC'nin geçtiğimiz yıl tanıttığı zırhlı pickup'ın SUV versiyonu olarak karşımıza çıkan Tulga, hem tasarımı hem de özellikleriyle dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Boş ağırlığı 7250 kilogram olan Tugla, taşıma kapasitesiyle birlikte 8 tona kadar çıkıyor. Balistik korumalı devriye müdahale aracı olarak tanımlanan 4x4 Tulga SUV'un uzunluğu 4875 mm, yüksekliği 2070 mm, genişliği ise 2050 mm olarak açıklandı.



    Ayrıca Bkz.Toyota Corolla Sedan'a 1.5 litre motor seçeneği geliyor



    Kabininde 1 sürücü ve 6 personel taşıyabilen BMC Tulga'nın kalbinde 4.5 litrelik turbo intercooler dizel motor bulunuyor. 4 silindirli motor 2500 devirde 250 beygir güç, 1500 - 1800 devir aralığında da 800 Nm tork üretiyor. 6 ileri tam otomatik tork konvertörlü şanzımana sahip BMC Tulga'nın maksimum hızı 130 km/s, menzili ile 400 kilometre. -32 ve 50 derece sıcaklıklarda çalışabileceği belirtilen Tulga'da disk frenler ve bağımsız çift salıncaklı ön-arka süspansiyon bulunuyor.





    Verilen bilgiye göre BMC Tulga'nın diğer özellikleri arasında klima, bağımsız ek ısıtıcı, arazi lastikleri patlasa da gidebilir, hız sabitleme, lastik basınç izleme sistemi, şerit değiştirme ve kör nokta uyarı sistemi, ön ve arka park sensörü, geri görüş kamerası, 360 derece kamera farkındalık sistemi, telsiz, Intercom, gece görüş sistemi, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon, multimedya sistemi, USB bağlantısı, video kaydedici, yanmaya dirençli araç boyası, kurtarma vinci, atış mazgalı, silah mahvesi, karartma modu bulunuyor.



    Askeri amaçlarla özel olarak üretildiği belirtilen BMC Tulga'nın askeri personel taşımak ve devriye atmak için kullanılacağı, sivillere satışının yapılmayacağı açıklandı. 




    Kaynak:https://www.hurriyet.com.tr/galeri-son-dakika-bmcnin-yerli-uretim-suvu-tulga-satisa-cikacak-mi-iste-merak-edilenler-41666033/2







  • ilk diyenlerden biriyim. sivil için hummerdeki gibi yapılabilir gm gerçi hummeri kapatmış. Ayrıca bilmediğimiz BMC - ingiltere gizli lisansları var mı acb? şüpheliyim. BMC önce çukurova grubu sonra koç sonra ... diğerleri.. aldı hala sivil için ucuz bir araç üretip vermediğine göre şüphelerim yok olmamakta haklı. Ayrıca kraliçe 2.elizabeth ilk BMC açılırken TRye gelmiş.... istihbarat odaklı da olaylara bakmak lazım. Yani gizli anlaşmalar, sızma, Tr.ye ucuza ürettirme ihracat ama halkına ucuza sattırtmama anlaşması? toprağındaki demiri araba yapıp söküp götürme... topraklarımızdan çıkan demir dolar ile ama maaş dolar ile değil... vs's.. inanmak ve hayaller sağ beyin... mantık ile o hayali gerçek etmek (render) dokunmak ise sol beyin. Askeriyede bir tabela vardır; Önce emniyet, sonra hareket.
  • Altar'in torunu ,Tarkan'in oğlu Tulga mi bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandan resmini bulabilen var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala seri üretime geçmedi. Neyi bekliyorlar anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümet Yerli, Milli Üretime destek ve teşvik için bu aracı siviller içinde herkesin ulaşabileceği ÖTV'siz fiyatta yüzbinlerce üreteceğine inanıyorum.. var bir hayalimiz..

  • SC0RPI0N kullanıcısına yanıt
    Askeri araç bu satılmaz sivile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğer ingiliz oyunu yoksa milli araç ucuza satılmalı :) yada milli oyun olabilir. Kendi toprağımızdan çıkan demir dolar ile ama maaş dolar ile değil. Dışarıdaki adam buradan topraklarımızdan çıkan demir vs. araba yapıp kendi ülkesine götürüp bizden ucuza kullanırken biz kendi toprağımızdan çıkan demir ile yapılan arabayı türlü vergilerle katlamalı alıyoruz. Bunun anlamı kurtuluş savaşının öcünü almak gibi geliyor bana. Türkiye de TL ile maaş alan adam için araba yapıp 35bin TL, 50bin TL den 100bin TLden (birim fiyat TL=$=EU~) satacaksın o kadar. Zoruna gitmesin bir defa da içine acı oturmasın kendi yurduma milletime satıyorum diye düşün.

