Şimdi Ara

Oyun Dünyasına Yön Vermiş 20 Oyun Dosya Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Oyun dünyasının gidişatını değiştirmiş olan 20 oyunu sizler için derledik.


         Çıktığı andan itibaren oyun dünyasını şaşırtan ve kendisinden sonraki oyunları etkileyerek, onlara ilham kaynağı olan pek çok oyun gördük şimdiye kadar. Açık dünya dinamiğini ilk kez hayatımıza sokan oyundan, mobil platformları şahlandıran Angry Birds'e kadar olan, oyun dünyasının gidiştanı değiştiren 20 oyunu, bu yazımızda sizler için bu yazıda derledik.
     
         20-) Angry Birds
     
         Angry Birds için akıllı telefon çağının Tetris’i desek bir çoğunuz katılırsınız. Çünkü akıllı telefonlara sahip olan herkes; amcanız olabilir, komşu teyzeniz olabilir, en az bir defa bu oyunu oynamıştır. Angry Birds aynı zamanda eğlenceli ve ucuz oyunların da bağımlılık yapabileceğini, şarjlarımız bitene kadar bu oyunları oynayabileceğimizi kanıtlıyordu.
     
         2009’da ilk kez karşımıza çıktığında bile mancınığı çekip bırakmak, kuşlarımızla domuzcukları yok etmekten yeterli keyfi alıyorken, yapımcı Rovio Entertainment yerinde saymak yerine oyunu sürekli geliştirme yoluna gitti. Her oyunda, oyun içi dinamikleri yukarı çekmeyi başaran bu yapım karşımıza Star Wars etiketiyle çıkınca ayrıca keyiflenmiştik.
     
         Angry Birds’ün akıllı telefonlar için üretilen birçok oyunun önünü açtığını söylemek yanlış olmaz.
     


    ''



         19-) Metal Gear Solid
     
         Metal Gear Solid 1998’de piyasaya sürülünce birçok yönüyle endüstriye yeni bir nefes getirdi. Modern oyunlarda gizlenme mekaniğini ve sinematik hikaye anlatımını efektif olarak ilk kez kullan yapım diyebiliriz.
     
         David Hayter’ın etkileyici Snake performansı ve Hideo Kojima’nın yarattığı dünya, Metal Gear Solid’in birçoğumuz için vazgeçilmez bir seriye dönüşmesini sağladı. MGS'in, o dönemde PlayStation’a çıkan çoğu oyunun aksine, hikayeyi Full Motion videolar yerine oyun esnasında başlayan cut-scene'leri kullanması her oyuncu için yeni bir tecrübe olmuştu. Daha önce görmediğimiz bu teknik ile sanki bir aksiyon filminin içindeymişiz gibi hissetmiştik. Her karakterin ayrı bir seslendirme sanatçısı olması, hikaye kurgusunun mükemmelliği, en ufak detayların bile hikaye için çok önemli olması, bizi televizyon ekranının başında alıkoymuştu. Serinin yeni oyunlarını sabırsızlıkla bekler hale gelmiştik.
     
         MGS serisi piyasaya çıkan her oyunuyla kendi tarzındaki oyunlar için çıtayı hep yukarıya çekti. Bu yüzden MGS’i günümüzdeki aksiyon macera yapımlarının önünü açtığını ve kalitesini arttırdığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.
     



    ''



         18-) Snake
     
         Bugünlerde işler çok iyi gitmese de, Nokia, 90’lı ve 2000’li yılların başında mobil telefon piyasasının tek lideriydi. Çıkardıkları farklı şekildeki telefonlar ve kullandığı yeni teknolojiler ile cebini dolduran Nokia’nın bir yapımı biz oyunseverler için de önemli bir yere sahip: Snake.
     
         Ekranda rastgele çıkan yemekleri kenardaki duvarlara veya kendimize çarpmadan toplayarak en yüksek skora çıkmaya çalıştığımız Snake, 90’lı yılların çocukları için büyük eğlence kaynağıydı. Annelerimizin, babalarımızın telefonları alıp dakikalarca oynadığımız sonra da azar işittiğimiz bir oyundu. Kendi 3310’larımızda, Snake oynamak, besteleyiciyi kullanarak telefona zil sesleri yüklemek ile birlikte vakit öldürmek için idealdi.
     
