Şimdi Ara

Blu-Ray için Cpu ve Gpu karşılaştırması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 2 gündür kafama takıldı bu konu ve bir topik açayım dedim ilgilenenler ve konu hakkında fikir sahibi olanlar için..

    Öncelikle elimde birçok orjinal bluray film var ve bunları arcsoft total media theater sayesinde rahatlıkla harddisklerden okutup izleyebiliyorum..Ancak bu iş için 2 yol var bilindiği üzere ya cpuya işletceksiniz görüntüyü yada gpuya yani ekran kartına işletip cpuyu rahat bırakcaksınız (:

    Atinin en son 8.12 ve 9.1beta driverlarında denediğim ve gördüğüm kadarıyla görüntü cpu işlemesine göre oldukça kötü ancak cpu kullanma seviyeleri %10-15 arasında..Yani görüntüyü gpu işliyor cpuya çok yük bindirmeden ,ancak görüntü kötü oluyor..

    3600mhz hızında 4 çekirdek cpuya işletiyorum görüntüyü bu seferde görüntü muazzam oluyor ancak cpu kullanımı yüzde 25 ila 35 arasında değişiyor..

    Bu tip filmler ve detaylarıyla uğraşan arkadaşlar varsa ,gpu ve cpu işleme arasında görüntü farkı bulunup bulunmadığını yazabilrlermi acaba ?

    Vga olarak Ati 4850 kullanıyorum ve pc direk samsung lcdye bağlı bu arada..







  • http://forum.donanimhaber.com/m_16783095/mpage_6/key_/tm.htm

    bu başlığı bilmiyorum gördünüz mü... gogomez 6. sayfada bikaç ayar anlatmıştı ..
    o topiğin amacı performans ayarları gpu ve cpu ayarlamalarıda vardı ... yardımcı olabilir belki..
  • Ripli filmler değil benim bahsettiklerim o topiği görmüştüm..Direk VC-1 olan sıkıştırılmamış ,40-45gblık full bluray filmlerden bahsediyorum..
  • Gpu işlemsi iel cpu işlemesi arasıdan hiç bir görüntü farkı yok hatta cpu ile oynatıldığında daha iyi süzgeçler kullanılıyor kmplayerde bue ray filmlerinin tam 1080p anıtımlarınıda izledim fark yok hem senin cpu çook iyi hiç düşünme bile .
  • Benimde gözlemlerım o yönde oldu zaten..Herkes gpu kullanmaya çalışınca dedım acaba gpu daham iyi görüntü verıyor (: Ama cpu ile alınan görüntü çok daha net geldi gözüme..

    Son ati driverları cok kötü bu arada ,htpc sistem kurmayı düşünenlere nvidia öneririm kendım ati kullandığım halde..Çok sorunlu driverları maalesef
  • Gpu nun kullamanın tek sebebi pc nın cpu hızının yavaş olması seninde Q6600 ile hiç bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum
  • Ben mkv dosyalarını hem dxva ile hem de cpu ile izlemiştim, fark görmedim.
    "Görüntü kötü oluyor" derken neyi kastediyorsun, daha karanlık mı oluyor yoksa başka birşey mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ridvan1903

    Gpu işlemsi iel cpu işlemesi arasıdan hiç bir görüntü farkı yok hatta cpu ile oynatıldığında daha iyi süzgeçler kullanılıyor kmplayerde bue ray filmlerinin tam 1080p anıtımlarınıda izledim fark yok hem senin cpu çook iyi hiç düşünme bile .


    Rıdvana Katılıyorum,
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onefootingrave

    Ben mkv dosyalarını hem dxva ile hem de cpu ile izlemiştim, fark görmedim.
    "Görüntü kötü oluyor" derken neyi kastediyorsun, daha karanlık mı oluyor yoksa başka birşey mi?

    Gpu ile izlediğimde ,filmin görüntü kalitesi mkv'ye yakın oluyor orjinal filmin..Çok uzakdakı nesneler az daha bulanık oluyor, keskinlik azalıyor..Cpu ile işlediğinde görüntüyü ise bluray tam anlamıyla kendini gösteriyor çok daha temiz bir görüntü elde ediyorum..

    Driverdan falandır diye yeni windows vistada denedim belki eski driverlar tam silinmemiştir yada başka sorun olmuştur düşüncesiyle..Ancak yine cpunun verdiği görüntü kalitesini tutturamadım gpu yardımıyla..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.