Şimdi Ara

BMC'nin ürettiği askeri araçlara yerli motorlar entegre edilmeye başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
3.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BMC'nin ürettiği askeri araçlara yerli motorlar entegre edilmeye başlandı



    Dün yeni nesil Fırtına obüsü (Fırtına-2) teslimatı için düzenlenen tören sonrasında BMC'nin yürüttüğü projelerle ilgili detaylara yer verildi. Bu kapsamda askeri araçlar için geliştirilen yerli motorlarda gelinen nokta da paylaşıldı.



    Yapılan açıklamaya göre BMC'nin ürettiği askeri araçlara yerli motorlar entegre edilmeye başlandı. Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar (TTZA) Projesi kapsamında üretilen Vuran 4x4 araçların teslimatı sürerken, proje kapsamındaki son teslimatların yerli motorlarla yapılması öngörülüyor. Araçları üreten BMC ve yerli güç grupları geliştiren BMC Power, bu doğrultuda çalışmalar yürütüyor.



    BMC Power'ın 400 beygir gücündeki Vuran isimli motorla ilgili çalışmalarda da sona geldiği kaydedildi. Vuran 4x4 araca entegre edilerek başarılı test sürüşleri gerçekleştirilen motorun farklı çevresel ve arazi şartlarındaki performansı test edildiği belirtildi. 



    Ayrıca Bkz.Milli fırkateyn TCG İstanbul, suya indirildi



    Şirketin yürüttüğü bir diğer motor projesi 600 beygir gücündeki "Azra" ise BMC tarafından üretilen tank taşıyıcı araçlara entegre ediliyor. 8x8 araçlarda da yer alacak Azra motoru, halihazırda devam eden testlerde kullanılıyor. 



    BMC'nin ürettiği askeri araçlara yerli motorlar entegre edilmeye başlandı



    8x8 araç demişken, BMC'nin bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç ilk kez da görüldü. Yukarıdaki fotoğraftan da görebileceğiniz gibi aracın üzerinde ASELSAN'ın KORHAN 35 mm silah sistemi bulunuyor. Söz konusu aracın prototipinin bir süre önce tamamlandığı ve geliştirme çalışmaları kapsamında araçla test sürüşlerine devam edildiği aktarıldı.



    BMC Power'ın 1000 ve 1500 beygir gücündeki motorlar için çalışmaları da sürüyor.









  • hiçbir şey sıfırdan ortaya çıkmaz. almanlar wolksvagen'i mercedes'i kurarken motor vb üretiminde belli bir tecrübeleri vardı, bu alanda bir kök salmışlardı.


    Şimdi yavaş yavaş biz de motor üretmeye başladık, ilerde bu köklerin tuttuğu bir gövde oturur ve sonra meyve olarak yerli markalar ortaya çıkar inşallah.

    İşin geyiği bir yana. 2010'larda biz bu forumlarda o zamanlar Anka'nın, Atak'ın, Bayraktar'ın, Altay'ın, Milgem'in projeleri ilerler ve ilk ürünleri envantere girerken malum "yerli motorcu" tayfaya zamanlar hepsinin yerli motorlarının da olacağını, emeklemeden koşulamayacağını, ortada acil ihtiyaç varken herşeyi kenara bırakıp tüm bir sistemi yüzde yüz yerli yapmaya çalışmanın hem çok fazla zaman kaybettireceğini hem de maliyet etkin olmadığını dilimizde tüy bitene kadar anlatmaya çalıştık. Gerçi şimdi artık hergün neredeyse savunma sanayiinden bir ürünün envantere girdiği, helikopter motoruna kadar üretebildiğimiz bir zamanda olmamıza rağmen onlar hala başka türlü saçmalıklarla itiraz ediyorlar. Kimisi hala inkar yolunda devam ediyor, bu haberleri yılın herhangi bir anından, hatta seçim yeni yapılmış olsa dahi erken seçime bağlıyor... Bir başka türü de artık inkar mümkün olamayıp, motorlar da yerlileşince birden "bunlar aslında teee 90'larda başlayan projelerdi" diye üfürmeye başladı :D 2002'de SSB'de aktif proje sayısı 60 iken şu an bitmişleri saymazsak 700 küsür aktif proje var nasıl bunlar devam oluyorsa, zırcahiller için argümanlar.
    Daha bunlar baslangic simdilik savunma sayinimiz emekleme asamasinda devam eden 700d kadar projenin hacmi 75 milyar $dan fazla bir kac yila Atak, Milgem, Tiha, Helikopter, Yuksek irtifa savunma sistemlerinden bir cok yeni haber gorcez. Ayrica sadece savunma sanayi gelisiyor diyenlere, savunma sanayi insaat gibi lokomotif sektorlerden yaninda bir cok sektoru ilerletecek.
  • Bu silah isimlerine bayılıyorum. kim buluyorsa güzel buluyor

  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    ben olsam yukarıdaki 8 tekerlikli araca "Yargı" ismini verirdim.

