Şimdi Ara

Black Mirror'a adım adım: Akıllı kontakt lensler ilk kez kullanıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kaliforniya merkezli Mojo Vision, 2015 yılından bu yana akıllı kontakt lensler geliştiriyor. Çalışma prensibi olarak Google Glass’ı temel alan ürün, AR grafikler aracılığıyla günlük işlerinizi kolaylaştırmayı hedefliyor. Şimdi, ilk defa çalışan bir prototip ile nihai ürüne bir adım daha yaklaşıyoruz.



    Mojo Vision CEO’su Drew Perkins, bir süre önce AR akıllı lensleri takan ilk kişi oldu. Perkins, yaptığı açıklamada akıllı lensi sadece tek gözüne taktığını ve ürünü birkaç saat deneyimlediğini ifade ediyor. Öte yandan Mojo Vision, her iki göze de akıllı lenslerin takılabilmesi için çalışıyor. Zira gerçek zamanlı 3 boyutlu görsel yapılar için bu önemli. Fakat lensin şimdilik yapabildikleri ise oldukça kısıtlı. Lens mevcut haliyle pusula ve prompter görevi görüyor.



    En küçük ve en yoğun ekran deneyimi





    Bununla birlikte lensin kalbinde ise ARM M0 işlemcisi yatıyor. MicroLED tabanlı ekrana sahip olan lens, inç başına 14 bin piksel sunuyor. 1.8 mikron piksel büyüklüğünde (yaklaşık 0,5mm) olan ekranın şimdiye kadar oluşturulmuş en küçük ve en yoğun ekran olduğu ifade ediliyor. Lensin gerekli olan enerji ihtiyacı ise tıbbi mikro piller aracılığıyla gideriliyor. Elbette bunların yanında lens bünyesinde çeşitli sensörler de yer almakta. Bu sensörler sayesinde göz takibi gibi işlemler gerçekleştiriliyor. Ayrıca sesle kontrol imkanı sunulsa da kullanıcı arayüzünün birincil kontrol yöntemi göz izlemeye dayanıyor.



    Her ne kadar bu AR akıllı lens büyük umutlar vadetse de önünde çok uzun bir yol var. Henüz çok konforlu bir yapıda olmaması aşılması gereken büyük bir engel konumunda. Bununla birlikte akıcı bir deneyim sunmak da kullanıcılar için kritik öneme sahip. Perkins’e göre önümüzdeki 10 yıl içerisinde giyilebilir akıllı lensler hayatımızın bir parçası olacak.






    Kaynak:https://arstechnica.com/gadgets/2022/07/forget-smart-glasses-this-smart-contact-lens-prototype-has-a-new-vision-for-ar/







  • nereye gidiyor bu teknoloji.

  • Mükemmel bir gelişme. Bundan 5-6 sene önce çalışmalarının haberlerini okumuştum. Daha hızlı gelişmesi ümidiyle.

  • Y kuşagı olarak yanlış zamanda dogduk. Çok şeyi kaçıracagız...

  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    İleride senin şu anda yaşacağın hayata özlemle bakacaklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Biz geçmişteki hayatlara özlemle bakıyor muydukki?

  • fatihgeyikci kullanıcısına yanıt

    Belli de olmaz, belki de gelecekte nükleer savaş çıkıp fallout oyunundaki gibi sefalet içinde yaşayacaklar. Öyle bir senaryo gerçekleşirse bu günleri ararlar.

    Nükleer savaş çıkmasa bile dünyanın kaldırabileceğinden fazla bir nüfus artışı var, buzulların erimesi, susuzluk ve yiyecek kıtlığı illa ki oluşacak.

    Yıllar geçtikçe dünyayı yaşanamaz hale getirme ihtimalimiz artıyor, şu ana kadar hep gelecek daha iyi oldu, ama bir noktadan sonra her zaman gelecek iyi olmayabilir.

  • Uzun süreli gözlük kullanan biri olarak bir çok zorluklar yaşadım gerek top oynarken gerek güneş gözlüğü takamamaktan yakınmak gibi, hastaneye gidip doktorum ile görüştüğümde kontak lens`i önerdi. Kontak lens yumuşak yapılarından dolayı kornea üzerine tam oturulur ve rahatsızlık hissi vermez. Oksijen geçirgenlikleri ve su içeriklerine göre gözde uzun süre kalabilirler. doğru kullanıldığı taktirde göze zarar vermezler, fakat bakımına dikkat edilmezse tüm lenslerde olduğu gibi alerjik problemler ortaya çıkabilir. Kontakt lenslerin bir çok alt grupları mevcut. Torik kontakta lensler dışındaki yumuşak lensler, miyopik ve Hipermetropik kırma kusurlarının düzeltilmesinde kullanılıyor, çevredekileriminde sıklıkla önerdiği https://lensoptikal.com adresinden alışveriş yapmaktayım diğerlerine oranla hem daha uygun hem daha fazla seçenekler sunuyor, sağlıklı günler dilerim.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.