Şimdi Ara

BlackBerry QNX açığı risk oluşturuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BlackBerry QNX açığı risk oluşturuyor



    BlackBerry ismini bugün akıllı telefon pazarında duyamıyoruz ancak firma yazılım tarafına odaklanmış durumda. BlackBerry QNX platformu bugün geniş bir sistem yelpazesinde kullanılıyor. Ne var ki açıklardan muzdarip. 



    BlackBerry QNX risk oluşturuyor



    145 milyondan fazla araç içi bilgi sistemlerinde ve medikal cihazlarda kullanılan BlackBerry QNX platformunun eski sürümlerinde BadAlloc adı verilen bir açık tespit edildi. Microsoft tarafından Nisan ayında tanımlanan bu açık bellek ayırma işlemleri esnasında ortaya çıkıyor ve sistemlere sızmaya kadar giden olaylara sebebiyet verebiliyor. 



    Ayrıca Bkz.Epic Games'ten büyük kayıp: 500 milyon dolarlık yatırım 2027'ye kadar kâr sağlamayacak



    Bugüne kadar pek çok şirket BadAlloc açığından etkilendiklerini belirterek müşterilerine aksiyon almaları yönünde bilgilendirme yapmıştı ancak BlackBerry’nin ilk etapta bu açıktan etkilenmedikleri konusunda ısrar ettiği ifade ediliyor. 



    ABD Siber Güvenlik Birimi – CISA ile yapılan görüşmeler sonrasında BlackBerry’nin ikna olduğu ve açıklama yaptığı belirtiliyor. Platformun lisanslandığı araç üreticilerinin bu açığı kapatması için gerekli güncellemeleri uygulaması isteniyor. Ayrıca ABD İlaç Dairesi de QNX entegre medikal ekipmanlar için bir uyarı yayınlamış durumda. 

     




    Kaynak:https://www.engadget.com/blackberry-qnx-cars-medical-devices-vulnerable-110746229.html







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.