    örn. BMW.. birim fiyat bazında düşün...

    X1 Sports Activity Vehicle 35.400$
    M2 Coupe. Starting MSRP. $58,900. Select.
    M4 Coupe. Starting MSRP. $69,150. MSRP as shown. ...
    M4 Convertible. Starting MSRP. $77,650. ...
    M5 Sedan. Starting MSRP. $103,500. ...
    M8 Coupe. Starting MSRP. $133,000. ...
    M8 Convertible. Starting MSRP. $142,500. ...
    M8 Gran Coupe. Starting MSRP. $130,000. ...
    X3 M Sports Activity Vehicle. Starting MSRP. $69,900.
    https://www.westgermanbmw.com/new-inventory/build-your-own.htm





  • sivile satılmıyormuş muş... hummer jeepler ne ayak? uydurursun satılır amacın ne?

  • SC0RPI0N kullanıcısına yanıt
    ilk diyenlerden biriyim. sivil için hummerdeki gibi yapılabilir gm gerçi hummeri kapatmış. Ayrıca bilmediğimiz BMC - ingiltere gizli lisansları var mı acb? şüpheliyim. BMC önce çukurova grubu sonra koç sonra ... diğerleri.. aldı hala sivil için ucuz bir araç üretip vermediğine göre şüphelerim yok olmamakta haklı. Ayrıca kraliçe 2.elizabeth ilk BMC açılırken TRye gelmiş.... istihbarat odaklı da olaylara bakmak lazım. Yani gizli anlaşmalar, sızma, Tr.ye ucuza ürettirme ihracat ama halkına ucuza sattırtmama anlaşması? toprağındaki demiri araba yapıp söküp götürme... topraklarımızdan çıkan demir dolar ile ama maaş dolar ile değil... vs's.. inanmak ve hayaller sağ beyin... mantık ile o hayali gerçek etmek (render) dokunmak ise sol beyin. Askeriyede bir tabela vardır; Önce emniyet, sonra hareket.

  • Barış Bey yazının bazı bölümlerinde BMC yerine BMW Tulga yazıyor.
    Yanlış olmasın...

  • kralAY kullanıcısına yanıt
    Evet 1-2 yerde yanlışlıkla BMW yazmışım, düzelttim. Dikkatiniz ve uyarınız için teşekkür ederim.

  • doğan kabakın test sürüşü vardı geçen yıl tulgayla

  • sivile satmasınlar çok önemli değil, terör bölgelerindeki illerde onlarca vali, yüzlerce kaymakam, emniyet müdürleri, komutanlar... zırhlı audiye mercedese toyotaya bineceklerine bundan versinler üretmeye yetişemezler zaten, yemişim sivili... yurt dışına bi lira az göndersek kardır, şu makam arabalarını bi nizama getirebilsek çuval çuval para vermekten kurtulacağız

  • BMC (BritishMotorCampany) adıyla 1960 Türkiye'ye yatırıma gelmiş bir İngiliz şirketi. Ancak zamanla Çukutova Holding tarafında hisselerinin %100ü alınıyor. Zaman içerisinde Çinli JAC firması .ile ortak modeller de üretiyor. Pro 415 gibi. Sonra TMSF ve ardından Ethem SANCAK'a satılıyor. O da yarısını Katarlılara satıyor. Şimdi şirket adı Bornova Motor Campany olarak tescil edilmiş.???

    Bu modele gelince hala neden seri üretime geçmedi merak içindeyim. Ayrıca 2.0 motor ile niye sivilimni yapmazlar onu da anlamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sürattrage

    BMC (BritishMotorCampany) adıyla 1960 Türkiye'ye yatırıma gelmiş bir İngiliz şirketi. Ancak zamanla Çukutova Holding tarafında hisselerinin %100ü alınıyor. Zaman içerisinde Çinli JAC firması .ile ortak modeller de üretiyor. Pro 415 gibi. Sonra TMSF ve ardından Ethem SANCAK'a satılıyor. O da yarısını Katarlılara satıyor. Şimdi şirket adı Bornova Motor Campany olarak tescil edilmiş.???

    Bu modele gelince hala neden seri üretime geçmedi merak içindeyim. Ayrıca 2.0 motor ile niye sivilimni yapmazlar onu da anlamadım.

    Aynen zırhsız modeli pikap olarak da satılabilir bu kapalı olan modeli de  


    Seri üretim için testler sertifikasyonlar devam ediyor olabilir ?


    Editör bu konu hakkında bilgi yok mu??





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.