Şimdi Ara

Blogspot Öldü mÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet serüvenini blogspot.com üzerinden sürdüren insanlardan biri olarak merak ediyorum. blogger üzerinden blog yapmak bitti mi artık. blogspot olarak açtığınız siteler artık arama sonuçlarında doğru dürüst çıkmıyor. blogger SEO da işe yaramıyor. ziyetçi sayım artmıyor bir türlü neden? blogspotu seçmek bir hata mı ?
    ille de bir domain ve hosting kiralamam mı gerekir? Google'ın blog sistemlerine bir garezi mi var? hatam nerede?



  • Ne alakası ? Blogger bitmez çünkü blog yazmak ayrı şey geliştirmek ayrı şey. Sadece blog yazan insanların geliştirmeye ve dolayısıyla hosting ve domaine ihtiyacı yoktur. Seo konusunda blogger her zaman daha avantajlıdır çünkü Google kendi servisine daha çok öncelik tanımakta. Blogger moda değil ki bitsin bir hizmettir ve bu hizmet blog yazarları ve okuyucuları olduğu müddetçe bitmez. Seo konusunda da belki blogger yavaş değil de diğer rakipler çok hızlıdır. Blogger detaylı kullanmadım ama emin ol diğer sistemlerden daha çok önemli google'ın gözünde
  • peki bu sitenin neden yerlerde süründüğünü açıklayabilir misin?
    kampanyalarsayfasi.blogspot.com
  • pazarci34 P kullanıcısına yanıt
    Yazılar özgün mü yoksa kopyala yapıştır var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen1 -- 14 Nisan 2016; 12:30:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğunluğu orijinal metin
  • Bu bir hata değil ama domain ve hosting daima daha işlevseldir.
  • Peki blog sayfama antiseo yapıldığını nasıl anlarım?
  • Blog kavramının ömrü doldu, ne yazık ki.. Elbette hala blog yazanlar var ve ileride yeniden yükselişe geçmesi mümkün ama iki üç yıldır büyük bir düşüşte. Özellikle Türkiye'de.

    Zaten okumayı ve yazmayı seven bir toplum değiliz. Sosyal ağlar da bu tembelliği güzelce yönlendirmekte.

    İnsanlar 140 karaktere sıkışmış şekilde yaşıyor artık. Ve günden güne kötüye gideceğini düşünüyorum.

    Geçen yıldan beri Twitter'ın karakter sayısını fazlalaştıracağı ile ilgili haberler dönüp durdu. Ve insanlar bunu istiyor gibi sunuldu.

    Halbuki karakter sayısını düşürseler, çoğu insanın işine gelir. Üç beş kelime kullanarak sürekli tweet atan yığınla insan var bu ülkede.

    Yıllardır biteceği söylenen Facebook üye sayısını ve kazancını her gün biraz daha arttırıyor. Keza Twitter düşüşte gibi görünse de özellikle Türkiye'de çok fazla kullanılmakta.

    Yukarıda umutlu bakıp "blogçuluk yeniden yükselişe geçer belki" demiştim ama imkansız bu.

    Ve Google, arkadaşın da belirttiği gibi eskiye oranla blog'ları geriye atmakta. Yeni bir blog keşfetmek de bu yüzden çok zor.

    Ancak yazdıklarınızı sürekli Twitter ve Facebook üzerinden paylaşarak ya da sözlükler üzerinden yayarak kendinizi kabul ettirebilirsiniz.

    Gerçekten özgün ve kaliteli olmayan blog'ların işi çok daha zor.

    Yıllarca blog yazdım. Hiçbir beklentim yoktu, okunmak için yazmıyordum yani. Buna rağmen süreç içinde fazlasıyla ziyaretçi oluşmaya başladı.

    Blog yazan diğer insanlarla da kaynaşmıştık o dönem. Bloxoo da faaliyetteydi. İnsanlar şu an popüler olan bazı siteleri okumaz, blog okurdu. Öyle güzeldi.

    Neyse. Ben blog'u geçen yıl kapattım. Okunmak gibi bir amacım yoktu ama eskiye oranla gözüme "ölü proje" gibi gözükmeye başlaması "neden burada bu blog" dememe yol açtı.

    Micro Blogging (kısa bir yazı ile fotoğraf ve video paylaşarak dert anlatma) denen hadise yıllar önce ortaya çıktığında tutmamıştı. Şimdi ise her şeyi yönlendiren o.