  • hiçbir şey sıfırdan ortaya çıkmaz. almanlar wolksvagen'i mercedes'i kurarken motor vb üretiminde belli bir tecrübeleri vardı, bu alanda bir kök salmışlardı.


    Şimdi yavaş yavaş biz de motor üretmeye başladık, ilerde bu köklerin tuttuğu bir gövde oturur ve sonra meyve olarak yerli markalar ortaya çıkar inşallah.

  • Askerde bu bmc lere binince her an devrilecek diye korkuyordum🤣
  • Bunlarda süper alaşım bileşenlerini yapmak çok önemli, tei hava araçları motorlardakiler için süper alaşım projeleri başlattı, bayağı mesafe katedildi, umarım kara motorlarda da süper alaşımlar yerlileşir.

  • baya ihtişamlı duruyor araplara kolay satarız seviyorlar bu tarz ihtişamlı araçları.

  • Satın alındığında keşke BMC ( British Motor Company) ismini değiştirselerdi.

  • bu ülkede adam akıllı ilerleyen tek sektör savunma sanayisidir.

  • Satmasına satarız da, ABD varken sattıklarımız ABD'nin sattıklarının yanında bir HİÇ kalır.

  • Muhteşem haberler...
    DEVAM...

  • Bir personel taşıyıcısı gibi bir araca 35 mm silah eklemek müthiş olmuş.

    Hafif tank gibi olmuş bu araç yeni 8x8 araç için konuşuyorum.
  • face1tr kullanıcısına yanıt
    punisher (cezalandirci) diyek :D

  • Motoru yerli degishagsjxjsbwgh
  • WB kullanıcısına yanıt

    Sonunda... BMC'nin ürettiği askeri araçlara yerli motorlar entegre edilmeye başlandı 

  • O kadar kalitede bir alaşım yapacaklarını sanmıyorum en azından şimdilik.
  • yarimpower kullanıcısına yanıt
    Değiştirildi gibi aslında "British Motor Company" yerine Bornova Motor Company kullanılıyor. Firma ortağı bu şekilde lanse etti

  • Bunun motoru yerli de... aaa pardon yerli motor haberiymiş zaten. O zaman ikinci argümana geçiyorum bunlar gerçek değil yalan, seçim yaklaşıyor zaten, saman ithal ediyoruz ayrıca falan fişman...

    "Buraya yerli uçağımız göklerde afişinin görseli gelecek"

  • İşin geyiği bir yana. 2010'larda biz bu forumlarda o zamanlar Anka'nın, Atak'ın, Bayraktar'ın, Altay'ın, Milgem'in projeleri ilerler ve ilk ürünleri envantere girerken malum "yerli motorcu" tayfaya zamanlar hepsinin yerli motorlarının da olacağını, emeklemeden koşulamayacağını, ortada acil ihtiyaç varken herşeyi kenara bırakıp tüm bir sistemi yüzde yüz yerli yapmaya çalışmanın hem çok fazla zaman kaybettireceğini hem de maliyet etkin olmadığını dilimizde tüy bitene kadar anlatmaya çalıştık. Gerçi şimdi artık hergün neredeyse savunma sanayiinden bir ürünün envantere girdiği, helikopter motoruna kadar üretebildiğimiz bir zamanda olmamıza rağmen onlar hala başka türlü saçmalıklarla itiraz ediyorlar. Kimisi hala inkar yolunda devam ediyor, bu haberleri yılın herhangi bir anından, hatta seçim yeni yapılmış olsa dahi erken seçime bağlıyor... Bir başka türü de artık inkar mümkün olamayıp, motorlar da yerlileşince birden "bunlar aslında teee 90'larda başlayan projelerdi" diye üfürmeye başladı :D 2002'de SSB'de aktif proje sayısı 60 iken şu an bitmişleri saymazsak 700 küsür aktif proje var nasıl bunlar devam oluyorsa, zırcahiller için argümanlar.





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.