         Snake mobil telefonlarda oyun oynanabileceğini kanıtlayan ilk oyundu. Snake şimdilerde milyar dolarlık paralar dönen koca bir sektörün atası.

    Dosya Konusunun devamı için tıklayınız






  • sayın editör goldeneye playstation değil nintendo 64 oyunudur onun dışında çok güzel bir yazı olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fazliboz -- 22 Eylül 2014; 18:31:41 >
  • MDK vardı, sene 97 pehhh...
  • Snake yüzünden az azar yememiştim şarjı bitirdiğim için hey gidi hey :D
  • Keşke strateji tarzı oyunlara da yer verseydin.(commandos, red alert gibi)
  • zamanında oyunlara şeytan icadı diyen bir zihniyet olduğunu bilmiyordum
  • elinize saglik. guzel bir yazi.
  • Okudum elinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu elinize sağlık, tek eksik bence stratejı türü orada Age Of Empires 2 görsek fena olmazdı.
  • MDK nasıl olmaz , 3 rd görüş açısı, sniper denilen olgu ve full aksiyon. Bir çok oyunu harika sentezliyen ve bir çok yapımcıyada yol gösteren bir oyundur bence
  • Elinize saglik guzel bir yazi olmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence fps türünün lideri tam ve resmi olarak wolfensteindir. 1.ci sırada wolfensteinin olması gerekirdi
  • 98 yılıdan beri bilgisayar kullanıcısıyım benim icin devrim niteliginde olan oyun max payne 2'dir
  • Wolfenstein 3D'nin PC versiyonu ile macistosh versiyonu arasında hem grafiksel, hem de ses olarak çok fark var. Özellikle de sesleri ve müzikleri ile âdetâ bambaşka bir oyundur mac versiyonu. Oyunun açılışındaki ihtişam bile başkaydı. 95'lerde az oynamadık. Vay anasını, nerdeyse 20 yıl olacak.

    Listede Doom yok ama o da Wolf'tan sonra yön verici başka bir oyun bence.


  • İlk kez ana karakteri kadın olarak oynadığımız Tomb Raider oyunlara farklı bir boyut katmıştı bence.
  • Anathor world guzeldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Wolfenstein 3D'nin PC versiyonu ile macistosh versiyonu arasında hem grafiksel, hem de ses olarak çok fark var. Özellikle de sesleri ve müzikleri ile âdetâ bambaşka bir oyundur mac versiyonu. Oyunun açılışındaki ihtişam bile başkaydı. 95'lerde az oynamadık. Vay anasını, nerdeyse 20 yıl olacak.

    Listede Doom yok ama o da Wolf'tan sonra yön verici başka bir oyun bence.





    aynen katılıyorum size wolfenstein in son çıkan oyunu olan the new order de 3D sini bir bölümünde sürpriz olarak oynatmışlar. unutmamışlar. helal olsun dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhadss -- 23 Eylül 2014; 1:16:09 >
  • @fazliboz

    Bi araştır sonra insanları eleştir.
    Golden Eye PS1'a da çıkmıştır, al oynanış videosu da var.

    http://youtu.be/gMBJXfHdE7k

    Çok bilmişlik yapmadan önce biraz araştırsan iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laserion -- 23 Eylül 2014; 7:50:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık güzel çalışma. Ancak herkes için önemli oyunlar vardır ve bunlar farklı olabilir. Listede olmaması kötü olduğu anlamına gelmiyor, çok sorun etmemek lazım :) Benim fikrime göre de TES III: Morrowind listede olması gereken oyunlardandı. :)
  • Serhadss kullanıcısına yanıt
    Yeni oyunun içine koydukları videodaki mac versiyonu değil malesef. Sesleri kötü olan pc versiyonu. Isteseler, mac versiyonunu koyabilirlerdi aslında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.