    Birçok yazarı bir araya toplayıp bir sitede yazdırmak "okunmak" için en temel yollardan biri artık. Şayet anlatacağınız bir şeyler varsa ve uzun yazmayı seviyorsanız..




  • alfadanz hem dediklerine bütünüyle katılıyorum hemde şunları eklemek istiyorum.

    blogcu.com türkiyede seneler önce açılmıştı, 2005 yılında. O dönemde bloglara aşırı bir ilgi oldu bir patlama oldu ve cidden türkiye de de bizim blogcu sitesi acayip şekilde tutuldu. İnanılmaz bir şekilde insanlar blogcu.com dan bir hesap açıp hemen bloglarını oluşturmaya makalelerini yazmaya yada kopyala-yapıştır yapmaya başlıyorlardı.

    Hatta 2005 den sonraki 2007-2008 gibi blogcu artık inanılmaz bir üye sayısına sahipti ve bunu gören bir firma blogcu.com u satın alarak kendi internet medya hizmetlerine kattı bunu yaparken eski üyeleri ve bütün makaleleri de korudular, hatta satın alındıktan sonra hem html bölümü hemde php yapısı elden geçirildi eksikleri giderildi.

    Ama gel gelelim şimdi ki zamana yıl 2016 ve blogcu inanılmaz bir düşüş yaşadı son 2-3-4 sene de. Şu an halen blogcuya giren azda olsa blog sahibi var ve bazıları artık sadece saçma sapan ürünlerin reklamı için kullanıyor, zayıflatan elma kremi - hamam otu - bilmem nesi ...

    Girerseniz anlarsınız tamamen ölü bir site durumunda şu anda, sürekli olarak yeni makaleler ekleyen 4-5 kişi (blogcu hesabı) var onlarında blogcu nun kendi personeli oldığunu tahmin ediyorum..

    Kısaca artık blog olayı öldü öldü öldü, yaşamıyor bile !

    Sebebide social media ismini alan siteler ..

    Biz bu social media sitelerine eskiden: arkadaşlık sitesi ... haber sitesi .. forum sitesi derdik ..

    Zaman değişti ne yazık ki .

    Hiç birşey de eskisi gibi değil .





    Bu saatten sonra blog açmak isteyenler için internette domain + hosting senelik 50-60 TL gibi ücretlere satan kişiler yada firmalar var alın, sonrada açın wordpress inizi güzel bir tema ve yararlı 3-4 eklenti ile kendi blog sitenizi oluşturun. Yok zaten 50 lira 60 lira harcamak gibi bir düşünceniz yoksa, boş verin gitsin blog işi ...




  • ben de yıllardır blogspot üzerinde blog işini devam ettirdim 6 7 yıldan fazla (süresini ben de bilmiyorum) süredir blogspotta bloglarımı yazdıktan sonra eski .com uzantılı domainimi 3 ay önce terk ederek hem bloggere veda ettim hem de bir zamanlar kullandığım wordpress'e geri döndüm.Bloggeri bırakma nedenim hem seosu giderek kötüleşti hem de tema ve diğer kaynakların giderek azalması.
  • az önce girdim ! yorum yapma özelliğine cevap yazma özelliği eklenmiş ! :)

  • Kaliteli içerik varsa asla ölmez. Ama artık blogları youtube ve instagram ile desteklemek lazım.

  • Merhabalar;


    Blog yazarlığı öldü mü yada blogspot'un blog yazarlığında yeri konularında blog yazılarıma gözatarak, günümüzde blog yazarlığının yada blogger'ın yerini öğrenebilirsiniz. Konu içeriğine yorum yapabilir ve fikrinizi paylaşabilirsiniz.





  • blogspot ölmedi bkz: https://erol.aytld.com/

  • Ben blogger- blogspot kullanıyorum ama bizim insanımız için blog= mikroblog sitesi olan ''twitter''dır. Uzun süre de twitter bu işin bir numarası olacak gibi. Benim blogumu kimse okumuyordu hala da okumuyorlar ama twitterda bir ara ''1000'' takipçi kasmayı -erkeğim, orijinal hesaptı- başarmıştım. Tabii takipçi kasmaya ne kadar başarı denirse, ama 2021'de bırakın bloggerı okumayı kimse blogspot kullanmıyor.

  • reklam vermeniz lazım

  • farklı bir alanda reklam ile tanıtacaksın Blog siteni


    youtube twitter twitch instagram ı tanıtım için kullanacaksın

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.